"Lehman Brothers" raportează pierderi de 3,9 miliarde dolari în trimestrul al treilea

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 septembrie 2008

"Lehman Brothers" raportează pierderi de 3,9 miliarde dolari în trimestrul al treilea

Banca americană de investiţii Lehman Brothers Holdings Inc a anunţat ieri că în trimestrul al treilea al acestui an a înregistrat pierderi nete estimate la 3,9 miliarde dolari, urmând să se angajeze într-un vast plan de cedare de active. Lehman Brothers, a patra mare bancă de investiţii din SUA, a precizat că în trimestrul al treilea a înregistrat deprecieri de active în valoare de 7,8 miliarde dolari, astfel că pierderile nete pe acţiune s-au situat la 5,92 dolari, mult peste pierderile de 2,59 dolari pe acţiune cât estimau analiştii. În aceste condiţii Lehman Brothers intenţionează să vândă pachetul majoritar de acţiuni la divizia sa de gestionare de active pentru care se află în "discuţii avansate" cu mai multe părţi interesate. În plus, Lehman Brothers vrea să transfere portofoliul său de active imobiliare comerciale la o nouă companie publică, separată de restul băncii de investiţii.

"Acesta este un moment extraordinar pentru industria noastră şi una din cele mai dure perioade din istoria firmei", a declarat directorul executiv Richard Fuld.

În schimb, deşi pieţele financiare aşteptau ca Lehman Brothers să anunţe cu această ocazie o alianţă cu un partener financiar solid, banca americană nu a făcut nici o dezvăluire în acest sens. Lehman Brothers a informat doar că examinează toate alternative strategice care să-i permită să crească valoarea pentru acţionari.

KDB a încheiat discuţiile cu Lehman Brothers

Korea Development Bank (KDB) a confirmat, ieri, încheierea discuţiilor cu Lehman Brothers, legate de o posibilă investiţie, în urma neînţelegerii asupra condiţiilor acordului şi luării în considerare a situaţiei din pieţele financiare.

La o zi după anunţurile contradictorii legate de ajutorul oferit de Coreea de Sud băncii americane, înfiinţată acum 158 de ani, KBD a anunţat într-un comunicat că a pus capăt negocierilor. "Anunţăm că am pus capăt discuţiilor la acest moment din cauza neînţelegerii asupra condiţiilor tranzacţiei, şi după evaluarea stării pieţelor financiare pe plan intern şi internaţional", a anunţat KDB. "Nu se mai poartă discuţii legate de un posibil acord între cele două bănci", a declarat oficialul pentru Reuters. KBD, condusă de fostul preşedinte al operaţiunilor Lehman în Coreea de Sud, urmărea să investească până la 5,3 miliarde dolari în Lehman, împreună cu alte bănci coreene.

HSBC dezminte zvonurile referitoare la achiziţia Lehman Brothers

Este "extrem de improbabil" ca HSBC Holdings Plc să achiziţioneze o bancă de investiţii, a declarat ieri directorul diviziei din Asia al HSBC, răspunzând astfel speculaţiilor conform cărora banca ar fi interesată să cumpere acţiuni la Lehman Brothers, transmite Bloomberg. "Abordarea noastră, aşa cum am mai spus, este că în prezent este extrem de improbabil să achiziţionăm o participaţie majoră la o bancă de investiţii, deci în această fază ne aflăm în acest moment", a declarat Sandy Flockhart, preşedintele diviziei Asia - Pacific al HSBC la postul de televiziune Bloomberg, când a fost solicitat să comenteze zvonurile referitoare la posibila investiţie a HSBC în Lehman Brothers, a patra bancă de investiţii din Statele Unite.

Rezultatele dezamăgitoare ale Lehman afectează bursele internaţionale

Titlurile listate pe pieţele mondiale s-au ieftinit, ieri, în timp ce titlurile de stat şi yenul japonez s-au apreciat, după ce banca de investiţii Lehman Brothers a dezamăgit investitorii, cu pierderea trimestrială ce a depăşit aşteptările.

Indicele FTSEurofirst 300 a coborât cu 1,4%, iar MSCI, principalul indice al pieţei mondiale de capital a scăzut cu 0,7%, în apropiere de o cotaţie minimă ce nu mai fusese atinsă de săptămâna trecută. Indicele pentru contractele la termen tranzacţionate pe piaţa americană a coborât cu 0,4%, indicând o deschidere în scădere a bursei americane. Cotaţia acţiunilor Lehman a pierdut câştigurile anterioare şi a scăzut în predeschiderea pieţei, asupra acesteia manifestându-se şi presiunile create de eşecul anterior de a obţine capital proaspăt de la Korean Development Bank. "Problemele băncii Lehman Brothers nu vor fi ultimul episod negativ al crizei creditelor", a afirmat preşedintele Imene Investment Partners din Paris, Christian Jimenez.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb