LA SFÂRŞITUL ANULUI TRECUT, Oltchim înregistra datorii totale de 1.328 milioane lei

A.O.
Piaţa de Capital / 15 februarie 2017

Oltchim înregistra datorii totale de 1.328 milioane lei

Oltchim (OLT) înregistra, la sfârşitul anului trecut, datorii totale în suma de 1.328 milioane lei, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În document se arată: "La 31.12.2016 Oltchim SA înregistrează datorii totale în sumă de 1.328 milioane lei, din care: 1.050 milioane lei datorii înregistrate în conformitate cu Planul de reorganizare; 216 milioane lei datorii nete acumulate după intrarea în insolvenţă, din care cu scadenţă depăşită 137 milioane lei; 35 milioane lei datorii şi creanţe reciproce şi datorii la bugetul de stat care se vor compensa cu TVA de recuperat; 27 milioane lei alte datorii. În totalul datoriilor acumulate în insolvenţă este cuprins şi impozitul pe profit aferent anului 2015 în sumă de 36 milioane lei calculat pentru veniturile din anularea datoriilor. Conform planului de reorganizare, acesta se achită în termen de 5 zile de la încasarea preţului de vânzare al participaţiilor Oltchim la Oltchim SPV".

În comunicat se mai precizează: "În cursul anului 2016, societatea a continuat să achite integral la scadenţă toate datoriile curente. În plus, a redus arieratele acumulate în prima parte a insolvenţei până la confirmarea planului de reorganizare şi a înregistrat o diminuare a datoriilor restante cu 38,7 milioane lei, din care: faţă de furnizori cu 6,7 milioane lei; faţă de personalul disponibilizat cu 17,2 milioane lei; faţă de personalul angajat cu 9,3 milioane lei; faţă de alţi creditori cu 5,5 milioane lei. Datoriile restante în suma de 9,3 milioane lei către salariaţii Oltchim, existente în sold la 31.12.2015, au fost achitate integral în cursul anului 2016. Astfel, la 31.12.2016 Oltchim nu mai înregistrează restanţe la plata drepturilor salariale către angajaţii săi".

Cifra de afaceri obţinută anul trecut, în valoare de 168 milioane euro, este aproximativ la acelaşi nivel cu cea din anul 2015, din cauza preţurilor de vânzare mai mici ale produselor finite, determinate de evoluţia cotaţiilor internaţionale.

Profitul brut a fost de 20 milioane lei (echivalent 4,4 milioane euro), reprezentând o îmbunătăţire cu 68,5 milioane lei (echivalent 15,2 milioane euro) faţă de anul 2015, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. A luat-o pe drumul cel bun,totul e sa scape de datoria investigata de CE si e o buna investktie.

    Citi dintre cei care au jefuit Oltchimul si l-au adus in starea actuala au restituit banii si au ajuns la inchisoare?

    Sau a dat PSD o ordunanta prin care ordona la toata lumea ca cu data respectivei jefuitorii sunt oameni cinstiti? 

    Daca se lauda cu profit,de ce modifica Planul de reorganizare prin inlocuire 'vanzare oltchim SPV" cu 'vanzare de pachete de activa" Cine decide o ancheta privind incalcare legii UE pristergerea celor peste 350 mil euro drept creante AAAS si Electrica?

    1. ca urmare a faptului ca capitalul social are o valoare de 1 miliard RON:-);-);-) Singurul care ar semna aceasta privatizare de numeste Ponta, el avand capabilitati extrasenzoriale...

    În cursul anului 2016, societatea a continuat să achite integral la scadenţă toate datoriile curente. În plus, a redus arieratele acumulate în prima parte a insolvenţei până la confirmarea planului de reorganizare şi a înregistrat o diminuare a datoriilor restante cu 38,7 milioane lei, din care: faţă de furnizori cu 6,7 milioane lei; faţă de personalul disponibilizat cu 17,2 milioane lei; faţă de personalul angajat cu 9,3 milioane lei; faţă de alţi creditori cu 5,5 milioane lei. Datoriile restante în suma de 9,3 milioane lei către salariaţii Oltchim, existente în sold la 31.12.2015, au fost achitate integral în cursul anului 2016. Astfel, la 31.12.2016 Oltchim nu mai înregistrează restanţe la plata drepturilor salariale către angajaţii săi"

    --- 

    Unde in legea 85 se scrie despre arierate in perioada de la declansarea procedurii de insolventa? 

    Cea mai tare gluma :). 

    Desigur, unii impostori din firmele de administratori judiciari nu stiu nici macar cu ce se mananca "domeniul" lor de activitate. Ziceam ca sunt impostori = uzurpatori de calitati oficiale. O sa descopere CSALB-ul daca este sau nu asa, ca tot le place insolventilor si domeniul bancar. Si apoi procurorii.

    CE nu investigheaza o "datorie" ci un ajutor de stat nelegal acordat catre societate prin neluarea masurilor legale la disponibilizarea salariatilor de catre institutiile statului si prin continuarea furnizarii de utilitati la preturi "promotionale".... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb