ZIARUL BURSA

03 august 2018
Ediţia din 18.09.2024
Ilustraţie de MAKE

ANALIZĂ SAXO BANK: "Adevăratul război SUA-China priveşte hegemonia dolarului"

A.V.Internaţional / 3 august 2018

Dezbaterea reală din spatele "zgomotului continuu" al războiului comercial dintre SUA şi China are de-a face cu "des-dolarizarea" sistemului monetar internaţional şi diversificarea valutei de rezervă, este de părere Christopher Dembik, director analiză macro în cadrul Saxo Bank.

Domnia sa afirmă într-un raport transmis ieri: "În aprilie 2018, la câteva zile după publicarea de către Trezoreria SUA a raportului de schimb valutar bianual, preşedintele Trump a denunţat pe Twitter devalorizarea yuanului chinez. Încă din timpul campaniei sale prezidenţiale din 2016, Trump a fost implicat într-o mare negociere cu China: prin indicarea a ceea ce el numeşte «manipularea valutei din China», acesta speră să forţeze Beijingul să-şi reducă marele excedent comercial ce reprezintă cam jumătate din deficitul comercial total al SUA de aproape 500 de miliarde de dolari".

Moneda, bondurile şi acţiunile Turciei scad puternic

A.V.Internaţional / 3 august 2018

Lira, la curs minim istoric faţă de dolar 

Moneda Turciei (lira) a scăzut, ieri, puternic faţă de dolar, atingând un nivel minim record, iar obligaţiunile guvernamentale şi acţiunile tranzacţionate la bursă s-au depreciat după ce SUA au impus sancţiuni fără precedent unor reprezentanţi ai acestui stat aliat al său în NATO.

BRD - profit net ajustat cu elementele nerecurente, în creştere cu 34,5%

REZULTAT NET DE 757 MILIOANE LEI, ÎN PRIMUL SEMESTRU BRD - profit net ajustat cu elementele nerecurente, în creştere cu 34,5%

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 3 august 2018

Grupul BRD a înregistrat un profit net de 757 milioane lei, în primul semestru al acestui an, rezultatul net excluzând elementele nerecurente ca urmare a majorării solide a veniturilor şi a costului de risc pozitiv (702 milioane lei) fiind în creştere cu 34,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, conform unui comunicat de presă.

Iohannis întoarce legea offshore în Parlament

Iohannis întoarce legea offshore în Parlament

A.T.Politică / 3 august 2018

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, ieri, Parlamentului, spre reexaminare, Legea privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore.

Dan Şova, ministrul transporturilor: "Vom face o deviere de la calea ferată dintre Bucureşti şi Otopeni. O deviere de aproximativ un kilometru, care va fi pe un singur sens, şi care implică traversarea supraterană, pe piloni, a DN 1".

COMPANIILE DE CĂI FERATE, OILE NEGRE ALE TRANSPORTURILOR Probleme multe, responsabili nesancţionaţi

GEORGE MARINESCUCompanii / 3 august 2018

Bilanţ sumbru la Ministerul Transporturilor, după primul semestru al acestui an! Asta reţinem din spusele ministrului de resort Lucian Şova în cadrul conferinţei de presă organizată ieri, în care şi-a prezentat activitatea pe primele şase luni de mandat. Dacă ne-am limita la citirea materialului informativ prezentat de angajaţii autorităţii publice, majoritatea activităţii se desfăşoară în parametri normali, iar în unele domenii primează calificativul satisfăcător.

Alpha Bank are girul Consiliului Concurenţei să-şi vândă neperformantele

TRANZACŢIA CARE TRANSFORMĂ ALPHA BANK ÎN CEL MAI MARE VÂNZĂTOR DE NPL DE LA NOI, DUPĂ BCR Alpha Bank are girul Consiliului Concurenţei să-şi vândă neperformantele

Emilia Olescu Bănci-Asigurări / 3 august 2018

Alpha Bank anunţa, în ianuarie, scoaterea la vânzare a unui portofoliu de NPL de 360 milioane euro, după ce, anterior, a făcut demersuri pentru vânzarea unui portofoliu de neperformante de 50 milioane euro 

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea, de către Deutsche Bank AG - Sucursala Londra, AnaCap Financial Europe SA SICAV-RAIF şi APS Inves­tments S.a.r.l., a creditelor neperformante (NPL) scoase la vânzare de Alpha Bank România SA şi Alpha Bank AE - sucursala Londra. Portofoliul de NPL este alcătuit din creanţe cu garanţii ataşate şi bunuri imobile, conform unui comunicat de presă. Acesta arată că analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante.

MFP lansează a doua emisiune de titluri de stat pentru populaţie

ÎN CADRUL PROGRAMULUI TEZAUR - EDIŢIA CENTENAR MFP lansează a doua emisiune de titluri de stat pentru populaţie

E.O.Macroeconomie / 3 august 2018

Prima emisiune de astfel de titluri de stat a fost încheiată cu succes, volumul total de subscriere depăşind 786 milioane lei  

Emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua şi în lunile următoare

Ministerul Finanţelor Publice lansează cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur - ediţia Centenar -, destinată exclusiv populaţiei, anunţă un comunicat al MFP. Titlurile de stat cu o valoare nominală de 1 leu, au scadenţa la 3 ani şi dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile. Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, inclusiv de cele care au participat şi la emisiunea anterioară, din luna iulie. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

Profitul OMV Petrom a crescut cu numai 6%

DIN CAUZA OPRIRII RAFINĂRIEI PETROBRAZI Profitul OMV Petrom a crescut cu numai 6%

(A.I.)Companii / 3 august 2018

Revizia rafinăriei Petrobrazi a dus la profituri nerealizate de 260 milioane lei  

Christina Verchere, director executiv al OMV Petrom: "Vom lua decizia privind investiţia Neptun Deep în acest an"

"Mă aştept la un declin al economiei României, în partea a doua a anului", a apreciat Christina Verchere

Grupul OMV Petrom (SNP), cel mai mare producător de petrol şi gaze din Europa de Sud-Est, a raportat, pentru primele şase luni ale acestui an, un profit net de 1,288 miliarde de lei, în creştere cu 6% faţă de cel obţinut în aceeaşi perioadă a anului trecut, au anunţat, ieri, oficialii companiei, menţionând că efectele creşterii preţului petrolului la nivel internaţional - cu circa 40% - au fost parţial contrabalansate de consecinţele reviziei generale ale rafinăriei Petrobrazi.

OTP preia două divizii "Societe Generale"

OTP preia două divizii "Societe Generale"

Internaţional / 3 august 2018

"Societe Generale" şi-a vândut ieri subsidiarele din Bulgaria şi Albania către grupul ungar OTP, care îşi întăreşte astfel prezenţa pe piaţa bulgară şi intră pe o nouă piaţă în Albania, transmite Reuters.

Poveste terminată înainte să înceapă

LIGA CAMPIONILOR Poveste terminată înainte să înceapă

D.N.Sport / 3 august 2018

Campioana naţională, CFR Cluj, a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor. Povestea s-a sfârşit înainte să înceapă, iar campioana a ratat şansa de a încasa sumele consistente oferite de UEFA echipelor care ajung în grupele Ligii Campionilor.

Bacteriile devin tot mai rezistente la dezinfectanţi

ŞTIINŢĂ Bacteriile devin tot mai rezistente la dezinfectanţi

O.D.Companii / 3 august 2018

Acţiune şi reacţiune, acest lucru se întâmplă şi în industria farmaceutică. "Superbacteriile" rezistente la mai multe medicamente, care pot provoca infecţii periculoase în spitale, devin tot mai rezistente la dezinfectanţii pentru mâini bazaţi pe alcool şi la alte substanţe care au rolul să le ţină la distanţă. Informaţiile apar într-un studiu citat de news.ro. Cercetătorii au descris apariţia "unui nou val de superbacterii", aceştia au observat modificări genetice specifice, care au avut loc pe parcursul a 20 de ani, ale bacteriei Enterococcus, rezistentă la vancomicină (VRE). Cercetătorii au putut urmări şi arăta rezistenţa tot mai mare a acestei bacterii.

TINERET ŞI SPORT Angajaţii protestează, ministrul şi-a luat liber

(O.D.)Sport / 3 august 2018

Angajaţii din Tineret şi Sport au participat, ieri, la un miting în faţa Minis­terului Tineretului şi Sportului, după care au mers la sediul Guvernului pentru a depune revendicările.

După o conferinţă de presă în care a făcut mai multe declaraţii neinspirate, legate inclusiv de alimentaţia sportivilor, ministrul Ioana Bran a decis să-şi ia liber exact în ziua în care angajaţii din subordine protestau în faţa instituţiei. Andy Nagy, preşedintele sindicatului naţional Sport şi Tineret, s-a întâlnit cu secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza, care i-a transmis că nu are nicio soluţie la cererile angajaţilor din MTS: "Am vorbit cu secretarul de stat şi ne-a spus că nu are niciun fel de soluţie, ne-am întâlnit cu el pentru că doamna minstru nu este, şi-a luat liber, deşi ştie că are grevă în toată ţara, asta este, mergem mai departe, mergem la Guvern, să cerem demisia".

De ce seamănă atât de bine America cu România?

Cornel CodiţăEditorial / 3 august 2018

Cornel Codiţă

Păi... nu prea seamănă, se aud din off cîteva voci cîrcotaşe. Ei, două sute de ani de întrebări şi răspunsuri prin ţinutul democraţiei, conduşi de lumina unuia şi aceluiaşi text constituţional, de o valoare excepţională, niciodată modificat, ci doar puţin adăugit. Noi, într-o sută de ani, doar vreo două-trei decenii de vagi încercări democratice şi acelea întrerupte de brutale perioade totalitare, conduşi de lumina palidă a cîte unei noi constituţii, cam la fiecare 20 ani

Portobello, în rolul principal

Portobello, în rolul principal

Marius TiţaInvestiţii Personale / 3 august 2018

Sigur nu este nici cea mai mare şi nici cea mai tare, poate nici cea mai veche şi nici cea mai nu ştiu cum, dar Portobello are toate şansele să fie cea mai vestită piaţă-târg de vechituri din lume. Sau măcar din Europa.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

O nouă minivacanţă acordată bugetarilor

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 3 august 2018

Viorica Dăncilă nu pierde niciun prilej de a se lăuda cu performanţele economice ale guvernului pe care îl conduce, deşi în realitate acestea nu îşi fac simţite efectele în buzunarele cetăţenilor.

Lichiditatea se menţine sub media anului

BVB Lichiditatea se menţine sub media anului

A. I.Piaţa de Capital / 3 august 2018

Creştere de 0,49% pentru BET-FI  

Lichiditatea consemnată în penultima zi bursieră a săptămânii a fost de 8,73 milioane de euro, peste valoarea înregistrată în şedinţa anterioară, de circa 5,8 milioane, dar sub media acestui an, de 9,38...

MACRO NEWSLETTER-03 August 2018

MACRO NEWSLETTER-03 August 2018

Macroeconomie / 3 august 2018

Activitatea în industria prelucrătoare din SUA a înregistrat o expansiune sub aşteptări în iulie 2018, pe fondul temperării creşterii producţiei şi a comenzilor noi. Indicele agregat al activităţii a scăzut până la 58,1, de la 60,2 în luna...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo