Leul, în uşoară depreciere

GABRIELA CĂPĂŢÎNĂ
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 aprilie 2010

Banca Centrală a cotat, ieri, un euro la 4,1397 lei, în creştere faţă de valoarea stabilită miercuri, de 4,1355 lei. Analiştii "ING" Bank sunt de părere că "rezistenţa leului la presiuni de apreciere a fost vizibilă şi în şedinţele precedente şi este posibil să fie indusă de faptul că diferenţialul de dobândă a devenit mai puţin atractiv".

Economistul şef din cadrul Băncii Comerciale Române (BCR), Lucian Anghel, ne-a explicat că evoluţia cursului din ultimele zile se poate datora influenţelor din regiune. Domnia sa a amintit despre îngrijorarea guvernatorului Băncii Centrale, Mugur Isăres-cu, privind întărirea leului. "Trebuie să urmărim cu foarte mare atenţie cursul BNR, iar mesajul guvernatorului BNR trebuie perceput cu atenţie", a adăugat Lucian Anghel.

Dealerii spun că perspectivele sunt de apreciere a leului, însă consideră că nu este benefic ca aprecierea să fie generată de capitaluri speculative, şi anume prin cumpărarea leilor şi constituirea unor depozite, datorită randamentelor bune, iar la scadenţă să mizeze pe aprecierea leului.

Economistul şef al BCR ne-a spus că deficitul balanţei de plăţi (754 milioane euro, în primele două luni) ar trebui să fie urmărit pe o perioadă de timp mai mare, deoarece primele două luni nu sunt semnificative. "Dacă va fi aşa şi peste şase luni, se va pune problema ce ar trebui să facem pentru a fi mai atractivi pentru investitorii străini", a spus domnia sa. Lucian Anghel a mai spus că primele două luni din 2009 au fost dificile, dar entităţile "mamă" şi-au ajutat subsidiarele, deoarece accesul la finanţare s-a realizat mai greu. Entităţile "mamă", fie bănci, societăţi comerciale, şi-au ajutat subsidiarele care aveau nevoie de finanţare, deoarece primul trimestru al anului trecut a fost dificil din acest punct de vedere. Lucian Anghel a precizat: "În primele două luni ale anului acesta, accesul la finanţare a fost mai facil. Anul trecut dobânzile erau foarte mari, băncile percepeau marje mari peste EURIBOR, fiind şi foarte reticente în acordarea creditelor. Banca Centrală Europeană a şi injectat lichiditate în piaţă pentru că băncile nu se împrumutau între ele".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb