Casa de Economii şi Consemnaţiuni face obiectul unei competiţii în care se luptă opt instituţii financiare internaţionale.
Laszlo Wolf, directorul general adjunct al "OTP Bank" şi şeful echipei de negociere a băncii ungare pentru privatizarea Băncii de Economii, a declarat că CEC nu necesită investiţii majore de capital. Domnia sa susţine că actuala capitalizare a CEC este bună şi îi permite dezvoltarea. Totuşi, domnul Wolf a declarat că ,în măsura în care se va dovedi că este nevoie de investiţii, dacă "OTP Bank" va achiziţiona CEC, va face şi investiţii. Cel mai probabil investiţiile ulterioare privatizării vor fi în sistemul IT, ATM-uri şi în canale de distribuţie în general. Managementul băncii ungureşti este foarte încrezător în posibilităţile Casei de Economii. Laszlo Wolf ne-a declarat că, după anul acesta pe care CEC îl va încheia probabil cu profit, în 2006 şi apoi în 2007, acest profit se va consolida.
Domnul Wolf ne-a asigurat că banca ungară este foarte hotărîtă să ofere un preţ corect pentru CEC. Domnia sa a adăugat, însă, că va fi foarte greu pentru o bancă să ofere preţul corect şi să cîştige. Oficialii unguri au declarat că sînt siguri că, dacă vor oferi preţul cel mai mare, vor cîştiga. Aceştia au adăugat că sînt dispuşi să cumpere tot ceea ce va vinde statul. Banii necesari pentru achiziţia CEC vor fi din fondurile proprii ale băncii (poate chiar profitul grupului din prima jumătate a anului care s-a ridicat la aproximativ 300 milioane de euro) şi dacă va fi nevoie vor completa şi cu finanţări externe.
Domnul Wolf consideră că unul dintre atuurile băncii pe care o conduce în achiziţionarea CEC ţine de faptul că "OTP Bank" este tot o fostă casă de economii şi consemnaţiuni pe care managementul a reuşit să o transforme într-o bancă modernă cu servicii pentru toate categoriile de clienţi. La aceasta se adaugă şi experienţa pe care banca a avut-o cu "DSK Bank", o altă fostă casă de economii şi consemnaţiuni. Dacă transformarea "OTP Bank" a fost făcută într-un mediu mai puţin competitiv, "DSK Bank" a fost achiziţionat într-un moment în care piaţa era foarte competitivă. "DSK Bank" a fost, la momentul achiziţiei, a doua bancă din Bulgaria, cu un profit de 20 milioane de euro; după doi ani şi jumătate a ajuns lider, iar profitul ei este mai mult decît dublu.
Laszlo Wolf consideră că procesul de transformare a CEC a fost început foarte bine de actualul management, dar va trebui să continue.
În urma privatizării, Ministerul Finanţelor impune ca cel puţin 700 de sucursale din mediul rural să fie păstrate. În cazul în care va cîştiga bătălia pentru CEC, "OTP Bank" va păstra "un număr corect" de sucursale, a declarat domnul Wolf.
În lupta pentru Banca de Economii s-au mai înscris "Banca Monte dei Paschi di Siena", "Dexia Bank", "EFG Eurobank", "Erste Bank", "National Bank of Greece", "OTP Bank", "Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft" în consorţiu cu "Raiffeisen International Bank Holding" şi "Societe Generale".