Liberalii o vor pe Roberta Anastase în CSAT

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 24 aprilie 2009

Preşedintele PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea, sus­ţine că liderul PSD, Mircea Geoană, ce deţine şi funcţia de preşedinte al Senatului, se teme că poate să-şi piardă postul de vicepreşedinte în Consiliul Superior de Apărare a Ţării (CSAT).

Conform spuselor sale, Geoană, la ultima şedinţă a Senatului, a tergiversat desfăşurarea lucrărilor în momentul în care a conştientizat că legea care îi conferă acest post ar putea să nu fie aprobată.

Mario Ovidiu Oprea a explicat: "Am remarcat că Mircea Geoană a condus ultima şedinţă a Senatului în reluare, cum se spune, după ce a conştientizat că este în pericol să îşi piardă locul din CSAT. Şi asta pentru că proiectul de lege care îi conferă preşedintelui Senatului postul de vicepreşedinte al CSAT a fost plasat spre finalul ordinii de zi, oferindu-i astfel ocazia domnului Geoană să constate disperat cum o altă lege organică a fost aprobată cu voturile minime necesare: 69. Şi asta în condiţiile în care liberalii au votat în favoarea legii. Făcând repede calculul că fără voturile PNL legea dumnealui, fiind organică, nu va putea trece de Senat, a început să conducă şedinţa ca un melc, obţinând astfel o amânare a votului"".

Oprea a precizat că dacă această lege va fi adoptată, iar judecătorii de la Curtea Constituţională îi vor da girul, va iniţia un proiect de lege prin care va propune ca şi preşedintele Camerei Deputaţilor să fie vicepreşedinte al CSAT.

Ovidiu Oprea a conchis: "Eu promit că dacă domnul Geoană are noroc şi legea sa va trece şi dacă are şi mai mult noroc şi judecătorii de la Curtea Constituţională îi vor da girul, atunci eu voi iniţia un proiect de lege prin care domnişoara Anastase să devină vicepreşedinte al CSAT. De ce să fie Camera Deputaţilor mai prejos de Senat? Doar e ditamai Camera, aproape de două ori şi jumătate mai numeroasă decât Senatul! De ce să fie domnişoara Anastase mai prejos de domnul Geoană? Nu există nici un motiv"".

O decizie în acest sens ar urma să fie analizată după votul în cazul lui Mircea Geoană

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb