Libra Bank va emite obligaţiuni de 40 milioane de euro

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 mai 2021

Libra Bank va emite obligaţiuni de 40 milioane de euro

Libra Internet Bank va emite obligaţiuni în valoare de 40 milioane de euro, la o rată a dobânzii fixă sau variabilă, conform hotărârilor acţionarilor băncii de la jumăatea lunii trecute, a anunţat ieri instituţia de credit printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Detaliile emisiunii de obligaţiuni, ce vor fi listate la BVB, urmează să fie stabilite de Consiliul de Administraţie al băncii, conform hotărârilor acţionarilor din 16 aprilie, se mai arată în raportul de ieri.

În data de 15 aprilie, Siminel Andrei a cumpărat 5.000 de obligaţiuni Libra Bank (LIBRA30E), tranzacţie în valoare de 12,46 milioane de lei, conform informaţiilor disponibile pe site-ul bursei. Titlurile au o valoare nominală de 500 de euro, dobândă fixă anuală de 5% şi maturitatea în anul 2030. Obligaţiunile au fost listate pe Sistemul Multilateral al Bursei Valori Bucureşti în luna septembrie a anului trecut.

Conform raportului pentru 2020 al Libra Bank, Siminel Andrei, ce este membru în Consiliul de Administaraţie al instituţiei de credit, deţine în mod direct 5,73% din bancă, în timp ce Broadhurst Investments are 66,68% din Libra, iar Romarta SA deţine 27,56%. Conform ziare.com, Siminel Andrei este şeful operaţiunilor din ţara noastră a companiei americane New Century Holdings, ce administrează mai multe fonduri de investiţii, în care şi Broadhurst Investments. Broadhurst controlează reţeaua de spaţii comeriale Romarta.

Anul trecut, Libra Bank a obţinut un profit net de 38 milioane de lei, cu mult sub cel din 2019, de 115,2 milioane lei, în contextul unui cost mai mare al riscului determinat de ajustările metodologiei de constituire a provizioanelor, cu scopul adaptării la evenimentele neprevăzute derivate din situaţia pandemică. Soldul creditelor nete a depăşit 4,63 miliarde lei, în creştere cu peste 15% faţă de valoarea înregistrată în 2019, iar soldul surselor atrase a fost de 6,39 miliarde lei, în creştere cu 13% faţă de cea de la finalul lui 2019. În acelaşi timp, rata de neperformanţă a rămas la un nivel sub media pieţei, cu o valoare înregistrată de 2,95%, la finalul anului trecut, conform unui raport al băncii din 15 aprilie.

Valoarea activelor totale era de 7,32 miliarde lei, în creştere cu peste 12% faţă de cifra înregistrată în 2019, de 6,53 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb