LA NIVELUL REGIUNII ECE, Globalworth a inaugurat cel mai inteligent lobby al unei clădiri de birouri

RAMONA RADU
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 28 noiembrie 2019

Globalworth a inaugurat cel mai inteligent lobby al unei clădiri de birouri

Globalworth a inaugurat, ieri, cel mai inteligent lobby dintr-o clădire de birouri, din regiune, care include o serie de inovaţii şi premiere tehnologice, precum: cea mai mare podea cinetică din lume într-o clădire de birouri, cel mai lung perete de ecrane din CEE, cel mai mare perete verde natural într-o clădire de birouri din sudul şi estul Europei, un spaţiu de relaxare cu gradene încălzite din marmură, proiectoare Schindler - un proiect pilot în CEE -, precum şi Pepper, primul angajat robot al companiei.

Clădirea Globalworth Tower, cu un trafic zilnic de aproximativ 30.000 de persoane, devine astfel un etalon al inovaţiei şi sustenabilităţii în spaţiile de birouri.

Dimitris Raptis, Deputy CEO şi CIO la Globalworth, a declarat: "Tehnologia face parte din ADN-ul companiei noastre, iar astăzi, datorită ei, aducem birourile viitorului în prezent. Un loc de muncă în care putem genera energie prin mişcare, în care vizitatorii se pot relaxa şi lucra într-un lobby confortabil, înconjuraţi de elemente din natură şi asistaţi de roboţi, toate aces-tea sunt realitatea din cea mai mare comunitate de business".

Potrivit domnului Valentin Neagu, Chief Asset Management Officer Globalworth, recepţia clădirii, este un mic ecosistem circular, podeaua cinetică, fiind o premieră mondială pentru o clădire de birouri.

Aceasta transformă greutatea paşilor în energie electrică, utilizată ulterior pentru alimentarea altor mecanisme din lobby, iar cele două suprafeţe de podea instalate în Globalworth Tower au o arie cumulată de 40 metri pătraţi (cea mai mare dintr-o clădire de birouri din lume), fiecare pas făcut pe suprafaţa acestei podele generând aproximativ 3 jouli de electricitate şi 5 Watt/persoană, ceea ce echivalează cu aprinderea a trei becuri LED timp de o secundă sau cu şase secunde de conversaţie pe un telefon inteligent.

Clădirea are şi cel mai mare perete verde natural într-o clădire de birouri din Europa de Sud şi de Est, cu 12 tipuri diferite de plante, care beneficiază de un proces de întreţinere conectat cu senzori şi complet automatizat.

Conform reprezentanţilor Globalworth, peretele cu senzori, măsoară 158 metri pătraţi şi utilizează apă recirculată îmbunătăţită nutriţional, care este tratată cu ajutorul osmozei, iar fotosinteza este ajutată de proiectoare reglate la un nivel precis de luminozitate, dispuse de-a lungul grădinii verticale.

Recepţia Globalworth Tower este decorată cu nori LED suspendaţi, care pot fi programaţi să genereze efecte vizuale personalizate, iar în lobby este instalat şi cel mai mare perete interior de ecrane din sud-estul Europei, cu o suprafaţă de 110 metri pătraţi şi o lungime de 50 de metri, dar şi un spaţiu de relaxare pe patru niveluri sub formă de gradene, care beneficiază de încălzire reglabilă, unic în ţară, construit din marmură şi dotat cu încărcătoare pentru laptopuri şi pentru telefoanele compatibile cu tehnologia de încărcare prin wireless.

Vizitatorii clădirii sunt întâmpinaţi de Pepper, noul angajat Globalworth, un robot umanoid care le va oferi informaţii utile, iar printr-un proiect pilot unic în Europa Centrală şi de Est, patru dintre lifturile din Globalworth Tower sunt dotate cu proiectoare care rulează materiale video pe uşile exterioare.

Globalworth este liderul pieţei de birouri din Europa Centrală şi de Est (CEE).

Încadrată în Clasa A, cu 26 de etaje, o înălţime de 120 m şi o suprafaţă închiriabilă de 54.000 mp, cu multipli chiriaşi şi accesibilitate excelentă, Globalworth Tower este prima clădire din Sud-Estul Europei care a primit recunoaşterea LEED Platinum, cea mai ridicată certificare verde. Clădirea beneficiază de spaţii de birouri complet reconfigurabile, lumină naturală şi iluminare artificială cu reglare automată, sistem de recuperare a apei de ploaie şi diverse funcţii eco.

Compania Globalworth este listată la Bursa de Valori de la Londra şi citată în segmentul AIM, care activează în România şi Polonia, în ambele ţări devenind principalul investitor pe piaţa imobiliară de birouri.

Compania dezvoltă şi gestionează direct clădiri de birouri şi în sectorul de logistică/industrie uşoară. Gestionat de aproape 200 de profesionişti în Româ-nia şi Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de aproximativ 2,85 miliarde de euro, la 30 iunie 2019, peste 95% din acesta fiind reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 685 de companii naţionale şi multinaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb