Lichiditate în creştere la Sibex: peste 1.000 de contracte după 30 minute de la deschidere

Decebal N. Todăriţă
Piaţa de Capital / 14 octombrie 2010

La Bursa din Sibiu, penultima şedinţă a săptămânii a deschis pe plus, continuându-se direcţia pozitivă din ziua precedentă, în condiţiile în care atât Wall-Street-ul, cât şi pieţele asiatice s-au menţinut verzi. Direcţia pozitivă s-a datorat în special rezultatelor peste aşteptări pentru importante companii americane, precum şi aşteptărilor privind mişcările FED pentru încurajarea creşterii economice în SUA. În acest climat pozitiv, volumul înregistrat după prima jumătate de oră a orarului de tranzacţionare era de peste 1.000 de contracte cu o valoare de 5,7 milioane lei, potrivit unui comunicat Sibex remis redacţiei.

Dow Jones a închis foarte aproape de 11.100 de puncte şedinţa de ieri de la NYSE, fapt care nu i-a lăsat indiferenţi pe speculatorii de la Sibex, care au reacţionat rapid la debutul zilei de azi, ducând cotaţia futures a indicelui la valori apropiate, pe un volum foarte bun. Astfel, în doar 30 de minute, derivatul pe Dow Jones cu scadenţa decembrie 2010 atrăgea la Sibiu 418 contracte, creşterea fiind de 12 puncte, până la un nivel de 11.070 puncte.

O evoluţie foarte bună avea şi simbolul DESIF5, al cărui volum de transfer se situa, după 30 de minute de la deschidere, la 567 contracte în condiţiile în care cotaţia pentru scadenţa decembrie câştiga 1,3%. Creşteri se înregistrau şi pe piaţa aurului, unde preţul futures al metalul galben a doborât maxim după maxim de la începutul acestei luni, în condiţiile în care pe pieţele externe acest instrument este considerat unul de protecţie şi refugiu în faţa deprecierii valutelor. Aurul câştiga, după primele tranzacţii la Sibiu, 11,3 dolari pe scadenţa octombrie, valorând 1382,8 USD şi 22,9 dolari pe scadenţa decembrie, ajungând la 1389,6 USD.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb