LA CEREREA ASF SIF Transilvania a pus pe ordinea de zi alegerea Consiliului de Supraveghere

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 martie 2016

SIF Transilvania a pus pe ordinea de zi alegerea Consiliului de Supraveghere

SIF3, obligată să dezvăluie identitatea acţionarilor care au solicitat completarea ordinii de zi

Acţionarii SIF3 Transilvania vor discuta, la Adunarea Generală din 28 aprilie, alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea metodei votului cumulativ, pentru un mandat de patru ani, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a cerut companiei să completeze convocatorul şi cu acest punct, cerut de un grup de acţionari, cu o deţinere cumulată de 5,002%.

Totodată, Autoritatea a solicitat Directoratului SIF3 să publice identitatea şi deţinerile acţionarilor care au formulat cererea de completare a ordinii de zi.

Recent, conducerea SIF3 Transilvania completase convocatorul AGA, conform solicitării grupului de acţionari, însă decisese să amâne punctul referitor la alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere, prin aplicarea votului cumulativ, pentru o AGA ulterioară.

Mihai Fercală, preşedintele SIF3 Transilvania, a cerut, recent, Autorităţii de Supraveghere Financiară, să se pronunţe dacă la SIF-uri se poate aplica metoda votului cumulativ, având în vedere că acestea au prag de deţinere de 5%, deci nu au acţionari majoritari, în faţa cărora să fie protejaţi minoritarii.

La cererea grupului de acţionari cu 5,02%, AGA SIF3 va mai dezbate aprobarea remunerării acţionarilor SIF Transilvania prin distribuirea de dividende în numerar, ce vizează un randament de cel puţin 7% raportat la preţul mediu de tranzacţionare aferent exerciţiului financiar pentru care se calculează dividendul, pentru exerciţiile financiare 2016-2020.

Un alt punct solicitat este aprobarea derulării de programe de răscumpărare de acţiuni în vederea reducerii capitalului social în perioada 2016-2020, a căror dimensiune să fie cuprinsă - din totalul acţiunilor - între 2% şi 5% pe an, corelate cu situaţia financiară a societăţii - cu prezentarea şi aprobarea acestora în cadrul unei şedinţe AGEA, ce va fi convocată odată cu şedinţa AGOA de aprobare a situaţiilor financiare ale anilor 2016-2020.

Conducerea SIF3 Transilvania a propus acţionarilor un dividend brut de 0,02653 lei/acţiune din profitul pe anul trecut, adică distribuirea către acţionari a sumei de 57,94 milioane de lei. Dividendul reprezintă un randament de 10% prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare a acţiunilor SIF3 în anul 2015, conform emitentului.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Succes domnule Mihaita,la pensie bineinteles !

    Nu ma asteptam sa-ti fie mai frica de ASF decat de actionarii !

    Unde ie bre sustinerea politica cu care te tot laudai ? 

    1. Intr-adevar nu se astepta Fercala s-o ia printre picioare de la ASAF, poate fi inceputul sfarsitului pt. el si gasca lui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb