LA JUMĂTATEA ANULUI TRECUT City, Asito şi Euroins nu aveau fonduri suficiente pentru acoperirea cerinţei minime de capital, conform ASF

S.B.
Bănci-Asigurări / 6 ianuarie 2022

City, Asito şi Euroins nu aveau fonduri suficiente pentru acoperirea cerinţei minime de capital, conform ASF

City Insurance a intrat în faliment

Actualizare - Euroins România: ASF a identificat aspecte în situaţia financiară a companiei, care fac referire la situaţii contabile din trecut şi care nu afectează astăzi compania

ASF a identificat aspecte în situaţia financiară a companiei, care fac referire la situaţii contabile din trecut şi care nu afectează astăzi compania. Acţionarii Euroins România au făcut eforturi pentru a remedia toate provocările financiare încă de sfârşitul anului 2020. Drept urmare, în ultimele 12 luni, compania a beneficiat de o serie de majorări de capital în valoare totală de peste 300 de milioane de lei, infuzii de capital care au dus la remedierea tuturor provocărilor financiare, inclusiv cele existente în trecut şi identificate de ASF.

În plus, din Martie 2021, compania are un nou CEO şi o nouă strategie de redresare financiară, dezvoltare, reducere a expunerii în sectorul RCA şi de diversificare a portofoliului. Această strategie fost prezentată şi este monitorizată de către ASF în conformitate cu legislaţia.

O confirmare a faptului că astăzi Euroins România are o poziţie financiară mai bună decât oricând este implicarea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare în acţionariatul companiei-mamă, un mesaj fără precedent de încredere în Euroins România şi o confirmare publică a faptului că au fost făcuţi paşi importanţi în ultimele luni pentru o creştere sănătoasă şi durabilă.

Doar în acest an, Euroins a plătit peste 1,3 miliarde de lei (260 milioane euro) pentru peste 143.000 de dosare de daună.

---

La jumătatea anului trecut, societăţile de asigurări City, Asito şi Euroins nu dispuneau de fondurile proprii totale necesare pentru acoperirea cerinţei de capital minim, potrivit unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară.

"În ceea ce priveşte SCR (cerinţa de capital de solvabilitate, n.r.), în cazul a două societăţi - City şi Euroins - fondurile proprii totale disponibile pentru acoperirea SCR au fost insuficiente. Pentru societăţile cu deficit, suma totală a deficitului MCR a fost de 1.586,3 milioane lei, iar valoarea totală a deficitului SCR a fost de 2.328,2 milioane lei. De remarcat că în toate cele 3 societăţi au existat evenimente ulterioare relevante", se menţionează în raport.

"Au fost identificate vulnerabilităţi la mai multe societăţi în legătură cu mediul IT şi cadrul de control intern, legate de daune şi rezerve tehnice, reasigurare, depreciere şi calculul cerinţelor de capital. Există o nevoie generală de îmbunătăţire a cadrului formal al documentării, în special în ceea ce priveşte calcularea rezervelor tehnice, inclusiv legate de definirea ipotezelor şi a raţionamentului profesional, simplificărilor, recunoaşterii limitelor contractuale, separării contractelor, segmentării şi definirii grupelor de riscuri omogene (HRG), precum şi evaluarea celei mai bune estimări cedate, şi a probelor de audit disponibile aferente controalelor care urmează să fie efectuate asupra datelor în conformitate cu cerinţele SII (Solvabilitate II, n.r.)", se mai precizează în raport.

În cadrul exerciţiului a fost evaluat de asemenea gradul de adecvare a sistemului de guvernanţă şi a poziţiei financiare şi de solvabilitate a companiilor de asigurare din România.

Exerciţiul a inclus 24 de companii de asigurare din România, a avut ca dată de referinţă 30 iunie 2020 şi a avut ca rezultat o descreştere semnificativă în cerinţele prudenţiale de solvabilitate agregate, comparativ cu indicatorii raportaţi la data de referinţă. După exerciţiul BSR, cerinţa de capital de solvabilitate (SCR) agregată este de 99% (în scădere de la 179%) iar cerinţa minimă de capital (MCR) este de 259% (în scădere de la 436%).

Evaluarea a fost desfăşurată de către evaluatori externi independenţi, pe baza unei metodologii detaliate elaborate în scopul exerciţiului. Exerciţiul a fost supravegheat de un comitet de coordonare format din reprezentanţi ai ASF şi EIOPA, cu sprijinul unui consultant care a inclus reprezentanţi ai ambelor autorităţi.

Exerciţiul a furnizat o imagine a riscurilor şi vulnerabilităţilor sectorului asigurărilor din România, la data de 30 iunie 2020. Companiile de asigurare vor lua măsuri pentru a aborda constatările exerciţiului, inclusiv să transmită planuri pentru corectarea deficienţelor de guvernanţă şi consolidarea sistemului de guvernanţă. Măsurile de remediere solicitate de ASF vor lua în considerare evenimentele ulterioare datei de referinţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb