Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României va merge marţi, 12 februarie, în Parlament, a anunţat, ieri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă, precizând, ca răspuns la o întrebare: "Categoric da. Pe 12 am hotărât să mergem tot Consiliul de Administraţie. Invitaţia e şi din partea Comisiei de Buget - Finanţe. Deci am primit o invitaţie, în sfârşit o invitaţie validă". Oficialul a declarat că, până acum, nu a răspuns invitaţiei pentru că au existat o serie de neclarităţi: "Au fost invitaţii transmise pe la vreo zece studiouri de televiziune. Nu ştiam în care studio să mă duc. Acum avem o invitaţie semnată de doi preşedinţi de comisie, avem o intervenţie publică a şefului Senatului, care e normală".
Guvernatorul BNR a spus că nu a înţeles insistenţa pentru prezenţa persoanei sale în cadrul invitaţiilor la Parlament: "În primul rând, Banca este condusă colectiv. Haideţi să fim serioşi, pentru că aici nu e de glumă. Este una dintre instituţiile cele mai solide ale ţării, nu pentru că sunt eu aici. Are 140 de ani, nu poţi să o jigneşti aşa, hai să spunem şi noi ceva pe la televizor. Are o lege, da, o lege clară. Conducerea este colectivă, sunt 9 membri ai Consiliului de Administraţie. Ai guvernator, prim-vice, doi vice-guvernatori. Deci ce e personalizarea asta - că vreau numai pe X-ulescu! Şi pe urmă dă aşa o stare de agitaţie. Trebuie să discutăm serios şi cu capul pe umeri. Eu sunt într-adevăr doctor, ca să spun aşa, sunt doctor în economie, nu mă pricep la alte chestiuni şi când văd ce...discuţii la televizor. Sunt de 30 de ani într-o funcţie publică şi ştiu unde este Parlamentul României. În orice caz nu este într-un studio de televiziune. Mutarea dezbaterilor în studiourile de televiziune este altă treabă, nici nu vreau să... Ca reprezentant al unei generaţii care s-a bătut atâta să introducă România în NATO, în Uniunea Europeană, să facă o economie, de piaţă nu sunt de acord, şi o spun în public, cu un asemenea tip de dezbatere".
El a mai afirmat, citat de Agerpres, că i-a explicat într-o scrisoare şefului Senatului că BNR acţionează în cadrul unui tratat unional şi că instituţia nu poate primi nici măcar sugestii de la alte instituţii ale statului.