Leul s-a depreciat în ultima lună cu 1,66% în raport cu euro

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 15 ianuarie 2004

Creşterea cotaţiilor acţiunilor SIF în ultima lună a determinat o apreciere semnificativă a indicelui BET-FI. Investitorii care şi-au format un portofoliu cu cele cinci acţiuni SIF pe structura indicelui BET-FI şi-au majorat valoarea investiţiei cu 8,35%. Persoanele care au optat pentru cele mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET ar fi avut ieri un cîştig mai redus. Cotaţiile celor mai lichide acţiuni s-au apreciat, în medie, cu 6,39%, determinînd o creştere similară a valorii indicelui, calculat în euro.

Investitorii care au preferat un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţi ale fondurilor mutuale ar fi cîştigat maxim 7,78% dacă alegeau "Napoca". Valoarea unităţii fondului, exprimată în euro, a crescut cu 5,99%.

Cel mai mult ar fi obţinut investitorii care au cumpărat pe 15 decembrie acţiunile "Azomureş". Cursul lor mediu, exprimat în euro, s-a apreciat cu 38,09%.

Persoanele care au cumpărat în urmă cu o lună obiecte din aur au înregistrat ieri o creştere a valorii acestora. Ca urmare a aprecierii preţului oficial al aurului, exprimat în euro, obiectele lor valorau ieri cu 0,44% mai mult. Cei care au optat pentru constituirea unui depozit lunar în euro, ar fi avut un cîştig maxim de 0,3%, cea mai bună dobîndă fiind oferită de "Garanti Bank". Nu la fel de inspiraţi au fost cei care şi-au constituit un depozit lunar în lei sau şi-au păstrat economiile acasă, în lei. În ambele cazuri, investitorii ar fi înregistrat o pierdere din cauza deprecierii leului în raport cu euro. Cea mai bună dobîndă lunară la depozitele în lei a fost oferită de CEC şi "Finansbank". Însă, din cauza evoluţiei ascendente a monedei europene în raport cu leul, investitorii şi-au diminuat cu 0,27% valoarea sumei investite, exprimate în euro. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au diminuat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 1,66%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb