Fundaţia Dacia pentru România (FDpR) anunţă astăzi lansarea oficială a fundaţiei şi a programului său de granturi "Mobilitatea contează". Fundaţia îşi propune să susţină şi să inspire o societate incluzivă, facilitând mobilitatea fizică şi socială pentru persoanele care au nevoie de resurse şi soluţii de mobilitate pentru a-şi valorifica potenţialul şi pentru o mai bună calitate a vieţii. Fundaţia acţionează în 2025 prin programul de granturi "Mobilitatea contează", conform unui comunicat transmis redacţiei.
"Mobilitatea contează" este programul de granturi lansat de Fundaţie, destinat organizaţiilor neguvernamentale, care vor putea accesa fonduri de până la 30.000 euro pentru proiecte care abordează trei axe importante din 3 domenii: accesul la educaţie, piaţa muncii şi cultură. Proiectele pot avea o durată de 6 luni până la 1 an, iar bugetul total al programului este de 1.000.000 de euro. Selecţia proiectelor beneficiare de granturi va fi făcută de către un juriu independent, potrivit comunicatului.
Misiunea Fundaţiei Dacia pentru România este de a sprijini o societate în care mobilitatea fizică şi socială devin un catalizator de dezvoltare, prin intermediul căreia realizează viziunea de a avea o Românie care îşi valorifică potenţialul uman.
"Credem în misiunea acestei Fundaţii aşa încât am considerat firesc să poarte numele mărcii noastre. Împărtăşim aceleaşi valori şi avem acelaşi scop: să facem mobilitatea mai accesibilă, un element esenţial pentru independenţă, acces la oportunităţi şi integrare socială," a declarat Mihai Bordeanu, Director General al Automobile Dacia, în calitate de reprezentant al finanţatorului Fundaţiei.
"Este un moment important pentru noi, pentru că prin lansarea Fundaţiei Dacia pentru România şi a programului de granturi "Mobilitatea contează" facem un pas semnificativ în direcţia susţinerii iniţiativelor care au un impact real în comunităţi. Mobilitatea, în toate formele sale, este cheia accesului la educaţie, locuri de muncă şi cultură, iar FDpR vizează tocmai sprijinirea acestor soluţii inovative pentru o societate mai incluzivă", a spus Adrian Curaj, preşedintele Consiliului Director al Fundaţiei Dacia pentru România.
Cătălina Murariu, director executiv al Fundaţiei, a adăugat: "Prin această iniţiativă, ne dorim să le oferim organizaţiilor din România oportunitatea de a implementa proiecte inovative care vor contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru persoanele vulnerabile. Fundaţia va sprijini soluţiile care vor permite accesul echitabil la educaţie, integrarea pe piaţa muncii şi accesul la cultură pentru toate categoriile sociale."