TUDOREL MAI NĂSCOCEŞTE CEVA OUG privind revizuirea sentinţelor penale

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 3 august 2018

Ministrul justiţiei Tudorel Toader a demonstrat iar că se conformează cerinţelor venite din partea liderilor coaliţiei PSD-ALDE. În cadrul unei emisiuni televizate, Tudorel Toader a spus că pregăteşte un proiect de ordonanţă de urgenţă privind revizuirea sentinţelor pronunţate de instanţă în dosarele penale.

Ministrul Justiţiei a declarat: "Toţi infractorii au sentimentul că sunt condamnaţi pe nedrept. Cu privire la interpretarea modificărilor aduse în legătură cu revizuirea unei hotărâri, eu voi propune premierului şi Guvernului adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă care să modifice revizuirea ca metodă de reformare a unei hotărâri definitive. Să-i dăm celui care are sentimentul că este condamnat pe nedrept, pe protocoale, pe interceptări nelegale, să-i dăm posibilitatea să se convingă dacă condamnarea lui este dreaptă sau nedreaptă".

Proiectul care va fi adoptat după perioada de concedii şi-a găsit deja adepţi în rândurile arcului guvernamental.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a menţionat: "Actul de justiţie a fost profund afectat de existenţa protocoalelor şi de interceptările ilegale ale telefoanelor, aşa cum a reieşit din decizia CCR, şi acestea reprezintă grave încălcări ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti care nu pot fi acceptabile într-o ţară democratică". La rândul său, Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD a spus: "Coaliţia PSD-ALDE îl susţine pe domnul Tudorel Toader. E o susţinere totală, e o susţinere politică din partea unei coaliţii care a câştigat votul românilor inclusiv cu acest mesaj «dreptate până la capăt», iar eu personal sunt convins că ministrul Justiţiei ştie paşii pe care trebuie să-i facă în acest sens".

În schimb, liderii partidelor de opoziţie au criticat decizia ministrului justiţiei.

Preşedintele PNL Ludovic Orban afirmă: "Tudorel Toader nu încetează să se aşeze de partea infractorilor, în apărarea intereselor lui Liviu Dragnea şi camarilei sale, în loc să se preocupe de o justiţie egală, independentă şi accesibilă pentru toţi cetăţenii. (...) Intenţia de a emite o OUG referitoare la revizuirea unor condamnări definitive arată o dată în plus preocuparea exclusivă a actualului ministru al justiţiei de a identifica tertipurile legale necesare pentru a servi interesele unor persoane certate cu legea (...) Emiterea unui asemenea act reprezintă un abuz fără precedent".

De asemenea, liderul USR Dan Barna a declarat: "Se încearcă eliminarea unor probe din dosarele existente, probe care, conform actualei legislaţii a statului român, nu au fost invalidate în niciun fel, sunt probe confirmate de instanţele de judecată, probe care au stat la baza deciziilor care au fost luate. Se încearcă golirea de conţinut a dosarelor penale astfel încât persoanele condamnate să fie albite artificial".

Demersul lui Tudorel Toader nu este unul care să rămână fără consecinţe, apreciază Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Liderii opoziţiei sunt decişi, dacă Guvernul va adopta un astfel de act, să sesizeze Avocatul Poporului, care este singura instituţie îndreptăţită să atace la Curtea Constituţională ordonanţele de urgenţă emise de Executiv.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb