Enel a modernizat staţia Teba, după investiţii de 10 milioane lei

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 3 august 2018

Distribuitorul de energie E-Distribuţie Banat, parte a grupului Enel, a anunţat, ieri, finalizarea proiectul de modernizare a staţiei de transformare Teba, după investiţii de aproape 10 milioane de lei, cu scopul de a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie de electricitate pentru circa 16.500 de clienţi, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

Staţia de transformare de înaltă/medie tensiune 110/20 kV va asigura servicii îmbunătăţite consumatorilor casnici, dar şi celor industriali din zona centrală a Municipiului Arad, printre care se numără staţia de epurare a apelor uzate, aeroportul Arad, Spitalul Judeţean, centrul de dirijare a zborurilor. În total, staţia de transformare Teba deserveşte aproape 16.500 clienţi de joasă tensiune (majoritatea casnici) şi 16 consumatori mari, alimentaţi din reţeaua de medie tensiune, transmite Enel.

Lucrările de modernizare au presupus înlocuirea aparatajului primar de înaltă tensiune şi a echipamentelor de circuite secundare aferente, cu aparatură de ultimă generaţie, asigurând astfel performanţe tehnice superioare, îmbunătăţind fiabilitatea reţelei şi optimizând activitatea de mentenanţă, mai anunţă compania.

De asemenea, capacitatea staţiei de transformare a fost dublată, ajungând la 50 MVA, prin instalarea unui nou transformator de putere de 25 MVA, asigurând astfel posibilitatea conectării în condiţii optime a unor noi consumatori din zona industrială din Arad.

Lucrările menţionate sunt parte a unui program mai amplu de investiţii realizat de companiile de distribuţie ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanţă şi îmbunătăţirea calităţii şi securităţii reţelei.

Grupul Enel activează în peste 30 de ţări de pe cinci continente şi are o capacitate instalată netă de producţie de energie de circa 86 GW. Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o reţea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienţi comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilităţi din Europa după capitalizarea de piaţă şi una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce priveşte capacitatea instalată şi EBITDA raportat.

Prezent pe piaţa din România încă din 2005, Enel are circa 3.100 de angajaţi în ţara noastră şi oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, a siguranţei şi performanţei reţelelor şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie şi Enel Energie Muntenia sunt importanţi furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică şi gaze naturale, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat etc.).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb