LIVIU DRAGNEA, DESPRE SESIZAREA CCR: "Nu-mi dau cu părerea despre un conflict constituţional. Politic, îl susţinem pe ministrul Justiţiei"

D.I.
Politică / 18 aprilie 2018

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Liviu Dragnea (Sursa foto: Twitter)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, astăzi, la Piteşti, că nu doreşte să-şi exprime părerea cu privire la un eventual conflict de natură contituţională între Guvern şi preşedinte după ce Klaus Iohannis a refiuzat propunerea de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, informează News.ro.

Rugat să detalieze ideea referitoare la o posibilă sesizare a CCR, Dragnea a replicat: "Eu nu am pregătirea constituţională a domnului preşdinte Iohannis. Ca ingner, nu vreau să-mi dau cu părerea".

Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că îl susţine în continuare pe ministrul Tudorel Toader: "Politic, îl susţin pe ministrul Justiţiei. Cred că dincolo de ce cred eu sau preşedintele sau oricine altcineva, judecătorii CCR vor decide".

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat de asemenea sesizarea Curţii Constituţionale după refuzul său de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, punctând: "Putem să înţelegem că ministrul Justiţiei este personal nemulţumit că nu i s-a acceptat propunerea de revocare, dar de aici şi până la un conflict constituţional este cale lungă".

La rândul său, Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat astăzi că sesizarea Curţii Constituţionale de către ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, trebuie făcută, iar acest lucru se impune deoarece preşedintele a refuzat revocarea procurorului-şef al DNA, Laura Coduţei Kovesi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb