Liderii sindicali ai poliţiştilor, care au fost la negocieri la Guvern cu ministrul de Interne, Carmen Dan, şi cu cel al Dialogului Social, Gabriel Petrea, au anunţat, la finalul discuţiilor, că nu s-a ajuns la niciun rezultat, susţinând că cei doi miniştri au spus că nu sunt bani şi "au cerut îngăduinţă, dar nu este loc pentru aşa ceva". Ei au mai anunţat că discuţiile vor fi reluate luni, fiind luate în calcul amendamente la OUG 9, pentru majorarea unor sporuri.
Vasile Lincu, preşedintele Sinsicatului Naţional al poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" a declarat, citat de News.ro: "Am avut o discuţie la Guvern, deşi puteam să o avem la Ministerul de Interne, am vorbit doar cu ministrul de Interne şi cu ministrul Dialogului Social. Am luat punctual revendicările care erau transmise de o săptămană. Ne-au spus că au primit revendicările ieri, iar pe motivul ăsta nu au avut cum să pregătească şi să găsească soluţii. Orice discuţie aveam, se raportau la bani şi în loc să fie de partea noastră, cum au susţinut în declaraţii, practic încercau să ne convingă pe noi că poliţiştii au ingăduintă şi că mai pot suporta în continuare. A spus să nu ne uităm la alte categorii profesionale, că asta a fost în planul lor de guvernare, iar poliţiştii nu erau în programul de guvernare. Cum a putut să permită să ajungă în această situaţie? Cum e posibil că la alte categorii să acorde creşteri, iar noi să asteptăm legea unitară de salarizare? Dacă este ceva pozitiv în urmă întregii discuţii, este că se va analiza dacă există bani şi posibilitatea să aducă amendamente ca sporul de 75 la sută să urce la 100 la sută şi sporul pentru cei care stau la domiciliu, de 40 la sută. Dar nu e o garanţie, nu e un angajament, au zis că analizează şi să vadă dacă pot să introducă amendamente. Asta ar putea fi maximum posibil. Spuneau de impactul bugetar. Nu m-au convins. Spuneau să asteptăm legea salarizării. Nu m-au convins. Cum pot spune ei că nu au bani pentru noi, dar au bani pentru legea salarizării cu creşteri de nu ştiu câte ori? Nu ştiu ce vor face ceilalţi, încercau să ne convingă că poliţiştii sunt ingăduitori şi suportă multe, dar eu cred că trebuie să le demonstrăm că nu ne oprim aici. Gândiţi-vă că logistica este suportată din banii angajaţilor, pixurile, colile, tot. Ei vor doar ingăduinţă, dar nu cred că maiieste momentul pentru aşa ceva. Din punctul meu de vedere, nu este suficient ca ministrul să îşi dorească. Trebuie să reuşească. Un ministru puternic spune "ori daţi astea, ori îmi dau demisia", aşa ar fi făcut un ministru puternic".
Poliţiştii care au plecat în marş, sâmbătă, din faţa Ministerului Afacerilor Interne au trecut şi pe la sediul Guvernului, numărul protestatarilor ridicându-se la aproximativ 3.000.
Poliţiştii au protestat sâmbătă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cerând majorarea salariilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal. La protest au fost aşteptaţi peste 7.000 de poliţişti, atât din Bucureşti, cât şi din alte oraşe, care au plecat apoi în marş spre Piaţa Victoriei şi au continuat manifestaţia în faţa Guvernului. În zona centrală a Capitalei au fost restricţii de trafic începând cu ora 8.00.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.03.2017, 09:12)
Cristosul vostru ,de nemernici! de 8 ani avem salariile înghețate, de 8 ani ne zbatem la limita subzistentei, aveți in program doar hoții? Mita si spaga din spitale o susțineți!Nu avem acces la sănătate, daca nu ai bani mori in spital ,ca nu te baga nimeni in seamă.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.03.2017, 14:42)
daca raportul bani-munca e dezavantajos si au alte oportunitati mai bune
si-a dat vreun politist demisia?