LIVIU DRAGNEA: "Nu sunt foarte interesat de funcţia de premier, partidul e mai important decât guvernul"

Andrei Stan
Politică / 7 iulie 2016

Actualizare 21:49 Dragnea: "Nu s-a mai întâmplat în România ca ministrul Educaţiei să fie schimbat exact în perioada Bacalaureatului"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat în această seară că nu s-a mai întâmplat vreodată în ţara noastră ca ministrul Educaţiei să fie schimbat exact în perioada examenului de Bacalaureat.

"N-am înţeles foarte bine de ce a fost schimbat ministrul Curaj. Chiar n-am înţeles. Deci a întârziat pe câmpul pe luptă împotriva plagiatului şi schimbi ministrul Educaţiei în perioada Bac-ului. Nu s-a mai întâmplat vreodată în România ca ministrul Educaţiei să fie schimbat exact în perioada Bac-ului", a afirmat preşedintele PSD, într-o emisiune la Antena 3.

Acesta a precizat: "Pur şi simplu am înţeles, am luat act, sunt destul de dezamăgit că cei doi - trei de care am tot vorbit public, în frunte cu ministrul Agriculturii, rămân în continuare. Eu cred că lupta împotriva neperformanţei în agricultură este mult mai importantă decât întârzierea în lupta împotriva plagiatului. Eu cred că ministrul Educaţiei trebuie păstrat măcar acum, în perioada asta. (...) În afară de declaraţii, nu prea s-a livrat ceva de la acest guvern".

Despre noii miniştri, Dragnea a spus că nu-i cunoaşte decât din vedere şi a susţinut că premierul a procedat la remaniere "din supărări personale".

"Eu cred că (premierul a făcut aceste schimbări, n.r.) pentru chestiuni minore, pentru supărări personale. Altă explicaţie nu am. Adică, dacă ăsta al Transporturilor era rău - oricum nu ştiu ce mari lucruri a făcut -, dar de ce ţi-a luat atât de mult timp să ajungi să constaţi după 8-9 luni de zile că acolo nu se întâmplă nimic, în condiţiile în care în agricultură este jale? Cel de la Educaţie, care este motivul? Cum a cuantificat el întârzierea asta, când trebuia să fie lupta împotriva plagiatului, în timpul Bac-ului? Domnul Cioloş chiar este un om de bună credinţă, un om decent, dar noi discutăm aici de o guvernare foarte proastă. Or, dacă o guvernare este foarte proastă, înseamnă că guvernul nu este condus bine. Asta înseamnă că domnul Cioloş nu poate să conducă un guvern bine, a fost un bun comisar european, dar se pare că postul de prim-ministru e prea mult", a mai spus preşedintele PSD.

(S.A.)

-----------

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că ''nu este foarte interesat de funcţia de prim-ministru'', precizând că nu i se pare normal ca preşedintele partidului să fie în acelaşi timp şi şeful executivului, iar pentru el ''partidul este mai important''.

"Personal am mari rezerve să merg prim-ministru şi sunt generate de rezervele mele să susţin ca preşedintele partidului să fie şi prim-ministru. Din punctul meu de vedere, motorul de dezvoltare sau factorul de stabilitate într-o societate este partidul. Partidul este mai important decât Guvernul, pentru că este cel care generează expertiză bună sau oameni incompetenţi. (...) Asta înseamnă că nu sunt foarte interesat de funcţia de prim-ministru. Dar nu voi pronunţa nici alte variante din bun simţ faţă de cetăţeni. Nu sunt alegeri pentru funcţia de prim-ministru. Ar fi o aroganţă din partea mea să spun: «da, vom câştiga alegerile, da vom face o majoritate»", a afirmat preşedintele PSD, la Antena 3.

Dragnea a mai spus că, din punctul său de vedere, campania electorală pentru alegerile parlamentare va fi o competiţie între programe. "PSD a dovedit fără niciun fel de echivoc, în toată perioada post-decembristă, că a furnizat şi prim-miniştri buni şi miniştri buni", a adăugat acesta.

Dragnea şi-a exprimat temerea, în context, că "există tentaţia ca partidul să subordoneze guvernul".

De asemenea, liderul PSD a precizat că, după alegerile parlamentare, va susţine o propunere politică pentru funcţia de premier, şi nu un tehnocrat, de preferat ca acesta să fie din interiorul partidului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb