Legea dării în plată a fost votată în unanimitate de Senat, cu plafon de 150.000 euro

S.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 februarie 2016

Legea dării în plată a fost votată în unanimitate de Senat, cu plafon de 150.000 euro

Actualizare 17:55

Senatorii au adoptat, în unanimitate, proiectul Legii dării în plată.

Amendamentul privind excluderea programului Prima Casă din lege a fost respins, însă a fost pus un plafon de 150.000 de euro.

S-au înregistrat 119 voturi "pentru" această lege trimisă la reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis.

Senatorul Trifon Belacurencu, acuzat de ANI de fals în declaraţia de interese, în 2010

Senatorul PSD Trifon Belacurencu, cel care a propus plafonul de 150.000 de euro pentru Legea dării în plată, a fost acuzat de ANI de fals în declaraţia de interese şi de incompatibilitate.

Potrivit Agerpres, în luna noiembrie a anului 2010, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a început evaluarea senatorului PSD Trifon Belacurencu şi a constatat că acesta se află în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut atât calitatea de senator, cât şi funcţiile de administrator şi asociat în cadrul societăţii Dobrogea Gaz SRL Tulcea, asociat în cadrul societăţii Alcedo SRL Tulcea şi de fondator al societăţii Valcons SA.

ANI a arătat de asemenea că sunt indicii referitoare la posibila săvârşire de către senatorul Trifon Belacurencu a infracţiunii de fals în declaraţii ca urmare a nedeclarării adevărului obiectiv în declaraţiile de interese depuse la data validării mandatului şi în declaraţiile depuse în anii 2009, 2010 şi 2011 cu privire la deţinerea unei funcţii incompatibile cu calitatea sa de senator.

În replică, parlamentarul tulcean a contestat raportul ANI, iar după ce a pierdut primele procese, a făcut apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

------------

Actualizare 17:51 Daniel Zamfir: "Nu e o lege împotriva băncilor, ci una care să aducă un echilibru între bănci şi clienţi"

Daniel Zamfir a declarat în plenul Senatului: "Scopul nostru a fost să scoatem o lege dreaptă, nici de stânga, nici de dreapta. Nu e o lege împotriva băncilor, ci una care să aducă un echilibru între bănci şi clienţi. Principiul legii este acelaşi pe care deja l-aţi votat, cel de impărţire a riscului între client şi bancă. Spunea domnul secretar de stat că legea ar anula garanţia Statului. Dar la articolul 1 avem stipulat că legea se aplică şi fidejusorilor, iar Statul Român este fidejusor. Vreau să vă propun ca Prima Casă să rămână în interiorul legii pentru a putea fi protejaţi", potrivit Hotnews.

------------

Actualizare 16:24 Alina Gorghiu: "Va fi o majoritate relaxată care va da girul Legii dării în plată"

Alina Gorghiu a declarat astăzi că PNL susţine legea dării în plată care urmează să intre în dezbaterea plenului Senatului şi a precizat că va exista "o majoritate relaxată" la votarea acestui act normativ, transmit surse din media.

"La Senat, astăzi, avem un proiect foarte important pentru PNL, vorbim despre Legea dării în plată. Se pare că va exista pe ordinea de zi şi grupul nostru a luat decizia să îl susţină aflându-ne în calendarul pe care PNL şi l-a propus astfel ca în luna aprilie această lege să devină realitate", a declarat copreşedintele PNL.

Gorghiu a mai spus că legea va fi susţinută de o "majoritatea relaxată".

"În orice societate riscul este împărţit. Că ne place sau nu ne place, până acum riscul nu a existat decât de partea consumatorilor serviciilor bancare. S-a modificat legea conform solicitării venite de la preşedinţie. Cererea de reexaminare a fost analizată serios de colegii noştri din Senat. Nu se mai poate vorbi de nici un fel de afectare după aceste amendamente care astăzi trec prin Senat. Am văzut în anumite momente o poziţie de negociere de uşoară forţă din partea sistemului bancar, care spune că o să dispară proiectul Prima Casă. Au venit toate argumentele suficiente () ceea ce înseamnă că acest program va continua cu succes. Ne dorim un dialog cu sistemul bancar, legea va trece de Senat dacă mai există lucruri care ar putea fi în divergenţă, pe procedură sau pe fond, la Cameră vor putea fi discutate din nou şi analizate", a mai susţinut Gorghiu.

La rândul său, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a anunţat că social-democraţii vor susţine legea în plenul Senatului.

-----------

Actualizare 16:10 Cătălin Zamfir: "Este o victorie a normalităţii, sper ca Legea dării în plată să fie votată azi"

"Senatorii PSD au înţeles că Legea dării în plată, aşa cum a ieşit de la comisii, nu va afecta programul Prima Casă", a declarat Cătălin Zamfir, după încheierea şedinţei grupului parlamentar al PSD.

La acest moment, au început dezbaterile în plenul Senatului pe Legea dării în plată.

Senatorii vor decide dacă Legea va merge mai departe în forma actuală sau se va întoarce la comisii.

-----------

Actualizare 16:05

BNR îşi retrage amendamentul privind retroactivitatea Legii dării în plată, după cum a spus cu puţin timp în urmă Florin Georgescu, potrivit lui Cătălin Voivozeanu, iar senatorii PSD au fost împotriva amendamentelor Băncii Centrale.

-----------

Piperea şi Zamfir, la şedinţa grupului parlamentar PSD

La şedinţa grupului parlamentar al PSD de astăzi participă deputatul Daniel Zamfir, iniţiatorul legii dării în plată şi avocatul Gheorghe Piperea, pentru o dezbatere pe tema acestei legi, potrivit unei anunţ postat pe Facebook al Grupului Clienţilor cu Credinte în CHF (GCCC).

Cătălin Voivozeanu şi Sorin Augustin, din partea GCCC, participă şi ei la această şedinţă a parlamentarilor PSD, înaintea votului din plenul Senatului.

Pe ordinea de zi a plenului de astăzi se află şi dezbaterea asupra Legii dării în plată, după ce aceasta a fost aprobată în comisiile de specialitate.

Dacă dezbaterile vor fi finalizate, este posibil ca votul să se dea chiar astăzi, a declarat vicepreşedintele Camerei superioare, Ioan Chelaru, după şedinţa Biroului permanent, potrivit Agerpres.

El a precizat că au loc dezbateri în şedinţele grupurilor parlamentare pentru stabilirea poziţiilor în privinţa acestei legi.

"În grupurile parlamentare se discută poziţia grupurilor faţă de vot, dacă se va ajunge la vot, mai ales că există o discuţie intensă vizavi de anumite chestiuni care au fost dezbătute în comisiile de specialitate şi care nu au întrunit numărul maxim de voturi şi asupra cărora e posibilă susţinerea în plen a amendamentelor respinse. Dacă se termină dezbaterile, va fi şi votul final", a arătat Chelaru, adăugând că există mare interes să se discute legea la Senat, fie că va fi aprobată sau respinsă, pentru că forul decizional este Camera Deputaţilor.

Ioan Chelaru a adăugat că, în principiu, PSD "a spus da" legii, dar decizia definitivă va fi luată după discuţiile din şedinţa grupului parlamentar cu reprezentanţii BNR şi cu iniţiatorul.

La şedinţa grupului PSD mai participă astăzi şi reprezentanţii Băncii Naţionale, Florin Georgescu şi Liviu Voinea.

Opinia Cititorului ( 108 )

  1. Sa faca pentru cazurile sociale, plus legea insolventei si e prea destul.

    Prea fac caz peste tot si in toate formele

    1. defineste cazul social ... ca prea ESTI ASA DE CLAR SI CONCIS!!!

      si apoi pe cel de CONSUMATOR!!! .... ia vezi iti iese cu virgula???!!!

      Vezi că în Directiva Europeană, un consumator era considerat cel care se împrumută cel mul 75 de mii € (parcă). Adică există un plafon de la care trebuie să cam fii expert în domeniul banilor.

      Un caz social este unul care nu are vila si Range Rover, asa cum are Catalin Voivozeanu, reprezentantul vostru acolo. Cum spunea si Cristi C. Directiva Europeana spune ca cel care a imprumutat peste 75.000 euro, nu mai e nici caz social si nici "consumator"

      Cristi C și Prafkaletos este una și aceeași persoana .un postac pe care l am folosit si noi m ai demult.

      Sa mori tu ! Si daca publica domnul Make IP-urile noastre ce zici? Domn MAKE, it's your call! :)))) I-ai spus bisnitarului Nichifor sa prezinte raportul banilor incasati luna trecuta de la fraierii creduli din grup? DE CE OARE ESUATI IN A PREZENTA DESTINATIA BANILOR???DACA ERATI CURATI IN 3 SECUNDE ERA TOTUL PUBLIC, CU FACTURI LA VOI PE GRUP!!! BANII, ESCROCI NENOROCITI! BANII FURATI DE LA AMARATII PE CARE II MINTITI SI II MANIPULATI!

      Sa mori tu ca dacă ești împrumutat 80000 euro gata musai sa faci harvardul .Doamne mare e gradina ta .

      Aștept publicarea IP urilor.

      Sa vedem cât de curat ești :). 

      Prafkakareletose, nu te doare buricul degetului cu care bati tu toata ziulica in taste pt bunastarea bancilor? Sa fie tot degetul cu care te zgarmi in fund cand te mananca de grija celor cu credite? Mare postac mai esti...

      EU VREAU PUBLICAREA IP-URILOR, CHIAR IL ROG ASTA PE DOMNUL FLORIAN GOLDSTEIN(MAKE)! Al meu si al lui Cristi C., impreuna cu cele ale oamenilor contra lege. Pe urma si alte voastre !

      Escroc mic de la 1.4, spre deosebire de analfabetii vostri eu pot scrie cu toate degetele;) Asta inseamna sa nu fi analfabet. Vad in mesajul tau numai jigniri, tipic postacilor doi-sutari din GCCC. Nimic despre banii FURATI, nicio vorba. Pana nu ii justificati, ramane cum am stabilit, SUNTETI NISTE ESCROCI!!! 

      Să mori tu? Hai, cheamă 112, să te salveze. Îți citez din legislația europeană. Caută puțin mai jos în text.

       

      "CARE ESTE OBIECTIVUL ACESTEI DIRECTIVE? 

      Directiva armonizează dispozițiile legislative, de reglementare și administrative ale țărilor Uniunii Europene în materie de credite acordate consumatorilor care împrumută bani pentru finanțarea achizițiilor de bunuri și servicii (vacanțe, bunuri, un autoturism nou etc.). Aceasta va deschide piața împrumuturilor, sporind transparența clauzelor contractuale și nivelul de protecție a consumatorilor. 

      Această directivă nu se aplică însă în cazul contractelor de credit: 

      —garantate prin ipotecă, acestea fiind reglementate de Directiva 2014/17/UE privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidențiale; 

      —înc heiate în vederea dobândirii unui teren sau a unei proprietăți, acestea fiind reglementate de Directiva 2014/17/UE;

      —a căror sumă totală este mai mică de 200 EUR sau mai mare de 75 000 EUR. Până cel târziu la 21 martie 2016 (termenul de transpunere a Directivei 2014/17/UE), directiva trebuie să se aplice în cazul contractelor de credit negarantate care sunt destinate renovării bunurilor imobile rezidențiale și depășesc suma de 75 000 EUR." 

      Tu vezi ce debandada este in Parlament la dezbaterea legii? Il intrerup pe Jiru de la MFP, fac scandal, tiganie in toata puterea cuvantului:))))

      AU BAGAT PRAG ! Voivozene iti platesti in continuare vila tati! Nu te plang ca ai de unde.

      Sa vedem daca o sa mai lupte borfasul ala de Zamfir asa tare acum ca frate su nu scapa de credit. La fel si Voevozeanu Hadareanu si alti bogatani din astia.

      O sa lupte si mai tare :)))) Chiar daca s-a votat in Senat mai sunt Camera Deputatilor si CCR. De CCR SIGUR nu trece ! :))))))Lasa-i in pace, sa invete pe pielea lor ce inseamna amagirea politica:))))

      Cam inceti cu live-textul baieti, va imaginam mai rapizi.  

      Mi se pare un delir în parlament... se bagă și p-afarista aia de Anghel.

      Mie îmi sună ca agitația de la votul majorarii salariilor cu 50% din 2008. La fel de idioți. 

      De unde? A decurs foarte frumos sedinta de azi, exact asa cum trebuie. "Prietenii stiu de ce"

      sau esti preda? sau cap de cauciuc olteanu?

      gata cu vaicarelile bancherilor impostori de la BNR. 

      si daca astazi s-a castigat o batalie, in Camera Deputatilor se va obtine inca o batalie finala: se va scoate acel amendament imbecil al unui imprumutat din senat care a fost lingusit cu apocalipsa. 

      mai sacalilor, ati avut la dispozitie cel putin 4 luni sa faceti un STUDIU DE IMPACT. 

      Dar voi bagati numai barbi. ca altceva nu aveti. 

      Caz social veti deveni voi, postacii fara tinta. 

      Cazurile sociale nu aveau capacitatea de a lua imprumut la banca. Faptul ca imprumutatii au DEVENIT CAZURI SOCIALE se datoreaza unor impostori si hapsani de pseudo-bancheri. Adevarul ca toata mizeria sistemului bancar nu se putea aduna DECAT IN ROMANIA. 

      Dar masa asta de lacomi imprumutati in CHF o sa rada aceste "binefaceri" ale mizeriei propagate de impostori.

      Vine vremea sa terminam si cu RMO si cu multe alte lucruri. Dureaza dar se vor rezolva...  

      spune, ce banca te-a suparat? nu ti-a dat credit? te-a dat afara din trezorerie pentru ca ai speculat cu banii clientilor? saracu de tine

      Voi doi le stiti pe toate , alde Cristi si Praf... . Ati pierdut o lupta , spulberati, dar razboiul continua.

      nu mai bine ai munci sa platesti creditul?

      sa dea Domnul sa mori in chinuri de jegos ordinar ce esti...de unde plm stii tu ca noi suntem hoti sau ce m.rtii matii te intereseaza ce am facut cu banii...ba bancher obosit da de ce nu spuneti voi aici cum il blatuiti voi pe Isarescu si pe Olteanu luna de luna ca sa va.nghita voua hotiile...nu ajungi tu la puscarie fraiere sa vezi ce carbasane la dos ai sa.ti iei zilnic de la adevaratii hoti impreuna cu care ati devalizat toate bancile!

      Ai prezentat cumva un bilant al banilor incasati de seful tau Nichifor?NU! In esenta, tu ramai UN POSTAC PLATIT, IAR SEFUL TAU UN HOT, UN GOLAN, UN ESCROC !

      Corect

      Esti chiar tu sigur postac doi-sutar? Sunteti siguri tu si sefii tai hotii de cadavre GCCC/AURSF/Parakletos ca ati castigat lupta asta? :)))))))))) Eu zic ca ati pierdut la scor. Intreaba-i pe hotii care te conduc de ce ati pierdut lupta asta? :)))))

      La noi zero.

      Tu cu Cristi faceti spume la gura de ce ziariti ai bancilor?

      Bnr Arb va finateaza toata ziulica ? 

      Cerem din nou publicare IP-urilor domnule Make, inclusiv cel al analfabetului de mai sus ! Stati linistit ca ii traducem noi ce scrie acolo, stim ca el nu poate citi.

      Domnilor/doamnelor,

      Avand tot respectul pentru libertatea de opinie si exprimare, Redactia Bursa va roaga sa faceti efortul formularii civilizate. Mesajele care contin injurii, jigniri si atacuri la persoana vor fi sterse/cenzurate. 

      De asemenea, va rugam sa cititi cu atentie Regulamentul mesajelor si sa-l respectati. 

      Va multumim! 

      IP-urile sint confidentiale.

      Tare as vrea sa ma chemi in judecata sa te cunos prafuletzule !

      Asa dupa monitor esti ... bun  

      Daca NU te finanteaza bancile te rog frumos da-mi trei 3 argumente pentru comentariile de mai sus.

      Carpeste-le !

      Azi 

      Macar

      Sa ma chemi in judecata? :))))) E riscant prietene, stii bine ca ceea spun este adevarat !! ;) Cheama-ma in judecata anonimule, dar adu si dovezi solide ca ceea ce spun e minciuna. Daca nu s-ar putea sa vin eu cu dovezi solide si sa va fac praf atat public cat si legal. Si sa am prilejul sa prezint public si legal toate linsajele voastre din ultimul an incoace:))))))

      Cat despre MINE sa te chem EU in judecata, spre marea ta dezamagire nu am de ce:))) Am insa cum sa depun o plangere penala pentru inselaciune indreptata catre sefii tai. Ghici ce. Daca nu pot sa justifice UN LEU chiar din banii incasati e groasa rau problema. Si dupa cum vad ca de 2 zile nici unul nu e in stare sa dea nicio explicatie despre drumul banilor incasati, ci doar sa va puna pe voi postacii sa scrieti ineptii si injurii, se pare ca si in scenariul asta mingea e tot in terenul meu:))))) 

      La tribunal nu zici prafinochi cheama in judecata pe mui.

      Explica taticule ce bine ecu WOLKSIOBANK in Romania si in Europa.

      Asa ca de acum ciuiocu' mic ! 

      1. Nu suport indivizii care vor sa faca rau altora. Gen, cei care vor sa isi cumpere o casa in viitor, porcaiti, terfeliti si batojocoriti de voi si de liderii vostri. Iti pot da si bibliografia, daca vrei.

      2. Nu suport escrocii. Gen oamenii care aduna bani de la altii "pentru actiuni de informare", dar care nu pot explica ce au facut cu un leu macar din banii incasati, in schimb isi pun postacii sa atace si sa injure. 

      3. Nu suport mincinosii. Gen oamenii cu vile, case, terenuri, asociatii prin care incaseaza sume mari de bani dar care pozeaza in amarati. 

      4. Nu suport hotii de cadavre. Gen oamenii care se folosesc in manipulari de dramele si sinuciderile altora pentru a incasa bani de la creduli.  

      5. Nu suport golanii. Gen oamenii care se mobilizeaza ca sa atace oameni, familiile lor, rudele lor. Vezi cazul functionarei de la chat-ul Raiffeisen linsata pentru ca l-a deranjat dintr-o vorba pe unul din sefii vostri. Continuam cu cazul lui Bota, pana la linsajul la adresa copilului lui Isarescu.  

      6. Nu suport haimanalele. Gen oameni care mint cu nerusinare si spun 4 lucruri diferite in 3 zile. 

      7. Nu suport borfasii. Gen oamenii care vor sa isi rotunjeasca veniturile si sa isi apere averile fara sa le pese ca fac rau altora. 

      Clar? Si asta nu e tot, doar asa, ce mi-a venit in minte acum.  

      Ca sa ai proces trebuie sa stii sa si scrii anumite cereri, intampinari, multe hartoage. Daca le scrii asa, rad aia 3 saptamani sau te amendeaza crezand ca faci misto de ei:))))

      Ai uitat de un " fost " client de la acea banca care si-a dat foc; ori el ori tatal imprumutantului ( am vazut la stiri o data razlet).

      Nu e o problema.

      Cineva zicea ca banii nu au miros, oare de ce ? 

      Aha si asta inseamna cumva ca unii, folosindu-se chiar de drama acelui om, au dreptul sa incaseze bani grei, manipuland si mintind oameni in aceeasi situatie cu exemplul dat de tine? Ca bani se incaseaza, CLAR si cu dovezi. Cand e careva intrebat unde se duc sau unde s-au dus banii sunt pusi postacii la jigniri si amenintari...Oare de ce?

      Daca un om s-a sinucis in fata bancii respective asta nu inseamna ca tu ai dreptul sa linsezi public o functionara marunta, o call-center-ista care nu are nicio putere de decizie.  

      Baga, baga baiete cate procese vrei tu impotriva cui vrei tu:))) Intre timp zi-le sefilor sa bage si ei pe puncte ce au facut cu banii din domatiile stranse luna trecuta. Da? Hai, mars si executa comanda !

      Sa faca bani fata de alti privilegiati si obo din biblioteca.

      P.S. Daca tot esti acolo zi-i si vagabondului Teodorescu ca s-ar putea sa il manance puscaria daca mai publica numarul de telefon al unui senator si instiga la amenintari. Atat de mult ati decazut bai escrocilor, la a pune ciomagari sa ameninte prin telefon:))))))))

      NU pot sa nu constat, cu mila sincera, ca tu pe zi ce trece te tampesti mai rau. De la o zi la alta esti mai analfabet, semn clar al unei boli degenerative la nivel cerebral....

      CU cea mai mare placere, dar cine e nea Teodorescu ?

      Za zau cu limba scoasa.

      Sefa-tu, cum cine e? :))) Sau esti atat de mic in grup incat nu te baga nimeni in seama. La cat esti de [...], chiar te cred, greu sa gasesti pe cineva care sa stea de vorba cu tine:))))

      Ziceti voi cu facturi si bilant ce ati facut cu banii stransi la sfarsitul lui ianuarie. Nu mai schimbati subiectul ca nu tine figura [...]!!!

      Grupul meu sunt eu cu umbra mea, adica cine e sefu ?

      Ba sluga postaca dar de ce sefii tai nu sunt in stare sa scoata actele cu care sa arate ce a facut cu banii daca sunt curati? hai sictir cu umbra ta ca esti postac tzepar platit din furturile alor tai

      Esti inteligent (parca)

      Hai sektant dubios actele pe masa pokaitule sambatar sau deja ai halit banii.

      Daca nu am credit dorm mai linistit.

      Cu omul nescolarizat te lupti un pic si ai scapat ,dar duci o lupta colosala cu [...](TU) care poate are scoala.

      Ia ia -:)

      Baiatule , opreste-te ca devii penibil. Multi dintre cei care posteaza acum, din propria initiativa, sunt cei care sunt porcaiti in cazul 1 pe care l-ai invocat tu.

      Cred ca te-ai uitat in oglinda, zau.

      Voi postacii sektarului dan nu trebuia sa fiti pe pagina lui rares bogdan? vezi ca te penalizeaza sambatarul ca nu faci galerie borfasului

      Eu am sa ma opresc atunci cand banii incasati la sfarsitul lunii ianuarie sunt justificati la leu, cu dovezi, penibili sunteti voi care raspundeti la o intrebare simpla cu injuraturi. Ce e chiar atat de greu sa explici cu dovezi unde si pe ce s-au dus banii aia? Voi oricum, sunteti curati ca lacrima, justificati curatilor, pruncilor nepatati, pe ce s-au cheltuit banii. E chiar atat de greu?

    Darea în plata va salva societatea de la traume în criza care se arata.

    Sper sa se voteze așa cum a fost gândită.  

    1. Corect

    PNL pana la urma ce vrea ?

    Crede ca o sa ia voturile celor cu credite intarziate la plata ? 

    E o mare prostie. 

    Aia tot pe altii o sa-i voteze, ca nu suporta de fapt PNL. 

    Dar PNL osa piarda voturile multor alegatori traditionali, aia cu liberallismul, economia de piata, fata interventia statului.

    1. Daca nu voteaza cu Psd daca nu cu Udmr, poate cu un independent ; ce te [...] grija ?

    Merge la camera deputatilor si o sa se scoata plafonul. O sa iasa curata,asa cum este corect. O sa muriti de ciuda mai postacilor de banci. Dar va vine sfarsitul si vouă!!!

    1. Care este problema ta, Sorin? Ai credit mai mare de 150 de mii €? Nu cred. Atunci ești un postac al milionarilor care nu vor să își plătească datoriile.

      150 000 euro este mult, iese din caracterul social initial al initiatorilor. 

      Ce e Sorine, le-a dat de i-a julit pe Voivozeanu, fratele lui Zamfir, Hadarean, Arpad si pe restul "amaratilor" de la voi din grup?:)))) Foarte bine, e doar pasul 1 postacule, pe rand o sa fiti luati !

      Interesant joc al BNR (Georgescu). A retras amendamentul retroactivității și a trecut, miraculos, cel cu plafonul. Cam așa ziceam și acum 2-3 săpt...

      Nu cristi. Nu este corect sa nu intre toti... Daca ai dat credit de 500000 spalate cu el pe cap....nu este vina nimănui... Si daca a luat pentru afaceri nu poate sa aplice legea. Daca nu intelegi ori esti [...] ori esti postac de banci...O sa se mareasca plafonul! O sa vedeti bancheri [...] O sa va cada gradele oricum... Sa dea Dumnezeu sa va dea cat mai multi casele sa va saturati...

      Va luam casele tuturor mizerabililor care vor incerca sa aplice legea. Va vom evacua in 24 de ore si vor impacheta drepturile de proprietate in vehicule numite Asset Backed Securities pe care le vom vinde pe BVB. Rezultatul este ca investitorii vor putea obtine 5-6% randament din chiriile celor care vor locui in ele.

      Va multumim cu consideratie, [...] debitori ce sunteti. 

      Luati-le ! Nu vor incerca sa aplice legea ci o sa le dea cu cheile ,la propriu , in cap celor ca tine. Sper ca si tu vei fi acolo.

      OPINIA A FOST ŞTEARSĂ DIN CAUZA LIMBAJULUI INJURIOS.

      Cristi C., ti-am mai spus si ti-o repet:

      Legea Darii in plata impune un principiu si cum se manifesta acesta. 

      Impunerea unui plafon/prag/criteriu conduce catre discriminare. 

      Te rog ca pe baza Codului Penal, care impune un principiu, acela de a nu fura, sa te exprimi daca cel care a furat un banut este mai putin hot decat cel care a furat un miliard de euro. 

      Principiul spune simplu: NU AI VOIE SA FURI! 

      Legea Darii in Plata spune ca daca nu mai poti plati ratele dai ipoteca/imobilul in contrapartida creditului asa cum a fost convenit la momentul acordarii creditului pentru ca BANCA A CONSIDERAT CA IMOBILUL/IPOTECA INDESTULEAZA CREDITUL. 

      Sa nu crezi ca marea masa a populatiei are habar de modul cum manipulati voi informatiile. Nu! 

      Dar cand te duci la mamaie la tara si ii spui ca, atunci cand a luat imprumut de la banca pentru nepotii ei sau copii ei niste bani si ca pentru acesti bani a pus gaj/ipoteca pamantul pe care a pus ea porumb si banca a fost initial de acord cu acest pamant iar acuma, din varii motive pe care ea nu le putea controla asa cum nici macar banca nu le putea controla cu oameni specializati, vrei sa-i iei si bucata de pamant pe care a pus cartofi doar pentru ca asa SE INDESTULEAZA CREDITUL dar nu v-ati inteles asa initial, CHIAR CREZI TU CA NU FACE BABUTA MOARTE DE OM? Face, pentru ca ea stie sa-si asume acest risc. 

      Dar voi, postacii bancari nici nu stiti cum arata porumbul - planta - si nici cartoful - planta - ci doar floricelele, porumbul fiert si fulgii de porumb, chipsurile si cartofii prajiti... 

      Sunteti patetici. 

      Iar Camera Deputatilor o sa va arate ca platitorii vostri au platit degeaba serviciile voastre.

      Si mai poti sa ne iei ceva daca esti handicapat ... Te ajutam noi astia debitori

      Nu știu la care "voi" te referi dar eu îți spun că ești într-o uriașă eroare.

       

      Caută și în America, și în Europa. Există două feluri de împrumuturi: recourse și non-recourse debts. Adică, cele recourse, executorul, dacă nu își scoate banii creditului din garanție, ARE DREPTUL să execute suplimentar. La non-recourse, nu mai are dreptul. 

       

      Doar 11 state din 50 în America au non-recourse. În Europa este aproape inexistentă. Codul Civil din România a permis și PERMITE executarea suplimentară, chiar și pentru creditele ipotecare. 

       

      Ipoteca este doar o formă de birocrație simplificată. Original, aduceai garanție apartamentul altuia, luai credit și plecai să cauți casă. Ipoteca simplifică acest proces. Când găsești casa, imediat, o depui garanție. Atât face. 

      Îmi pare rău, dar nu ai dreptate. 

      Imputit esti tu, ca asa te-a crescut mamicuta ta. Probabil ca tatal tau era la munca si nu a avut timp sa te corecteze, atat la comportament in cadrul societatii cat si la comportamentul in casa...

      Va dam si acuma cheile dar voi nu puteti sa le primiti. Iar despre randamente de 5-6% o sa vi se ia gandul pentru ca piata o sa cada atat de tare incat iluziile voastre vesnice de imbogatire din nimic vor avea suport numai la Balaceanca. 

      O sa mai aveti si alte surprize, de exemplu cum un rahat de apartament vandut in 2008 la un pret astronomic de 100 mii euro cu suprafata de 40 de metri patrati va ajunge la NORMALUL PRET DE 25-35 euro/metru partrat, adica 10-15 mii euro. 

      Si nu te speria, nu dau faliment constructorii, din contra, vor avea atatea comenzi la un pret corect al metrului patrat construit. Si voi o sa dati faliment. Pentru ca nu o sa stea cineva in chirie gigantica si nejustificata. O sa va multumiti cu randamente de 0,15-0,25% conform cu principiile contabile de amortizare a cladirilor, acestea avand o durata minima de viata si de amortizare de 50 de ani. Nu va mai imbogatiti voi peste noapte, cartonarilor.

      Mizerabil esti tu cu familia ta de bancheri hapsani si impostori. 

      vise, mizerabilule

      Alain Delon mic ce esti tu! :)))

      Era iunie 2008 când manipulatorii imobiliari ne vorbeau despre creșteri veșnice. 6 luni mai târziu, prețurile au căzut cu 50%. Ce ați mai visat atunci. Și coșmarul vostru continuă!!! :)))))))))))))

      Frumos principiu "sa nu furi", nu-i asa? Fii amabil te rog si spune cum se numeste reactiune unei legi care ia bani de la deponenti si de la viitorii clienti ca sa acopere pagubele si riscul produs de altii. Nu cumva tot FURT?

      Daca am inteles eu bine , de ce ?

      ...si bancherii plâng câteodată, si de acum încolo...valea plângerii scrie pe voi [...]:)))))))

      Haha

      Haha

      Bail In, adica furt legal al actionarilor bancilor CARE NU VOR SA ADUCA COMPLETARI LA CAPITALUL CU CARE AU ACORDAT CREDITE CU CLAUZE ABUZIVE!

      ---- 

      BAIL IN! 

      ---

      HOTI CU ACTE LEGALE! 

      Daca trebe substantial

    plafonul de 150.000 euro este exagerat, nu faci protectie sociala pentru detinatori de proprietati atat de scumpe

    1. Știi ce constat eu? În loc să fie bucuroși, toți postacii chf sunt dezamăgiți, răzbunători și continuă să insulte pe orice spune altceva (vezi, din "împuțitule" nu te scot).

      Asta mă face să cred că oamenii aceștia au viloaie la care s-au aruncat cu capul înainte. Se tot aruncă argumente cu ap de 40 mp, confort 2, de 100 de mii... Gata, taci! Legea te cuprinde! Ce mai urli? 

      Cristi cum se face ca tu noaptea ziua esti aici, din ce iti platesti curentul ?

      lucreaza cel putin 4 postaci in ture de 6 ore. Cristi C. este clonat :)))

      Rad de ma prapadesc la comentariile voastre,ce frumos va alintati unul pe celalalt.

      In 2007-2008 in Constanta un apartament intr-o zona mai decenta (ex. Faleza Nord) era aprox.140.000 euro (praf, mai bagai 10-15.000lejer sa-l aduci la lumina) iar unul mai nou si mai acatarii era (ex Tomis plus hardughia de la strada) intre 163k si 213.000 euro - ap. 3camere pana in 100mp. O casa (1/2 dintr-un duplex) cu un petec de curte era 325.000euro) . Legea fara plafon nu este una "sociala" ci este o lege justa, pentru ca nimeni nu a obligat bancile sa dea acele credite cu ipotecile respective si trebuie sa isi asume si bancherii consecintele propriilor decizii. Restul sa-l puna ei din bonusurile si profiturile exorbitante

      E o crema intreaga de bancarzi de la departamentele de manipulare, numite oficial... Comunicare.

      Cristi...nu ma provoca...iti dau lista cu toti vilierii GCCC cu nume si adrese, dar le dam apa la moara astora sa pozeze in victime. Pai, marii lideri Voivozeanu, Hadarean, Bejan, crezi ca stau in 2 camere confort 2?:))))

    Prima Casa corect ar fii fost sa dispara de tot, NU a fost inainte de Criza; doar din 2009 a aparut.

    Plafonul nu stiu daca e bine sau nu; daca l-au votat asa poate e bine. 

    1. Plafonul nu creaza niciun fel de impediment real. El o sa fie combatut la Curtea Constitutionala si anulat de aceasta. Singurul lucru cu adevarat rau in existenta acestei limitari este faptul ca, bancile vor mai avea un pic de timp (maxim trei luni de la promulgare) pentru a chinui pe cei cu imprumuturi mai mari de 150 mii euro echivalent la data acordarii creditului.

      In rest nu o sa mai fie niciun impediment real in viata economica a tarii: casele/locuintele si terenurile o sa scada la valoarea lor reala de circa 25 euro/m² pentru locuintele comuniste. Vor scadea si chiriile celor care se plang de "imposibilitatea" de a lua un credit. Sectorul constructiilor o sa functioneze pe baza unor adaosuri comerciale corecte si justificate si in raport de salariile pe care le platesc. 

      Dar cel mai important castig o sa fie limitarea abuzurilor acestui sistem constituit de uniunea bancilor comerciale - executori judecatoresti - speculatori imobiliari - notari - stat (impozite mai mici la valori mai mici). 

      In plus, cei care isi vor mai dori o casa a lor vor avea de unde sa se informeze in mod corect si complet. 

      O sa dispara si programul prima casa pentru ca este un ajutor de stat mascat sub "grija fata de tinerii care nu au case"...

      Mai urmeaza ca statul sa reduca pana la zero imprumuturile si obligatiunile catre sistemul bancar. 

      Da, asa este, acest plafon s-ar putea sa fie declarat neconstitutional de CCR, iar eliminarea lui va ajuta speculantii sa isi rezolve problemele cu specula nereusita, pierderile fiind transferate de banci celor care inca mai pot plati rate (PF, PJ si guvern), precum si deponentilor prin dobanzi mai reduse. Trist.

      25 e/mp2 vor fi in visele tale - niciodata in viata mea

      Ai spus 25 €/mp? Nici 250€ nu vor ajunge. Am căutat care sunt prețurile din Armenia, o țară cu PIB/capita de două ori mai mic ca România.

       

      "The capital’s Kentron (downtown) administrative district has the most expensive housing in Armenia, with an average price of AMD424,100 (US$1,017) per sq. m. in February 2013." 

       

      Altfel, media in Armenia este 600$/mp 

      "The average price of apartments was unchanged at AMD257,300 (US$633) per square metre (sq. m.) in 2012, from AMD257,400 (US$633) the previous year." 

      Vorbești numai prostii. 

      Bancile au finantat speculantii ratati.

      Se numeste alocare gresita a capitalului, iar de vina sunt bancherii.

      Economia romaneasca nu putea sustine preturi de 1000-2000 euro/mp de locuinta, iar acum vor vedea si manipulatorii imobiliari ce frumos se intoarce roata. :))))))))))) 

    Alina G. frumoasa declaratie.

    Mihai F. scurt si la obiect. 

    din pacate, lipsa de educatie financiara se vede si la alesii nostri, de asteptat poate. nici macar nu inteleg ce voteaza, termenii din lege. macar de la ei nu am pretentiile pe care le am de la un "ziar de specialitate", precum credeam ca este "Bursa".

    1. La " ziaru de specialitate" .

      Pana atunci ssssssst ! 

    Ziarul de azi este superb !

    Ar fi mers si 100, un caz social nici nu concepea suma asta, dar sa o mai si ceara! Iar clasa mijlocie care facea un astfel de credit e in prezent abonata la o conducta destul de mare de bani incat sa nu resimta socul. Si e simultan libera, bineinteles! Plus o limita de doua locuinte/debitor.

    Pun si eu o intrebare de bun simt sa imi fie cu iertare daca deranjeaz pe cineva. Pe cine apara legea asta? Vad ca loviti sunt astia care au reusit prin economii sa stranga in jur de 70-80% din avansul cerut de banci pentru un apartament de 45.000 euro si carora voi le dati in cap cu legea asta in timp ce visatorii aia care s-au dus cu bala in coltul gurii si cu degetul in fund si au luat case de 130.000 euro cu avansuri luate pe credite pe credite de consum si care au crezut tot ce le-a spus un functionar al bancii sunt aparati. Multumesc

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb