Legendarea lui George Simion

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 7 decembrie 2020

Sorin Rosca Stanescu

Avem mai jos o sinteză cu detalii relevante despre modul în care serviciile secrete creează un personaj. Politic. Şi cum îl legendează. Cum înceracă să-i croiască o biografie falsă. Pentru ca omul să treacă drept altcineva, faţă de ceea ce este. Iar astfel mascat să intre cu succes în politică. Iar acolo să înceapă să tropăie. Mânuit din afară. O dronă. Citiţi biografia reală a acestui personaj. Şi cruciţi-vă! Pe mâna lui a încăput electoratul, altfel de bună credinţă, care vrea un stat naţiune şi mai multă suveranitate pentru România. O înşelăciune ridicată la cel mai înalt nivel. George Simion s-a camuflat în costum de patriot şi a păcălit 10% dintre votanţii României.

Un băiat legendat ca la carte. Mai întîi e tînărul rebel care face scandal pe străzi, cu rădăcini nobile în piata Universităţii. Se foloseşte de atacurile la "comunistul" Iliescu pentru a obţine notorietate. Apoi îşi alege o cauză fixă: unirea. Este onorat tot mai mult: intelectual, prin participare la lansări de cărţi, politic, prin acceptarea lui la negocieri cu marii lideri, social, prin organizarea de mişcări de protest etc. Este victimizat prin arestări şi expulzări. E folosit pentru suţinerea politică a unor forţe, cu Iohannis în frunte. Finalmente, i se face un partid şi e aruncat în luptă. Parcursul obişnuit, aş spune. Foarte asemănător cu al lui Marian Munteanu.

Mai jos e o sinteză Mediafax a activităţii lui, urmată de o cronologie desfăşurată mai pe larg.

Material documentar:

Duminică, 23 octombrie 2016

George Simion, liderul unioniştilor- de la "Noii Golani" la "Marşul pentru Basarabia"

Liderul marşului pentru unirea Basarabiei cu România, George Simion, ridicat sâmbătă de poliţie pentru că a încercat să forţeze cordonul de jandarmi din zona Guvernului, a devenit cunoscut drept lider al grupării "Noii Golani", în 2009 mai exact, când a aprins lumânări în faţa casei lui Ion Iliescu.

Numele lui George Simion a devenit cunoscut în fruntea grupării "Noii Golani", care s-a dorit a fi continuatoarea curentului civic studenţesc din Piaţa Universităţii anului 1990. Tot Simion este cel care, potrivit presei sportive, a impus în mediul suporterilor de fotbal brandul "Basarabia Pământ Românesc".

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a devenit însă cu adevărat popular după ce, în 2009, a aprins lumânări în semn de doliu în faţa casei lui Ion Iliescu, de pe strada Atena din Capitală. Jandarmii l-au ridicat atunci pentru "deranjarea ordinii publice".

Un an mai târziu, pe 10 iunie 2010, George Simion a aruncat cu bani înspre fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, la o lansare de carte a acestuia de la Romexpo. Simion i-a reproşat atunci lui Ion Iliescu că nu trebuie să lanseze cărţi despre istoria comunismului în România, fiind ulterior scos cu forţa de către oamenii de ordine ai complexului Romexpo. Tânărul i-a acuzat atunci pe jandarmi şi pe oamenii de ordine, după ce a fost scos afară, că îl apără pe "criminalul Iliescu". Simion a fost scos afară cu forţa, fiind practic aproape dezbrăcat de tricou şi s-a întins pe ciment.

El este cel care a pus în 2011 bazele, alături de alte persoane, pentru platforma unionistă "Acţiunea 2012", al cărei scop este unirea Republicii Moldova cu România.

În mai 2015, Simion a fost expulzat şi a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, însă Curtea de Apel de la Chişinău a decis în septembrie că nu există motive pentru a fi declarat persona non-grata.

De altfel, pe 27 august 2015, premierul de atunci al României, Victor Ponta, aflat într-o vizită oficială la Chişinău, a fost întâmpinat de 200 de tineri care purtau măşti cu imaginea lui George Simion, cerând dreptate pentru activistul român expulzat, care a primit interdicţie de a intra în R.Moldova cinci ani, a relatat site-ul Moldova.org. Tinerii au cerut atunci ridicarea imediată a interdicţiei abuzive aplicate unionistului George Simion, reformarea justiţiei şi numirea unui procuror general european, precum şi continuarea drumului firesc al populaţiei dintre Prut şi Nistru, început în 1991, prin înfăptuirea următorului pas din parcursul propus de Mişcarea de Renaştere Naţională - Unirea cu România.

George Simion a primit, de asemenea, pe 5 februarie 2016, în vama Albiţa - Leuşeni, o nouă interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit documentului pe care l-a primit în vamă, i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova pentru că "a fost semnalat inadmisibil în sistemele informaţionale autorizate naţionale". "Consemn nominal", motivul trecut în documentul emis de vameşi, însemna, potrivit legislaţiei din Republica Moldova, că existau informaţii despre persoana respectivă pentru care nu i se permite intrarea sau ieşirea în/din Republica Moldova. George Simion a precizat atunci pentru agenţia de presă MEDIAFAX că a luat legătura cu misiunea diplomatică a României la Chişinău pentru rezolvarea problemei şi că a cerut Guvernului Filip să i se ridice interdicţia.

Simion, alături de alţi reprezentanţi ai platformei unioniste, a organizat sâmbătă, pentru al cincilea an la rând, Marşul pentru Basarabia, el fiind ridicat timp de câteva ore de către jandarmi, din cauză că ar fi încercat să forţeze cordonul de jandami afat în zona Calea Victoriei.

Duminică, el a fost cel care a purtat discuţii cu reprezentanţii principalelor partide politice, despre unirea României cu Republica Moldova.

"Am auzit şi eu tot felul de scenarii, că sunt omul unuia sau altuia, însă eu nu fac jocul nimănui. Eu lupt pentru unire şi atât, nu pentru interesul politic al cuiva", a declarat George Simion.

CRONOLOGIE

Miercuri, 15 octombrie 2008

Şerban Nicolae, agresat verbal în Senat de un invitat al senatorului UDMR Peter Eckstein Kovacs

Senatorul PSD Şerban Nicolae a fost agresat verbal, miercuri, în plenul şi pe holurile Senatului, de către un tânăr invitat al senatorului UDMR Peter Eckstein Kovacs, care i-a adresat lui Nicolae apelativele de "lacheu al lui Ion Iliescu", "comunist" şi "apărătorul lui tătuca şi al securiştilor".

După dezbaterile legii CNSAS, un tânăr i-a strigat, de la balconul invitaţilor, lui Şerban Nicolae: "Băi comunistule!".

Enervat, Nicolae a ieşit pe hol, unde l-a aşeptat pe tânărul invitat.

"Eşti un lacheu al lui Ion Iliescu, mă!", i-a spus tânărul, după ce s-a întâlnit cu Şerban Nicolae. "Eşti aici datorită mie, mă!", a completat el.

"Datorită mie, mă?!!", l-a întrebat, nervos, senatorul PSD, revoltat şi uimit de apelativele tânărului. "Vorbeşte frumos, mă, prietene! Vorbeşte cu maică-ta aşa, care te învaţă să vorbeşti cu «mă»", i-a cerut Nicolae.

Senatorul PSD a fost nevoit, însă, să intre în sala de plen, nu înainte de a-l avertiza: "Ne mai întâlnim noi!".

Tânărul a spus, ulterior, că se numeşte George Simion şi că este reprezentant al organizaţiei "Noii Golani". El a susţinut că a fost invitat în Senat de către senatorul UDMR Peter Eckstein Kovacs.

Reprezentantul UDMR a recunoscut faptul că el i-a invitat pe toţi cei care au asistat la dezbaterile legii CNSAS, dar că incidentul este reprobabil.

Marţi, 23 decembrie 2008

Membri de la "21 Decembrie" şi "Noii Golani" au protestat faţă de apelativele folosite de Iliescu

Câţiva membri ai Asociaţiei "21 Decembrie" şi ai organizaţiei "Noii Golani", nemulţumiţi de apelativele folosite de Iliescu la adresa contestatarilor săi, au protestat, marţi, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, afişând mesaje precum "Dezaxat", "Huligan", "Golan" sau "Puşlama".

Cei circa zece protestatari au susţinut că au autorizaţie pentru mitingul lor.

Fără a scanda lozinci, cei zece şi-au confecţionat ad-hoc inscripţii cu apelativele folosite de fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, la adresa contestatarilor săi.

"Dacă domnul Iliescu ne-a făcut golani, huligani şi dezaxaţi, noi suntem mândri că dânsul nu ne suportă şi ne asumăm, ironic, bineînţeles, apelativele", a declarat liderul asociaţiei "Noii Golani", George Simion.

Alături de Doru Mărieş, nominalizat recent de Ion Iliescu pe blogul său ca fiind un element "certat cu morala" şi un "diversionist", Simion a purtat un ecuson pe care se putea citi "Golan".

Vineri, 27 martie 2009

Unul dintre coordonatorii Grupului Noii Golani susţine că a fost arestat la Chişinău

George Simion, unul dintre coordonatorii grupului de acţiune "Noii Golani" susţine că a fost arestat joi seară, împreună cu un prieten moldovean, la Chişinău, el fiind în prezent în România, la graniţa cu Republica Moldova, unde spune că a fost adus de reprezentanţi ai Securităţii de la Chişinău.

George Simion a declarat pentru MEDIAFAX că a plecat de miercuri seară în R.Moldova împreună cu câţiva prieteni, membri ai grupului "Noii Golani", reuşind astfel să treacă frontiera.

"În total, din grupul nostru, Noii Golani, eram vreo 40 care urma să ne ducem la Chişinău. Toţi cetăţeni români. Ne-am dus câte doi, trei, încercând oarecum să-i păcălim pe vameşi, deşi aveam toţi acte în regulă. Mai erau şi alţii, nu ştiu exact câţi, de acolo, din Basarabia. Din cei 40, circa 35 au fot întorşi de la graniţă", a explicat Simion.

Potrivit lui Simion, el şi prietenii săi s-au cazat la un prieten moldovean, care s-a ocupat de obţinerea autorizaţiei pentru manifestaţia programată azi.

"Aseară, în faţa blocului unde stăteam, ne aşteptau nişte poliţişti în civil. Au sărit pe noi, ne-au arestat şi iniţial au spus că este vorba despre un jaf. Nu mi-au dat voie să contactez ambasada, nici să îmi chem un avocat. Azi am mers la judecător, unde au adus doi martori turci care au spus că au auzit că i-aş fi înjurat pe poliţişti", susţine Simion.

El a precizat că a fost condamnat pentru "huliganism în formă agravată" şi "ultragierea organelor de ordine", fiind condamnat la plata unei amenzi de 140 de lei moldoveneşti.

Vineri, 27 martie 2009

Circa 200 de tineri au manifestat la Chişinău pentru a comemora Unirea Basarabiei cu România

Aproximativ 200 de tineri au manifestat vineri după-amiază în centrul capitalei Republicii Moldova, pentru a marca 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, informează ProTV Chişinău.

Tinerii au scandat lozinci pro-româneşti şi au improvizat Hora Unirii în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Principalii organizatori ai evenimentului, un cetăţean moldovean şi unul român, au lipsit, ei fiind reţinuţi joi de poliţie.

Manifestanţii, purtând drapelul României în mâini, s-au adunat lângă Arcul de Triumf. De asemenea, ei au adus un tricolor de circa zece metri pătraţi.

Manifestanţii au cerut autorităţilor să-l elibereze pe unul dintre organizatorii evenimentului. Eugen Rusu a fost reţinut de poliţie pentru două zile, potrivit fratelui acestuia.

Eugen Rusu şi George Simion au fost reţinuţi joi şi ţinuţi o noapte întreagă la Comisariatul de poliţie Botanica. Vineri dimineaţă, tinerii au fost aduşi pe rând în faţa judecătorului, fiind amendaţi cu câte 160 de lei pentru huliganism.

Miercuri, 8 aprilie 2009

Portretul lui Vladimir Voronin, ars de participanţii la "Revoluţia Luminii" de la Bucureşti

În jur de patru sute de tineri din "generaţia care nu mai poate fi minţită" au ars un portret al liderului moldovean Vladimir Voronin în timpul "revoluţiei luminii", unul din cele două mitinguri de susţinere a protestatarilor basarabeni de la Chişinău organizate, miercuri seară, la Bucureşti.

"Avem un mesaj clar pentru Basarabia: Suntem alături de voi, fraţilor", le-a spus George Simion, liderul asociaţiei "Noii Golani" - cea care a organizat unul din mitingurile de la Universitate - celor circa 300 de oameni care au venit încă de la început la manifestaţia din faţa Teatrului Naţional din Bucureşti.

Sâmbătă, 27 martie 2010

Marş şi vot simbolic la Chişinău, la împlinirea a 92 de ani de la unirea Basarabiei cu România

Un grup de tineri din Republica Moldova şi România au organizat sâmbătă un marş la Chişinău, pentru a marca împlinirea a 92 de ani de la unirea Basarabiei cu România, relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

Purtând tricolorul şi pancarte pe care scria "Unirea", tinerii au parcurs bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt, îndreptându-se apoi către clădirea Sfatului Ţării, unde au citit şi au votat simbolic Declaraţia Unirii.

Printre participanţi s-au numărat şi tineri din Bucureşti, Iaşi, Sibiu şi Vaslui. George Simion, liderul grupului de iniţiativă "Spirit Românesc", a reamintit că anul trecut mai mulţi români au fost împiedicaţi să treacă graniţa cu Republica Moldova. "Anul trecut, doi colegi ai noştri au fost arestaţi înt imp ce treceau vama, alţii nu au mai ajuns pentru autocarele au fost întoarse spre România la vama moldovenească", a spus el.

Joi, 10 iunie 2010

Incidente la lansarea cărţii lui Iliescu: Tineri de la "Noii Golani" veniţi cu afişe, îndepărtaţi

Evenimentul de lansare a cărţii lui Ion Iliescu de la Bookfest a fost perturbat de un incident, câţiva tineri reprezentând grupul "Noii Golani", care au afişat mesaje împotriva acestuia, fiind îndepărtaţi de forţele de ordine ale complexului Romexpo, unul dintre ei fiind scos afară cu forţa.

În debutul evenimentului organizat la Romexpo pentru lansarea cărţii lui Ion Iliescu "După 20 de ani. 1989", în spaţiul rezervat acestei manifestări au fost prezenţi trei tineri care au arborat afişe contra fostului preşedinte.

Cei trei tineri, liderul grupării "Noii golani" şi alţi doi membri, au afişat foi A4 pe care era scris: "Ion Iliescu căutat pentru furtul Revoluţiei din 1989".

Ofiţerii SPP care asigurau paza fostului preşedinte au îndepărtat foile, iar forţele de ordine de la Romexpo i-au scos pe tineri afară, unul dintre ei, legitimat ulterior ca George Simion, fiind îndepărtat cu forţa.

Joi, 10 iunie 2010

Liderul "Noii Golani", dus la Secţia 2 Poliţie după incidentele de la lansarea cărţii lui Iliescu

Liderul grupului "Noii Golani", George Simion, a fost ridicat, joi, de jandarmi şi dus la Secţia 2 Poliţie, pentru tulburarea liniştii publice, după incidentele în care au fost implicaţi mai mulţi membri ai organizaţiei, la lansarea cărţii lui Ion Iliescu, de la Bookfest.

Sâmbătă, 12 iunie 2010

Oprescu, acuzat de revoluţionari că a "răspuns la comenzi" în contextul autorizării unui marş

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost acuzat, sâmbătă, că s-ar fi răzgândit în privinţa traseului unui marş autorizat iniţial pentru ziua de duminică, manifestaţie în care ar fi urmat să fie comemorate victimele mineriadei din iunie 1990.

Asociaţia "21 Decembrie 1989" a solicitat, în această săptămână, avizul municipalităţii pentru organizarea unui marş de comemorare a victimele mineriadei din 13-15 iunie 1990. Manifestaţia ar urma să aibă loc duminică, 13 iunie, pe traseul Piaţa Universităţii - Piaţa Romană - Calea Dorobanţi - strada Jean Monnet - Bulevardul Primăverii.

Revoluţionarii şi "Noii Golani" doreau să treacă şi pe strada Jean Monnet, pe care locuieşte fostul preşedinte Ion Iliescu, vinovat pentru victimele din Revoluţia din 1989 şi pentru minieriadele din 1990 şi 1991 în viziunea protestatarilor.

Liderul organizaţiei "Noii Golani", George Simion, prezent la conferinţa de presă de sâmbătă, a anunţat că şi reprezentanţii organizaţiei sale vor participa la marşul de duminică, manifestaţia urmând a aduna circa 200 de persoane, membri şi simpatizanţi ai celor două ONG-uri.

Simion a prezentat presei, cu această ocazie, şi procesul-verbal prin care a fost amendat cu 500 de lei pentru tulburarea lansării de carte a lui Iliescu de joi.

Duminică, 13 iunie 2010

Panseluţe, dulceaţă şi adevărul Mineriadei, cadou pentru Nina Iliescu la finalul unui protest

Peste o sută de reprezentanţi ai asociaţiilor "21 Decembrie 1989" şi "Noii Golani" au mărşăluit, duminică, prin Capitală, comemorând 20 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990, la final ei lăsând în faţa casei lui Ion Iliescu un borcan de dulceaţă, panseluţe şi "adevărul" de acum 20 de ani.

Marşul celor peste o sută de revoluţionari şi tineri declaraţi anti-comunişti a început puţin după prânz, în faţa hotelului Intercontinental din Piaţa Universităţii din Bucureşti, zona "eliberată" de mineri printr-o intervenţie în forţă ce a avut loc în urmă cu exact 20 de ani.

Ei s-au încolonat şi au pornit pe traseul stabilit cu municipalitatea, în ciuda controversei privind destinaţia finală a marşului - strada pe care locuieşte fostul şef de stat Ion Iliescu, în opinia manifestanţilor principalul vinovat pentru atrocităţile de acum 20 de ani. Protestul a fost unul paşnic, fără niciun fel de incident. Cei peste o sută de oameni cu pancarte pe care se puteau citi mesaje împotriva lui Iliescu au scandat lozinci anti-comuniste, dar şi unele cu ceva accente de galerie de fotbal. Traficul extrem de redus de duminică de la prânz nu a fost în niciun fel tulburat de prezenţa protestatarilor, care au ocupat constant, pe tot traseul, cel mult două benzi de mers pe sens.

Marşul a urmat traseul stabilit până în dreptul sediului Televiziunii Române. Aici însă, dată fiind controversa creată prin "dubla semnătură" a primarului general Sorin Oprescu de pe autorizaţia de marş - protestul fiind aprobat pe traseul cerut iniţial de manifestanţi, inclusiv prin faţa casei lui Iliescu, dar modificat ulterior printr-o a doua semnătură a edilului-şef - participanţii au dat curs rugăminţilor autorităţilor şi au renunţat la a mai trece cu toţii "pe la doamna Nina Iliescu".

În schimb, în faţa televiziunii, ei s-au oprit, au ascultat o replică a celebrului discurs rostit de Iliescu la Romexpo în faţa minerilor chemaţi la Bucureşti în iunie 1990, de această dată susţinut de George Simion, liderul "Noilor Golani", au desemnat ad-hoc un detaşament de pionieri şi au decis ca aceştia să meargă la locuinţa lui Iliescu şi să lase cadourile.

Miercuri, 11 decembrie 2013

Cel mai recent roman al Tatianei Niculescu Bran, lansat, luni, în Capitală

"Povestea domniţei Marina şi a basarabeanului necunoscut", cel mai recent roman semnat de Tatiana Niculescu Bran, apărut în colecţia "Ego. Proză" a Polirom, dar şi în ediţie digitală, va fi lansat luni, de la ora 18.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu din Capitală, informează editura.

Romanul "Povestea domniţei Marina şi a basarabeanului necunoscut" va prilejui o discuţie la care vor participa, alături de autoare, Alex Ştefănescu, Bianca Burţa-Cernat, Petre Guran şi George Simion. Moderatorul evenimentului va fi Daniel Cristea-Enache.

Marţi, 12 august 2014

Steag tricolor de 150 de metri, desfăşurat la Universitatea de Vară de la Izvoru Mureşului

Un tricolor lung de 150 de metri a fost desfăşurat, marţi, pe un deal, de către participanţii Universităţii de Vară de la Izvoru Mureşului, marcând dorinţa de unire a Republicii Moldova cu România, în debutul "Lunilor Tricolorului". "Tricolorul este un simbol comun al celor două state româneşti, România şi Republica Moldova, şi el trebuie să ne unească. Avem aceleaşi tradiţii, aceeaşi credinţă, limbă şi istorie. Pornim cu acest steg imens din inima României, de aici, de la Izvoru Mureşului, iar pe 14 septembrie va fi desfăşurat la Chişinău. Tinerii din Republica Moldova îşi doresc unirea cu Patria Mamă şi vrem să transmitem un mesaj clar către clasa politică de la Bucureşti şi de la Chişinău: trebuie să ţină cont de părerea noastră şi de acest tricolor care ne aduce împreună", a declarat George Simion, preşedintele executiv al Platformei Civice Acţiunea 2012, care a iniţiat acţiunea.

Miercuri, 13 mai 2015

George Simion, liderul unei mişcări unioniste, a fost expulzat din Republica Moldova

Autorităţile moldovene l-au reţinut şi expulzat pe George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, o mişcare care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România, cetăţeanul român primind interdicţie de a mai intra pe teritoriul moldovean cinci ani, scrie Jurnal de Chişinău.

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, cetăţean român, a fost reţinut miercuri de agenţii Serviciului moldovean de Informaţii şi Securitate (SIS), iar în scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicţie de reintrare în această ţară timp de cinci ani.

Joi, 14 mai 2015

Expulzarea lui George Simion creează dezbateri aprinse în Parlamentul de la Chişinău

Liberalii moldoveni au acuzat Guvernul că pune în pericol relaţiile cu România prin acţiuni precum expulzarea cetăţeanului român George Simion, adăugând că această decizie arată că adevăratul lider al coaliţiei de guvernare este preşedintele PCRM Vladimir Voronin, relatează Jurnal de Chişinău.

"Această acţiune demonstrează că adevăratul conducător al coaliţiei de guvernare este (liderul comunist Vladimir) Voronin, pentru că doar în perioada când era singur la guvernare din ţară erau expulzaţi jurnalişti şi diplomaţi. Această acţiune este orchestrată şi umbreşte şansele de reuşită ale Republicii Moldova la Summitul de la Riga. Cei care au acţionat ştiu exact acest lucru. Solicităm liderilor coaliţiei (Vlad) Filat, Voronin şi (Marian) Lupu să înceteze presiunile politice asupra instituţiilor de stat", a declarat deputatul liberal Valeriu Munteanu.

Liderul PCRM (Partidul Comunist din Republica Moldova), Vladimir Voronin, a reacţionat imediat şi a ameninţat că, dacă ar reveni la guvernare, ar acţiona exact în acelaşi mod.

"Să dea Dumnezeu şi Maica Domnului să vină comuniştii la guvernare, să se trezească poporul Republicii Moldova şi să ne aducă la guvernare. Vă asigur că voi proceda numai în aşa fel mai departe", a spus Voronin.

Nu au întârziat nici reacţiile liderilor PLDM (Partidul Liberal-Democrat din Republica Moldova) şi PD (Partidul Democrat). Vlad Filat i-a acuzat pe liberali că apărarea lui George Simion este de fapt o goană după voturi, iar Marian Lupu chiar a lăudat acţiunile instituţiilor de stat.

Vineri, 15 mai 2015

Chirtoacă: Expulzarea lui George Simion, un gest prostesc; există riscul unei noi perioade glaciale

Expulzarea lui George Simion din Republica Moldova ar putea face ca relaţiile româno-moldovene să intre din nou într-o perioadă glacială, a declarat primarul Chişinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, care a catalogat acest fapt drept "un gest prostesc".

Vineri, 15 mai 2015

Aurescu i-a cerut Nataliei Gherman soluţionarea situaţiei lui George Simion, expulzat din R. Moldova

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a solicitat, vineri, la Bratislava, în cadrul unei discuţii cu omologul moldovean, Natalia Gherman, soluţionarea situaţiei expulzării cetăţeanului român George Simion din Republica Moldova.

Duminică, 12 iulie 2015

Simion (Acţiunea 2012): Cerem comisie prezidenţială pentru stabilirea beneficiilor viitoarei Uniri

Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să "pornească discuţii legate de viitorul comun" al României cu R. Moldova şi să înfiinţeze o comisie prezidenţială "pentru stabilirea beneficiilor viitoarei uniri", a declarat preşedintele Acţiunii 2012, George Simion

Vineri, 18 septembrie 2015

Interdicţia impusă de Chişinău lui George Simion,liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, ridicată

Curtea de Apel din Chişinău a decis ridicarea interdicţiei impuse lui George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012, expulzat în luna mai de pe teritoriul Republicii Moldova, cu o interdicţie de reintrare în această ţară timp de cinci ani.

Vineri, 5 februarie 2016

Liderul unionist George Simion a primit interdicţie de intrare în Republica Moldova

George Simion, preşedintele Acţiunii 2012, a primit vineri, în vama Albiţa - Leuşeni, o nouă interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova, acesta luând legătura cu misiunea diplomatică a României de la Chişinău pentru rezolvarea problemei.

Miercuri, 24 februarie 2016

Unioniştii s-au adunat la Palatul Cotroceni: Vrem un pact naţional privind reîntregirea

În jur de 100 de peroane, din grupul unioniştilor conduşi de George Simion, s-au adunat, miercuri seara, în faţa Palatului Cotroceni, solicitând un pact naţional care să vizeze "reîntregirea naţională".

Unioniştii şi-au adus scaune pentru a aminti preşedintelui că iulie 2015 mai mulţi tineri de la Chişinău au venit pe jos pentru a cere unirea şi au fost nemulţumiţi că au fost invitaţi să se aşeze pe jos, în Palatul Cotroceni.

"Vizăm un dialog cu Administraţia Prezidenţială pe nişte chestiuni concrete cum ar fi spaţiul informaţional comun, interconectare energetică şi un nou pact de tip Snagov, pe subiectul reîntregirii naţionale. Ne aşteptăm să înţeleagă că noi suntem dispuşi la eforturi, de asta am venit cu scaunele, să nu se mai deranjeze şi să se ţină de cuvânt conform celor stabilite pe 21 decembrie, când ne-am văzut cu ei (cinci consilieri prezidenţiali -n.r.) în urma unor presiuni publice", a declarat, pentru MEDIAFAX, George Simion, liderul Acţiunii 2012.

Marţi, 30 august 2016

Unioniştii protestează la Bucureşti şi Chişinău faţă de declaraţiile ambasadorului SUA în Moldova

Unioniştii din Acţiunea 2012 protestează marţi în Piaţa Universităţii strângând cărţi de istorie pentru ambasadorul SUA la Chişinău, James D. Pettit, după ce acesta a declarat că Moldova nu este România, are propria istorie şi este o ţară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite.

"Începând de astăzi unioniştii stau non-stop în Piaţa Uniersităţii şi strângem cărţi de istorie pentru ambasadorul american de la Chişinău. Aşteptăm reacţii de la Ambasada de la Bucureşti şi de la Departamentul de Stat la scrisoarea deschisă adresată secretarului de stat John Kerry", a declarat preşedintele platformei unioniste Acţiunea 2012, George Simion.

Duminică, 23 octombrie 2016

Liderii unioniştilor au anunţat că se vor întâlni cu reprezentanţi PNL, PMP, ALDE şi USR

Liderii unioniştilor au anunţat că se vor întâlni, duminică, cu reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal (PNL), Partidului Mişcarea Populară (PMP), Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din România(ALDE), dar şi ai Uniunii Salvaţi România (USR).

Liderii manifestanţilor au anunţat că se vor întâlni, duminică, la sediul PNL cu vicepreşedintele PNL Cezar Preda, urmând ca la ora 12.00 să meargă la sediul PMP, la ora 13.00 la sediul ALDE, iar la ora 17.00 la sediul USR.

Manifestanţii care au ridicat baricada la Piaţa Universităţii din Bucureşti precizează că vor rămâne în stradă până când premierul României şi reprezentanţii partidelor politice îşi vor asuma clar că vor susţine o Declaraţie de unire cu Republica Moldova, adoptată de Parlamentul României şi că vor trata Unirea ca proiect de ţară cu toţi paşii concreţi aferenţi acestui proiect naţional. Termenul-limită pentru un răspuns din partea liderilor principalelor formaţiuni politice din România anunţat de unionişti este duminică, ora 14:00.

Marţi, 25 octombrie 2016

Simion la PNL: Cioloş să aibă printre priorităţi R.Moldova; Iohannis nu are o strategie

Liderul unioniştilor, George Simion, a declarat marţi la sediul PNL că solicită ca premierul susţinut de patid, Dacian Cioloş, să aibă unirea ca prioritate de guvernare, criticând faptul că Preşedinţia nu are o strategie coerentă în ceea ce priveşte Republica Moldova.

''Sperăm să se înfiinţeze în sfârşit o instituţie care să coordoneze strategiile pe Republica Moldova, ca în proiectul de guvernare al PNL să fie specificată reunificarea ca proiect naţional şi ca viitoarea propunere de premier, am înţeles că este Dacian Cioloş, să aibă printre priorităţile guvernării subiectul Republicii Moldova pentru că în Platforma România 100 nu am văzut asta ca prioritate'', a afirmat George Simion.

Marţi, 2 octombrie 2018

Activistul unionist român George Simion, reţinut şi expulzat din R. Moldova

Activistul unionist român George Simion, liderul Acţiunii 2012, a fost reţinut şi expulzat din Republica Moldova, fiindu-i interzis accesul în această ţară pe un termen de 5 ani, se arată într-un comunicat al Asociaţiei "Unirea-Odip", informează postul Radio Chişinău.

Potrivit asociaţiei, George Simion fost reţinut, luni seară, de câţiva angajaţi ai Biroului de Migraţie şi Azil, în timp ce se pregătea să plece în România.

Duminică, 16 decembrie 2018

Sute de suporteri, în marş pe străzile Timişoarei, în amintirea martirilor Revoluţiei din 1989

Aproximativ 300 de suporteri din Timişoara au participat, duminică seara, la "Marşul Eroilor", pe străzile oraşului, în timpul căruia au aprins torţe, în amintirea celor care au murit în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989.

"Marşul Eroilor" este organizat în luna decembrie, începând cu anul 2005, de către suporteri ai echipei de fotbal ASU Poli din Timişoara, iar în acest an a ajuns la ediţia cu numărul 13.

"Este o campanie intitulată «Eroii nu mor niciodată», este un mic omagiu pe care îl dedicăm celor care au făcut jertfa supremă şi şi-au dat viaţa pentru ca noi să fim liberi. Trebuie să preţuim această libertate, să ne luptăm pentru ea şi să nu uităm niciodată că a curs sânge pentru o Românie întreagă şi pentru o Românie mare", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, George Simion, prezent la marş.

Sâmbătă, 12 ianuarie 2019

Unionistul George Simon şi-a anunţat candidatura la europarlamentare

Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simon şi-a anunţat, sâmbătă, candidatura la alegerile europarlamentare. El susţine că accederea în Parlamentul European "este următorul pas" şi că sloganul său este "România Mare în Europa".

"Am 33 de ani şi mare parte din viaţa mea de până acum, am luptat pentru cauzele pe care le-am considerat drepte (...) Am scris peste tot că Basarabia e România, un adevăr care trebuie înţeles de fiecare român. Ne-am gândit care este următorul pas, şi următorul pas este această candidatură a noastră, următorul pas este Parlamentul European, următorul pas este să fim noi soluţia. Încă nu suntem, din păcate, reprezentaţi politic. (...) Ţara noastră este mică şi teritorială. E mică pentru că avem, astăzi, din păcate, conducători mici. Noi vrem ca ţara noastră să fie una mare, a declarat George Simon.

Duminică, 15 decembrie 2019

A fost lansat partidul Diasporei în Marea Britanie - Alianţa pentru Unirea Românilor

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este partidul Diasporei care şi-a constituit prima filială în Marea Britanie, la Wolverhampton, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii.

Vineri, 20 decembrie 2019

AUR recrutează candidaţi pentru locale: Se va încheia un contract între candidat şi alegător

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) recrutează candidaţi pentru locale, care vor fi supuşi unor probe ale experţilor din administraţia locală şi din mediul privat. AUR propune un contract semnat între candidat şi alegător, iar nerespectarea lui va duce la pierderea sprijinului oferit de alianţă.

"Una din propunerile venite din rândul membrilor noştri pe care o vom susţine este contractul electoral garantat, cu demisie în alb. Din păcate, această prevedere nu există din punct de vedere legal, aşa că noi vom cere fiecărui candidat care are sigla AUR în dreptul său, pe buletinul de vot, să semneze un contract cu fiecare votant. Va fi un contract între candidat şi votant, semnat e ambele părţi, şi garantat de către noi. Cei care nu vor respecta contractele care cuprind oferta şi programul electoral al candidaţilor, li se va retrage spriinul politic din partea formaţiunii noastre. Este un alt fel de a face politică, este o modalitate de a ne poziţiona fără baroni, jocuri de culise şi vrem să fim în afara modelului de politician de acum", a declarat George Simion, liderul partidului AUR, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. [Comentariu eliminat conform regulamentului] un km de comentariu , ca sa ce ? nu intelegi ca lumea-i disperata la ce vede ca fac otrepele de la guvernare si se agata si de un pai ? cu ce-i mai rau simion decat orban sau dancu sau ciolacu , sau nu mai vorbesc de ciolos si barna ?

    1. Ca sa te agiti atata ,consumand calorii si fataindu-te toata ziua pe drumuri , trebuie sa ai o sursa de malai , ca timp de munca -si poate nici chef - nu mai ai . tu ai o misie ,o chemare ardenta pentru actiuni patriotice inalte , n-o sa te cobori pana la un banal serviciu .Cred ca omul e stipendiat de cineva , nu spui cine, servicii importante , ca sa bage batul prin gardul altora , sa nu se stinga "problema ". Oricum , e clar ca nu poti fi activist calator fara un sprijin material din partea cuiva si existsnta unui interes disimulat .

    Dacă știam că George Simion are un asemenea trecut glorios îl votam cu patru mâini in loc de doua cu câte l-am votat, să nu iasă escrocii lu Iohannis.

    In ce sens e "legendat" George Simion? Are biografie falsă? Mai falsă decât Orban, Vlad Voiculescu, Raluca Țurcan și alți oameni de paie care nu și-au terminat facultatea? Cu ce sunt mai buni? Cu ce e mai bun Nicușor Dan, spre exemplu? 

    Jurnalisti, treziți-va, nene! Trăiți într-un univers paralel. De aici socul și groaza când vă loviți de realitatea crudă.

    George Simion are minim 5 milioane de votanți înrăiți care l-ar vota oricând la orice ora din zi și din noapte. Iar numărul lor crește pe măsură ce Iohannis are în cap o Românie paralelă. 

    1. Vezi c-ai numarat milioanele ca Pristanda steagurile !

      La cat e de tampit nici nu-i trebuie sa numere

      Cristian, dacă îl compari pe George Simion cu Nicușor Dan, despre care lași să se înțeleagă că face parte din categoria oamenilor de paie, care nu și-au terminat facultatea, e clar că bați cânpii pentru că nu ești în stare să faci altcceva. Mai bine du-te la cârciumă, acolo îți găsești un rost.

    De data asta stimate SRS ai dat-o-n bara cu articolul asta.

    Efectul va fi contrar directiei dorit a fi imprimata....

    Foarte frumos trecutul lui George Simion si cred ca este un mai mare patriot ca tine. De furat nu stiu daca a furat ca tine, oh, Mare Mason Puscarias Notoriu !  

    Multumim pentru prezentare, ne ai facut un mare bine, in ciuda intentiilor mizerabile, tipice tie! Deci omul e patriot, anticomunist, unionist. In plus e bataios si curajos. Am vazut in declaratia de avere e si sarac, deci nu s a folosit de popularitate sa ia spaga sa faca ce fac in general politicienii romani. Da, ne place! In schimb nu ne plac comunistii vopsiti, coruptii, oamenii fara scrupule, dispusi la orice pentru a parveni! Ca tine!

    Sunt oripilat, am crezut că a apărut luminiţa de la cpătul tunelului...!

    Sincer vă spun, nu ştiam nimic de AUR, de acest George Simion, m-am bucurat că a apărut o mişcare politică, de care nu ştiam nimic..., dar stupoare, am ajuns la concluzia că este tot o mişcare coordonată de securişti... 

    Dar stau şi mă întreb... 

    Oare Sorin Roşca Stănescu, nu cunva face serviciul securităţii, cum la mai făcut ? 

    Oare noi suntem o ţară condusă numai de securişti? 

    Oare noi nu mai avem oameni curaţi, oamenicare să fie patrioţi, demni şi fără interese meschine?  

    Doamne nu ştiu ce să mai cred...!

    Vai de tine ŢARA MEA, vai de tine POPOR ROMÂN ! 

    1. cei ce fac serviciul securitati nu-ti fac tie un serviciu sa te informeze cap coada sa poti gandi cu capul tau

      Știam chestia asta, doar nu crezi că sunt atât de naiv!

      Întrebarea care mi-o pun este că noi avem valori doar securiști?

      Dă-mi voie să cred că avem și alte valori, mult mai mari și ne înregimentate ...!???? 

    Dom M|ACHE ! Îl mai stipendiezi mult pe acest domn de la SECU ?

    Ceva e putred...din ce se întreține,cu ce bani organizează atatea acțiuni? Daca lucreaza, când mai are timp de organizarea tuturor acțiunilor? Se spune că pentru campania electorală s-au făcut donații. Ok....dar celelalte acțiuni cine le-a sponsorizat? Prea multe necunoscute. Si...sa ne ferească Domnul de săracul ajuns la putere, ca am mai avut unul până în "89....

    1. sunt fomisti, 95 % dintre ei, se vor vinde mai repede decit prostituatele lui ppDdeaconescu!

      stie cineva ce mai este cu partidul asta?

      l-am cautat pe cele doua liste! 

      Dar celelalte partide din ce se intretin, nu v-ati pus intrebarea? Sau acum va intrebati asta pt prima data?

    Din cele prezentate mai sus, este o persoana mai mult decat onorabila, este un patriot activist. Daca stiam mai devreme, votam pentru AUR.

    Eu am citit tot articolul, dar fie este doar partea intaia si urmeaza o continuare, fie ii lipsesc concluziile.

    E adevarat ca prezentarea cronologica reliefeaza fapte de vitejie ale lui George Simion care par sa fie prea multe si frumoase ca sa fie adevarate, dar asta nu inseamna neaparat ca nu sunt reale.

    Asadar, cum isi sustine autorul SRS tezele prezentate in debutul articolului ? 

    In orice tzara normala, civilizata, acest gunoi extremist sudist ar fi fost dupa gratii. PSD si HAUR trebuie scoase inafara legii.

    1. Ipoteza că AUR, sau mai bine zis, aducerea acestei formaţiuni în Parlament, ar fi o mişcare a serviciilor secrete apare, sugerată sau spusă, la comentatori din mai toate orientările, care presupun că a existat din vreme informaţia exactă privind un viitor guvern UDMR, PNL, USR PLUS. Se ascunde însă concluzia implicită: utilitatea operaţiei ar consta în posibilitatea de a tempera, fie şi prin scandal, eventuale cerinţe exagerate ale UDMR. Contraargumentul e însă că niciun serviciu secret din lume nu poate azi propulsa spre 9% un partid despre care, din presă şi tv, electoratul n-a auzit în toată campania absolut nimic!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb