LIGA CAMPIONILOR Surplusul de bogăţie s-a impus clar pe terenul de fotbal

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 5 mai 2017

Surplusul de bogăţie s-a impus clar pe terenul de fotbal

Turul semifinalelor Ligii Campionilor a rezolvat în proporţie de 99% ecuaţia finalei celei mai urmărite competiţii dintre intercluburi a lumii. Juventus Torino şi Real Madrid sunt ca şi calificate după ce au învins cu 2-0 pe AS Monaco (în deplasare) şi 3-0 pe Atletico Madrid (pe teren propriu). În fotbal există minuni, dar e foarte greu ca acestea să se petreacă în faţa a două dintre cele mai puternice echipe ale lumii. Surplusul de bogăţie - pentru că având în vedere resursele finaciare ale celor patru formaţii e greu să vorbim de "săraci" -a făcut diferenţa, cele cinci goluri fiind marcate de vedetele celor două formaţii: Cristiano Ronaldo (3 reuşite) şi Higuain (2). De altfel, conform datelor oferite de transfermarkt.de, aceştia sunt şi cei mai scumpi fotbalişti din loturile celor două echipe, Ronaldo este cotat la 100.000.000 euro, iar Higuain la 75.000.000.

În cele două meciuri, s-au impus echipele cu o valoare a lotului mai mare, astfel Real Madrid cea mai scumpă echipă a lumii (764.000.000 euro) a învins pe Atletico Madrid (501.000.000 euro), iar Juventus Torino (450.000.000) a trecut lejer de AS Monaco (197.000.000 euro). Dacă aceste date "vor face legea" şi în finală, câştigătoarea este deja cunoscută.

Aceste semifinale au înregistrat şi câteva performanţe fotbalistice demne de reţinut. Cristiano Ronaldo, autorul unei "triple" în partida cu Atletico Madrid, a ajuns la 400 de goluri marcate pentru Real Madrid. Transferat în 2009 la Real, Ronaldo a disputat 389 de meciuri în pentru această echipă şi a marcat 281 de goluri în campionatul spaniol, 88 în Liga Campionilor, 22 în Cupa Spaniei, 4 la Cupa Mondială a cluburilor, 3 în Supercupa Spaniei şi alte 2 în Supercupa Europei. Gianluigi Buffon, portarul lui Juventus Torino, a disputat la Monaco al 100-lea său meci în Liga Campionilor. Ajuns la 39 de ani, Buffon joacă de 16 sezoane pentru echipa din Torino. Portarul şi-a adus aportul la o altă reuşită extraordinară a formaţiei din Torino, Juventus a primit doar două goluri în 11 partide în actuala campanie europeană, de 621 de minute nicio echipă nu a reuşit să-l învingă pe Buffon. Aceste date explică, oarecum, sumele uriaşe investite de marile cluburi în vedete, fiind evident că în fotbal, succesul (sportiv, dar şi financiar) se obţine doar cu foarte mulţi bani.

Finala Ligii Campionilor este programată la Cardiff, în data de 3 iunie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Dar de ce e "surplusul" de bogatie? Folosirea cuvantului in titlu denita o conceptie socialust-stiintifica tipica Romaniei de acum 60 de ani.

    1. Surplusul este acela care le permite sa ofere 100.00.000 de euro pe un jucător în timp ce adversarii cumpăra doar cu 20.000.000, și tocmai jucătorul respectiv face diferența.

    Dar de ce e "surplusul" de bogatie? Folosirea cuvantului in titlu denita o conceptie socialust-stiintifica tipica Romaniei de acum 60 de ani.

    In fotbal chiar suntem in perioada cortinei de fier, doar ca fierul e inlocuit cu bani. Prin est se moare de foame fotbalistic, in vest banii se intorc cu lopeti mari, tip inima lui Stalin.

    In fotbal chiar suntem in perioada cortinei de fier, doar ca fierul e inlocuit cu bani. Prin est se moare de foame fotbalistic, in vest banii se intorc cu lopeti mari, tip inima lui Stalin.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb