TINERET ŞI SPORT Angajaţii protestează, ministrul şi-a luat liber

(O.D.)
Ziarul BURSA #Sport / 3 august 2018

Angajaţii din Tineret şi Sport au participat, ieri, la un miting în faţa Minis­terului Tineretului şi Sportului, după care au mers la sediul Guvernului pentru a depune revendicările.

După o conferinţă de presă în care a făcut mai multe declaraţii neinspirate, legate inclusiv de alimentaţia sportivilor, ministrul Ioana Bran a decis să-şi ia liber exact în ziua în care angajaţii din subordine protestau în faţa instituţiei. Andy Nagy, preşedintele sindicatului naţional Sport şi Tineret, s-a întâlnit cu secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza, care i-a transmis că nu are nicio soluţie la cererile angajaţilor din MTS: "Am vorbit cu secretarul de stat şi ne-a spus că nu are niciun fel de soluţie, ne-am întâlnit cu el pentru că doamna minstru nu este, şi-a luat liber, deşi ştie că are grevă în toată ţara, asta este, mergem mai departe, mergem la Guvern, să cerem demisia".

"Vrem salarii ca voi", "Vreţi performanţă, plătiţi performanţă", "Sport şi tineret totul e defect",  au scandat manifestanţii. Ei au afişat pancarte pe care scria: "Nu ignoraţi profesionalismul din spatele medaliilor sportivilor români", "Nu uitaţi, sportul românesc este ambasadorul României", "Ne conduceţi prost, nu aveţi niciun rost",  "Vrem salarii decente". Preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin, a declarat că prin această acţiune se încearcă să se atragă atenţia ministrului Ioana Bran asupra situaţiei extrem de complicate în care se află toată zona de resurse umane din federaţiile sportive şi direcţiile de tineret şi sport: "Aplicarea legii 153 lasă urme adânci. Avem azi mai bine de trei sferturi din total salariaţi care sunt plătiţi la un nivel extrem de scăzut. Au venit 1300 de lei net. În plus nu se ţine cont de responsabilitatea muncii, de vechimea pe care o au, sunt discrepanţe uriaşe în acest sistem. Mai mult, condiţiile de muncă sunt precare în zona de tineret, cei care lucrează în taberele şcolare sunt patru angajaţi la 90 de copii. Este inumam, oamenii lucrează aproape non-stop, şi sâmbete şi duminici, acelaşi lucru se întâmplă cu cei care pregătesc federaţii sportive. Promisiunile doamnei ministru nu ţin de foame, iar această promisiune de creştere până în 2022 este de netolerat. Pentru că în sectorul bugetar, la aceeaşi meserie şi aceeaşi calificare, într-o altă zonă bugetară, sunt plătiţi dublu sau triplu. Nu vedem de ce salariaţii din tineret şi sport să fie discriminaţi. De luni de zile încercăm să găsim o soluţie pe calea dialogului. Toată lumea ştie, primul ministru, şeful partidului, dar nimeni nu vrea să-şi asume rezolvarea acestei probleme. Pe cale de consecinţă, au făcut grevă de avertis­ment, iar începând cu 8 august le urăm succes în a suplini inactivitatea pe care şi-o asumă oamenii noştri, adică intrarea în grevă generală, în tot sistemul de tineret şi sport".

Despre acest protest se va auzi şi în străinătate. Sportivii autohtoni care vor participa la Campionatul European de canotaj vor concura cu banderola albă în semn de solidaritate cu salariaţii din sport, a declarat secretarul Federaţiei Române de Canotaj, Sandu Pop.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuzanu, nu le-a zis protestatarilor sa isi scrie doleantele pe TRICOAIE, ca sa le poata inainta dnei ministru spre citire?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb