Lido SA a intrat în faliment

F.D.
Companii / 12 septembrie 2022

Lido SA a intrat în faliment

Lido SA, companie pe care Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului o deţine în proporţie de peste 42% a intrat în faliment, relatează România Liberă.

Lido SA, care a avut în proprietate hotelul Lido din Bucureşti, a rămas fără conducere şi fără sediul social după ce Ministerul Turismului nu a mai dorit să numească conducerea companiei, decizie care a dus la intrarea în faliment a acesteia, arată sursa citată.

În 2019 compania a închiriat de la societatea Akcent Development un spaţiu pentru a fi amenajat şi folosit în vederea realizării de venituri prin implementarea unui model de co-working. Pandemia a creat dificultăţi în planurile societăţii şi nu a mai putut folosi spaţiul pentru a realiza venituri. Astfel, plata chiriei nu a fost posibilă. Datoria Lido din acest contract a fost raportată la câteva sute de mii de lei.

Societatea Akcent a solicitat în luna mai a anului 2021 cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă a Lido. Cererea a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti, dar compania Akcent a atacat hotărârea. Curtea de Apel Bucureşti a admis intrarea în insolvenţă a companiei, având în vedere că Lido rămăsese fără conducere şi sediu social.

Fiind acţionar majoritar, Ministerul Turismului a numit în toţi anii trecuţi conducerea societăţii Lido. Însă, nu a mai făcut acest lucru, fapt ce a dus la intrarea în insolvenţă, conform dezvăluirilor Riseproject.ro.

Neprelungirea mandatelor tuturor administratorilor Lido, respectiv Boruna George Bogdan, Cazana Victor-Vlad şi Cherecheş Florica, dar şi mandatul directorului general Papuc Leonard Florian, a condus la pierderea companiei din patrimoniul statului, potrivit sursei citate.

SIF 1 IMGB SA, companie controlată de SIF Banat-Crişana, la conducerea căreia se află Bogdan Drăgoi, a cumpărat la câteva zile după pronunţarea deciziei de intrare în insolvenţă creanţa Akcent. Conform surselor şi documentelor consultate de România Liberă, creanţa a crescut la peste 5,47 milioane de lei de la o valoare iniţială de câteva sute de mii de lei în 2020. Prin aceasta, SIF Banat-Crişana controlează acum întreaga procedură de insolvenţă a Lido, deţinând 88,72%.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului nu a depus nicio contestaţie la insolvenţa Lido, potrivit România Liberă.

Lido ar putea să achite de mai mult de trei ori datoriile pretinse de SIF Banat-Crişana. Compania deţine active fizice, respectiv terenuri şi imobile, evaluate în 2019 la o valoare totală de peste 12,2 milioane de lei şi active financiare, respectiv acţiuni, care au fost evaluate în 2019 la 8,38 milioane de lei.

Pentru a evita intrarea în insolvenţă a societăţii Lido, optarea pentru un plan de reorganizare reprezintă o soluţie ce ar fi scos din insolvenţă şi ar fi transformat compania într-una profitabilă, conform România Liberă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. LIDO SA nu mai are sediu și nici conducere, astfel că se înscrie în prevederile art. 38 (2) lit. c) din legea nr. 85/2014. În aceste condiții, este foarte posibil ca, la următorul termen, judecătorul sindic să dispună deschiderea procedurii simplificate de faliment. Cu toate acestea, având în vedere situația patrimoniului LIDO SA, numai prin valorificarea rapidă a activelor financiare, se poate stinge întreaga masă credală, iar la termenul de judecată să se închidă procedura de insolvență. Această operațiune se poate face la cererea administratorului special, cu aprobarea creditorilor care nu văd de ce s-ar opune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb