"L'Oreal" cumpără trei mărci de la "Valeant", pe 1,3 miliarde dolari

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 ianuarie 2017

"L'Oreal" cumpără trei mărci de la "Valeant", pe 1,3 miliarde dolari

"Valeant Pharmaceuticals International" Inc. din Canada a decis să înstrăineze către producătorul francez de cosmetice "L'Oreal" SA trei mărci de produse pentru îngrijirea pielii, în cadrul programului său de restructurare şi reducere a datoriilor. Prin această afacere, care valorează 1,3 miliarde de dolari, în numerar, compania franceză vrea să se extindă pe una dintre pieţele cu cea mai mare creştere din industria de înfrumuseţare.

Brandurile vândute sunt CeraVe, AceFree şi Ambi. Potrivit "L'Oreal", cele trei branduri generează vânzări anuale de 168 de milioane de dolari.

"Aceste trei branduri, construite pe o relaţie solidă cu profesionişti din sectorul sănătăţii şi distribuite la scară largă, vor creşte de aproape două ori vânzările diviziei noastre Active Cosmetics din SUA şi ne vor ajuta să acoperim cererea în creştere de produse de îngrijire a pielii", a declarat Frederic Roze, preşedintele - director executiv al "L'Oreal" SUA.

Totodată, "Valeant" a anunţat că îşi vinde divizia producătoare de medicamente oncologice "Dendreon Pharmaceuticals" către grupul chinez "Sanpower Group" Co., pentru 819,9 milioane de dolari.

Vânzarea de active face parte din eforturile noului director general al "Valeant", Joseph Papa, de concentrare a companiei pe francizele importante, în domeniul medicamentelor pentru îngrijirea pielii, tratamente pentru stomac, afecţiuni oftalmologice şi produse de consum pentru îngrijirea sănătăţii.

Banii obţinuţi de "Valeant" din cele două tranzacţii vor fi folosiţi la rambursarea creditelor. Compania are datorii de aproximativ 30 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. "Valeant", societate al cărei sediu se află în Laval, Quebec, a fost afectată de mai multe scandaluri din cauza preţurilor mari ale medicamentelor, respectiv a înregistrărilor sale contabile, care au generat anchete legale şi ale autorităţilor de reglementare, respectiv au dus la scăderea preţului acţiunilor companiei.

Acţiunile "Valeant" au coborât cu 94% la Bursa din New York, faţă de vârful atins în 2015. Valoarea de piaţă a companiei este de 5,2 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb