REZULTAT NET DE 757 MILIOANE LEI, ÎN PRIMUL SEMESTRU BRD - profit net ajustat cu elementele nerecurente, în creştere cu 34,5%

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 august 2018

BRD - profit net ajustat cu elementele nerecurente, în creştere cu 34,5%

Grupul BRD a înregistrat un profit net de 757 milioane lei, în primul semestru al acestui an, rezultatul net excluzând elementele nerecurente ca urmare a majorării solide a veniturilor şi a costului de risc pozitiv (702 milioane lei) fiind în creştere cu 34,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2017, conform unui comunicat de presă.

Acesta anunţă, printre altele, că rentabilitatea capitalurilor proprii a ajuns la 21,6%, în perioada analizată, BRD menţinând rata de adecvare a capitalului la un nivel confortabil de 18,8% la sfârşitul lunii iunie, faţă 19,4% la finalul lui iunie 2017.

François Bloch, directorul general al BRD Groupe Societe Generale, a precizat: "În primul semestru al anului 2018, performanţa comercială a rămas robustă, în special pe segmentul retail, după cum arată volumele mai mari de credite şi depozite şi numărul de tranzacţii în creştere, ceea ce a generat o profitabilitate solidă. Soluţiile noastre de internet şi mobile banking sunt permanent îmbunătăţite şi dezvoltate, răspunzând proactiv cerinţelor tuturor clienţilor noştri, inclusiv a celor mai abili din punct de vedere digital. Pe viitor, BRD îşi va păstra angajamentul de finanţare a economiei româneşti printr-o ofertă bine adaptată şi va continua să îşi rafineze modelul de afaceri pentru a asigura o creştere sustenabilă".

Gradul de echipare a clienţilor persoane fizice (număr mediu de produse pe client activ) a crescut la 4,22 de la 4,13 la finalul lunii iunie 2017, conform comunicatului citat, care precizează: "Stocul de contracte de internet şi mobile banking pentru clienţi persoane fizice a ajuns la 1,47 milioane, cu 18% mai mare faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

Numărul abonaţilor MyBRD Mobile a crescut cu 40%. În prima jumătate a anului 2018, au fost aduse mai multe îmbunătăţiri platformei MyBRD Mobile: simplificarea plăţilor de facturi, adaptarea aplicaţiei la cele mai recente modele de telefoane mobile, precum şi alte setări şi funcţii noi".

BRD Groupe Societe Generale anunţă o creştere cu 2,8% a creditelor nete, în perioada analizată, ca urmare a performanţei dinamice pe segmentul retail. "Creditele retail au crescut cu 6,1%, susţinute în principal de creditele pentru locuinţe (11,1%). Producţia de credite pentru locuinţe a crescut cu 8,3%, evoluţie determinată de cererea solidă pentru creditul de locuinţe La Casa Mea oferit de BRD", mai subliniază banca.

Aceasta arată că depozitele s-au majorat cu 1,8% în dinamică anuală, în principal datorită fondurilor atrase de la clienţii retail. Creşterea depozitelor retail (6,8%) s-a datorat depunerilor în conturile curente ale clienţilor persoane fizice (26%). Indicatorul credite nete/depozite a fost 67,3% la finalul lunii iunie 2018 (0,6 puncte procentuale în comparaţie cu sfârşitul lunii iunie 2017).

Rata creditelor neperformante a scăzut de la 8,8% la 6,3%

Evoluţia veniturilor BRD a fost solidă în contextul volumelor în creştere, în principal pe segmentul retail, şi al ratelor de dobândă favorabile, conform băncii. Venitul net bancar a crescut cu 10,5% datorită, în principal, creşterii solide a veniturilor nete din dobânzi (13,2%). Creşterea veniturilor nete din comisioane (3,2%) reflectă numărul de tranzacţii în creştere şi veniturile mai mari din servicii de custodie şi depozitare. Categoria "Alte venituri" a crescut cu 13,5%, datorită rezultatului mai mare din tranzacţionare.

Cheltuielile operaţionale au crescut într-un ritm moderat, cu 2,8%. Cheltuielile cu personalul au fost mai mari cu 11,3%, ca urmare a ajustării pachetelor de compensaţii, având în vedere presiunile din piaţa muncii. Categoria "Alte cheltuieli" (excluzând contribuţiile la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie) a cunos­cut o creştere de 5,7%, reflectând inves­tiţii mai mari în proiecte pentru respectarea cerinţelor reglementare şi proiecte de transformare a băncii. Contribuţia cumulată la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare şi la Fondul de Rezoluţie s-a înjumătăţit faţă de anul trecut.

Rezultatul operaţional brut a fost în creştere cu 19,4%, la finalul primului semestru, comparativ cu aceeaşi perioadă de anul trecut. Indicatorul cost/venit a ajuns la 49,9%, în scădere cu 3,7 puncte procentuale faţă de primul semestru din 2017.

Calitatea portofoliului de credite a continuat să se îmbunătăţească. Rata creditelor neperformante a scăzut la 6,3%, la finalul lunii iunie 2018 faţă de 8,8% la finalul lui iunie 2017, în timp ce gradul de acoperire s-a menţinut la un nivel solid de 73%, comparativ cu 75%.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. cum a crescut ma profitul net cu 34% cand in 2018 la S1 a fost 756 mn vs 750 mn in S1 2017. e o crestere de 0.8%

    Socoteala facuta este gresita,

    cresterea este de numai....1 % 

    Astfel de manipulari ,observ ca se  

    practica destul de des.

    Dar vorba lor,"cititorii nostri sunt mai destepti ca ai lor".Actiunea a scazut ieri cu 2,2% 

    comunicatul BRD anunta un profit net excluzand elementele nerecurente in crestere cu 34,5%...

     

    1. Inseamna ca ponderea elementelor nerecurente in profitul din 2017 a fost mai mare decat ponderea acelorasi elemente in profitul din 2018 (probabil ca in 2017 au eliberat provixzioane mai mari decat in 2018 astfel incat desi profitul din activitatea curenta a fost mai mare cu 34% in S1 2018 profitul total a ramas la acelasi nivel datorita reducerii profitului din activit. nerecurente).

    sint multe probleme la o banca comisioane mici si rare clienti putini pentru ca actioneaza cu frica de a lua teapa adica da bani si elementul fuge in occident si nu da nimic inapoi ei au bani multi si mai imprumuta guvernul si primariile de se mentin ca altfel erau primii la cules capsuni in spania..,mnbv

    Stire neimportanta: Francezii de la Socgen au inceput negocierile pentru vanzarea BRD! Sediul de La Defense a fost vizitat in ultima perioada de delegatii din Germania, SUA si Emirate. Interesant este ca arabii sunt direct interesati si isi doresc sa intre pe piata din Europa si in special in tari cu iesire la mare/ocean! Prosti sa fie sa nu vanda acum cand banca are inca profit si a ascuns bine de tot scheletele prin dulapuri !

    Stire neimportanta: Francezii de la Socgen au inceput negocierile pentru vanzarea BRD! Sediul de La Defense a fost vizitat in ultima perioada de delegatii din Germania, SUA si Emirate. Interesant este ca arabii sunt direct interesati si isi doresc sa intre pe piata din Europa si in special in tari cu iesire la mare/ocean! Prosti sa fie sa nu vanda acum cand banca are inca profit si a ascuns bine de tot scheletele prin dulapuri !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb