Licitaţia pentru laboratorul ANCOM de la Prejmer - luna viitoare

OVIDIU VRÂNCEANU, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 22 iunie 2012

Licitaţia pentru laboratorul de măsurare a radiaţiilor emise de telefoanele mobile, care va fi construit la Prejmer, judeţul Braşov, va avea loc la începutul lunii viitoare, a anunţat, ieri, la Braşov, Gabriel Mocanu, directorul Direcţiei Regionale Bucureşti a autorităţii. ANCOM a mai realizat o licitaţie în acest sens anul trecut, dar aceasta a fost anulată, după ofertele depuse de companiile UTI Security Engineering şi Comtest au fost declarate inacceptabile şi respinse.

Contractul de construcţie a acestui laborator este estimat la 19,8 milioane de lei. Durata contractului a fost stabilită la 20 de luni, de la data atribuirii. Firmele interesate vor trebui să depună o garanţie de participare în sumă de 150.000 de lei şi una de bună execuţie reprezentând 5% din valoarea contractului, fără TVA. ANCOM va finanţa din fonduri proprii construcţia laboratorului.

Standardul de expunere pentru telefoanele mobile utilizează o unitate de măsură cunoscută sub numele de rata de absorbţie specifică (SAR - Specific Absorption Rate). SAR arată măsura în care energia degajată de undele radio (numite popular radiaţii) sunt absorbite de corpul uman expus câmpului electromagnetic emanat de telefonul mobil. SAR poate fi exprimată atât ca o valoare medie pe ansamblul întregului corp, cât şi pe o anumită porţiune a corpului.

Primul laborator din România pentru măsurarea indicelui SAR a fost des-chis la Craiova în 2009, de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Încercări pentru Electrotehnică. ANCOM este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb