Le Pen şi Farage denunţă spaţiul Schengen drept o "catastrofă totală"

S.N.O.
Internaţional / 26 decembrie 2016

Le Pen şi Farage denunţă spaţiul Schengen drept o "catastrofă totală"

Lideri europeni eurosceptici au denunţat spaţiul Schengen după ce s-a anunţat că principalul suspect în atentatul de la Berlin a traversat Franţa pentru a ajunge cu trenul în Italia, unde a fost ucis vineri de forţele de ordine, relatează Reuters.

Presupusul autor al atacului cu camion comis luni într-o piaţă de Crăciun la Berlin a fost "fără urmă de îndoială" împuşcat de poliţie lângă Milano, în nordul Italiei, a anunţat ministrul italian de Interne, conform News.ro.

"Această escapadă în două sau trei ţări cel puţin este simptomatică pentru catastrofa totală pe care o reprezintă spaţiul Schengen", declară preşedinta Frontului Naţional (FN, extremă dreapta) Marine Le Pen, citată într-un comunicat.

Le Pen a adăugat: "Mitul liberei circulaţii totale în Europa, de care se agaţă în continuare adversarii mei în aceste alegeri prezidenţiale, trebuie să fie îngropat definitiv. Pentru securitatea noastră".

Candidata în alegerile prezidenţiale franceze îşi reiterează angajamentul că, în cazul în care va fi aleasă, va "reda Franţei deplina stăpânire asupra suveranităţii sale, a frontierelor sale naţionale şi va pune capăt, astfel, acordurilor Schengen".

Alte voci sonore din partid, ca Florian Philippot şi Marion Marechal Le Pen, au distribuit poziţia lui Marine Le Pen pe Twitter, denunţând "terorismul fără frontiere al Schengen".

"Dacă bărbatul ucis la Milano este criminalul de la Berlin, s-a făcut dovada faptului că spaţiul Schengen este un risc la adresa securităţii publice", a declarat la rândul său, într-un mesaj postat pe Twitter, Nigel Farage, fostul lider al Partidului pentru Independenţa Regatului Unit (Ukip).

Spaţiul Schengen, implementat în 1985, regrupează 22 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene (Germania, Belgia, Franţa, Luxemburgul, Olanda, Austria, Suedia, Finlanda, Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Danemarca, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, Cehia, Slovenia, Slovacia şi Malta) şi patru state asociate (Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein).

Acordul suprimă controalele la frontierele interne şi permite libera circulaţie a persoanelor între statele semnatare şi asociate.

Mai multe state europene au restabilit controale la frontiere anul trecut, pentru a face faţă afluxului de migranţi provenind din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca se intampla la noi intelegeam dar asa nu.

    Cota de migranti o facem cadou Germaniei. Daca cumva primesc fetatenie romana a doua zi sunt plecati la Koln. Migranti au spus ca Romania nu e in Europa. Politicieni romani se bat cu caramida in piept cu realizarile in Europa. Acolo nimeni nu ii baga in seama dupa cum am vazut la Basescu. 

    1. Ce noroc pe noi ca nu suntem bagati in seama (de catre emigranti). 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb