Legea pensiilor, din nou în plenul Camerei Deputaţilor

CĂTĂLIN DEACU
Ziarul BURSA #Politică / 21 septembrie 2010

Legea pensiilor, din nou în plenul Camerei Deputaţilor

Votul asupra proiectului de lege ar putea fi reluat, astăzi

Votul asupra Legii pensiilor ar putea să fie reluat, astăzi, în Camera Deputaţilor. Biroul Permanent al Camerei a acceptat o solicitare a parlamentarilor opoziţiei în acest sens, o decizie finală privind repetarea votului urmând să fie luată astăzi în plen.

Social-democraţii au cerut repetarea votului asupra Legii pensiilor susţinând că la votul anterior asupra proiectului de lege a fost încălcat regulamentul, în sală nefiind prezenţi suficienţi parlamentari pentru adoptarea unei legi organice.

Cvorumul nu a fost îndeplinit după ce parlamentari ai PSD+PC şi PNL au părăsit sala de şedinţe, din cauza neadoptării unor amendamente, printre care cel privind stabilitarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie.

Pentru repetarea votului s-a pronunţat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Şefa Camerei Deputaţilor a fost puternic contestată de către social-democraţi după votul de săptămâna trecută din plen.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, ieri, că formaţiunea sa vrea să depună o plângere penală împotriva Robertei Anastase pentru votul asupra Legii pensiilor. Ponta acuză că în sala de plen au fost prezenţi mai puţini deputaţi decât numărul de voturi înregistrate: 80 de parlamentari prezenţi şi 170 număraţi.

De asemenea, Victor Ponta a menţionat că social-democraţii intenţionează să conteste Legea pensiilor la Curtea Constituţională, în situaţia în care forma finală a legii va fi una inacceptabilă pentru parlamentarii partidului.

Votul de astăzi asupra Legii pensiilor vine în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu este aşteptat să se adreseze, tot astăzi, Parlamentului pe probleme de politică internă.

Social-democraţii au precizat că nu vor participa la discursul şefului statului, în situaţia în care acesta nu se va pronunţa pe problemele apărute la votul asupra Legii pensiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb