LIGA CAMPIONILOR Poveste terminată înainte să înceapă

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 3 august 2018

Poveste terminată înainte să înceapă

Campioana naţională, CFR Cluj, a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor. Povestea s-a sfârşit înainte să înceapă, iar campioana a ratat şansa de a încasa sumele consistente oferite de UEFA echipelor care ajung în grupele Ligii Campionilor.

CFR Cluj a remizat cu Malmo (Suedia), scor 1-1, în deplasare, dar a ratat calificarea în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, din cauza înfrângerii, 1-0, de pe teren propriu. Cu toate acestea, CFR Cluj va continua în competiţiile europene, însă în turul al treilea preliminar al Ligi Europa. Manşa I va a vea loc la 9 august, în deplasare, iar returul la 16 august, la Cluj-Napoca.

Directorul general al CFR Cluj, Iuliu Mureşan a plasat, nu foarte discret, ratarea calificării în "contul" fostului antrenor al echipei, Edward Iordănescu: "S-a pierdut calificarea la meciul tur. Faţă de meciul tur, e o diferenţă foarte mare şi am avut ocazii. În meciul de acasă nu am avut niciun şut pe spaţiul porţii şi acum a fost cu totul alt joc, mult mai intens, de luptă şi nu mult a lipsit să ne putem califica. E frustrare, am avut meciul în mână, i-am dominat în prima repriză, am avut ocazii. Am început mai slab repriza a doua şi acel jucător al lor a prins un şut excepţional, nu am ieşit în întâmpinare şi am fost egalaţi. Nu se schimba situaţia la 1-1, tot trebuia să mai dăm un gol, dar nu a fost să fie. Nu putem să-i acuzăm pe jucători de lipsă de voinţă sau de lipsă de determinare. Şi Malmo e o echipă bună, şi-au apărat şi ei şansele, am intrat un pic mai relaxaţi în repriza a doua şi am fost taxaţi. Echipa a luptat până la sfârşit, eu i-am felicitat, mergem mai departe în Europa League. Pierdem un meci într-un an şi pierdem calificarea, noi am piedut foarte puţine meciuri şi în campionat. Vom încerca să ajungem în grupe în Europa League. Accesul în grupe este un obiectiv pe care sper să nu-l ratăm. Echipa a fost în creştere ca nivel al jocului, clar, ca atitudine, mă bazez pe faptul că vom juca din ce în ce mai bine şi cu mai multă încredere şi o să ne calificăm".

Dincolo de explicaţii, este bine de ştiut ce a ratat CFR Cluj prin eliminarea din cea mai importantă competiţie intercluburi. Victoria în grupele Ligii Campionilor va fi recompensată în acest sezon cu 2,7 milioane de euro, iar rezultatul de egalitate cu 900.000 de euro. Sumele rămase nealocate în cazul rezultatelor de egalitate (câte 900.000 de euro de egal) vor fi strânse şi împărţite echipelor din grupe, în funcţie de numărul lor de victorii. Cele 32 de echipe care se califică în grupele Ligii Campionilor vor primi fiecare câte 15,25 milioane de euro, faţă de 12,7 miloane de euro, anul trecut. La aceste sume se vor adăuga cele pentru victorii şi rezultate de egalitate, plus cele rezultate în urma realocării sumelor de 900.000 de euro rămase din egaluri.

Calificarea în fazele eliminatorii va aduce alţi bani, după cum urmează: optimi - 9,5 milioane de club; sferturi - 10,5 milioane; semifinale - 12 milioane; finală - 15 milioane. Câştigătoarea trofeului va primi un bonus de patru milioane de euro. În preliminarii, formaţiile care sunt eliminate în play-off vor primi, pe lângă dreptul de a evolua în grupele Ligii Europa, câte cinci milioane de euro. Echipele eliminate în turul I preliminar vor primi câte 280.000 de euro, cele din turul al II-lea - 380.000 de euro, iar cel din turul al III-lea - 480.000 de euro (doar cele de pe traseul campioanelor). În premieră faţă de ediţiile anterioare, UEFA a introdus premii care ţin cont de coeficientul fiecărei echipe participante, calculat pentru prezenţele din ultimii zece ani în Liga Campionilor şi Liga Europa. Suma totală de 585,05 milioane de euro va fi alocată echipelor pe baza coeficientului, sumă ce va fi împărţită în "acţiuni" cu valoarea unitară de 1,108 milioane de euro. Echipa cel mai slab clasată va primi o acţiune, 1,108 milioane de euro, iar formaţia de pe primul loc în clasamentul coeficienţilor, 32 de acţiuni (35,46 de milioane de euro). În total, cluburile din Liga Campionilor vor primi 2.04 miliarde de euro, faţă de 1,3 miliarde de euro, sezonul anterior.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb