London Stock Exchange se pregăteşte pentru un Brexit dur

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 august 2018

London Stock Exchange se pregăteşte pentru un Brexit dur

London Stock Exchange Group (LSEG, operatorul LSE - Bursa de Valori din Londra) îşi activează planurile de urgenţă pentru cazul în care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană (Brexit) fără să ajungă la un acord de tranziţie cu blocul comunitar, potrivit Reuters.

LSE a informat, ieri, că aceste planuri prevăd includerea unor noi entităţi în UE şi cereri de autorizare a unor operaţiuni în celelalte 27 de ţări membre.

"Complexitatea şi lipsa de claritate în privinţa unui Brexit dur (n.r. fără acord) ar putea reduce eficienţa sau aplicabilitatea unora dintre planurile noastre de urgenţă", a precizat operatorul bursier.

Luna trecută, LSE informa că le-a solicitat autorităţilor din Amsterdam mai multe licenţe de tranzacţionare şi raportare a tranzacţiilor pentru platforma sa pan-europeană Turquoise.

Pe de altă parte, LSE a raportat creşterea cu 21% a profitului său operaţional ajustat în prima jumătate a anului, până la 480 de milioane de lire sterline, în baza creşterilor solide de pe segmentele de compensare (clearing), pieţe de capital şi servicii informaţionale.

Analiştii aşteptau 459 de milioane de lire.

LSE a precizat că un Brexit dur ar putea avea "efecte negative majore" asupra operaţiunilor sale, a rezultatelor operaţionale, situaţiei sale financiare şi fluxurilor de numerar.

Veniturile totale din vânzările LSE au sporit cu 12% în cele şase luni încheiate în iunie, la 1,06 miliarde de lire, în timp ce analiştii estimau 1,05 miliarde de lire.

Luna trecută, London Stock Exchange Group şi Japan Exchange Group, operatorul Burselor din Tokyo şi Osaka, au încheiat un acord care le va permite să identifice şi să colaboreze în privinţa iniţiativelor legate de infrastructura pieţei financiare, destinate promovării investiţiilor globale durabile şi a iniţiativelor de marketing al produselor.

Ambele grupuri doresc să-şi aprofundeze legăturile pentru extinderea gamei de servicii oferite companiilor listate şi investitorilor de pe pieţele de capital din Japonia şi Marea Britanie, dar şi celor de la nivel global. Părţile susţin că vor pune accentul pe activităţile comune de marketing pentru promovarea produselor listate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb