Lider de partid, generalul Ciucă admite că nu este pregătit pentru politică

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 17 octombrie 2023

Sursa foto: facebook / Nicolae Ionel Ciucă

Sursa foto: facebook / Nicolae Ionel Ciucă

English Version

Sinceritatea este pusă mereu sub semnul întrebării în zona politicului. Tocmai de aceea anumite confesiuni ale politicienilor sunt puse pe cântarul câştigului electoral. Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că nu a fost niciodată pregătit să intre în politică cum de altfel nu este nici acum. Despre mandatul de premier, el a arătat că a fost un mandat de premier de care nu îi este ruşine. Preşedintele PNL a declarat la o emisiune TV că cea mai mare onoare a fost să fie Şeful Statului Major al Armatei: "Trebuie să recunosc că nu am fost niciodată pregătit să intru în politică cum de altfel nu sunt nici acum, pot să spun că nu sunt un politician tipic, sunt aşa cum sunt şi nici nu vreau să fiu un politician tipic". El a precizat că a fost îndemnat să intre în politică prin faptul că poate să îşi servească ţara: "Poate sunt de modă veche, când vine de la preşedinte nu poţi să refuzi, trebuie să răspunzi unei asemenea solicitări". Ciucă a spus că nu regretă că a acceptat să fie premier: "Am făcut ceea ce am considerat că este necesar pentru ca ţara să poată să depăşească succesiunea şi suprapunerea de crize. A fost un mandat de care nu mi-e ruşine, ce regret este că a fost nevoie să sacrific timpul petrecut cu părinţii mei". Nicolae Ciucă a vorbit şi depre loialitate şi raporturile cu preşedintele Iohannis: "Loialitatea este o caracteristică a profilului meu de militar şi atunci când a fost nevoie, domnul preşedinte a ştiut să îşi sacrifice profilul politic pentru binele ţării. (..) Atunci când am avut argumente le-am discutat cu dumnealui. Întoarcerea armelor pentru un militar este un gest de cea mai joasă speţă. Un militar (..) orice lider, trebuie să preia ce au făcut predecesorii săi şi să ducă lucrurile mai departe, să construiască. (..) Nici nu se pune problema de întors armele. Este inacceptabil pentru un militar".

Ciucă a mai spus că PNL are şi puterea şi candidaţii necesari ca să poată să câştige alegerile prezidenţiale şi există această determinare la PNL.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asta stiam si noi, s-a vazut ca nu esti pregatit si nu vei fi pregatit vreo' data.

    Nu mai punem ipocrizia ta prin care incercai sa tai pensiile speciale si cumulul acestuia cu salariu fara sa dai tu un exemplu prin care sa renunti benevol la pensia speciala.  

    1. ...

      Lol! Asa se dau inteligenti pe aici unii care n-au habar nici macar de limba romana.

    Pai eu cred ca exact aceasta singularitate a generalului a fost benefica in mandatul de premier si cel de lider de partid . A fost foarte bine sa avem premier cu tinuta morala ,care si tine cuvintul si vizeaza obiective nationale si macroeconomice importante . Adevarat ca politica implica flexibilitate ,care e necesara prin natura schimbatoare a situatiilor foarte fluide . Din acest motiv politicienii ajung sa renege promisiuni facute in campanie ,sau in programul politic si la formarea aliantelor . Domnul Ciuca si a mentinut tinuta morala si a facut bine sa faca aceasta coalitie in care sa aiba in continuare un cuvint de spus si sa protejeze munca si realizareile anterioare : asa e corect si asa e nevoie acum . Altfel ,ne uitam in ce pozitie e USR ...putine optiuni in opozitie si toate arata rau .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb