La Braşov, Rafo Oneşti a câştigat procesul cu Glencore Energy

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 7 octombrie 2008

Tribunalul Braşov a dat câştig de cauză, la finele săpptămânii trecute, companiei Rafo Oneşti, aflată în prezent în administrare judiciară, în procesul cu compania britanică Glencore Energy, unul dintre furnizorii de ţiţei ai societăţii româneşti. Aceasta ceruse înscrierea la masa creditorilor cu o creanţe de 75 de milioane de dolari pentru livrarea a 123..530 de tone metrice de ţiţei.

Administratorul judiciar al Rafo a refuzat să înscrie creanţa în tabloul obligaţiilor, susţinând că aceasta nu are caracter cert, lichid şi exigibil. Glencore a formulat o contestaţie împotriva acestei decizii a administratorului judiciar.

Potrivit firmei Boştină şi Asociaţii, compania care a reprezentat Rafo Oneşti, "Tribunalul Braşov a respins cererea Glencore şi a dat câştig de cauză pentru Rafo. Această soluţie vine să întărească ideea că Rafo are capacitatea să-şi ducă la îndeplinire planul de reorganizare aprobat de judecătorul-sindic şi să acopere creanţele tuturor creditorilor înscrişi la masa credală, cu consecinţa pronunţării de către Tribunalul Braşov a unei hotărâri de închidere a procedurii de reorganizare". Hotărârea Tribunalului Braşov este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Compania Rafo Oneşti a intrat în stare de insolvenţă în urmă cu patru ani, fiind la acea dată cel mai mare datornic la buget. Anul trecut, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a ridicat gajul instituit asupra acţiunilor rafinăriei, întrucât investiţiile asumate prin contractul de privatizare au fost efectuate.

În 2007, Rafo Oneşti a înregistrat pierderi de 182,8 milioane de lei, de cinci ori mai mari faţă de 2006, la afaceri în scădere cu aproximativ 21%, de la 719 milioane de lei la 575 milioane de lei, ca urmare a nefuncţionării rafinăriei în primele şapte luni din anul 2007. În toamna anului trecut, compania - prin intermediul Petrochemical Holding, care controlează indirect pachetul majoritar - a achitat toate datoriile către bugetul de stat, în sumă de peste 500 milioane de lei, restul de aproximativ 300 milioane de lei fiind compensate prin nerecuperarea TVA-ului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb