LIVIU DRAGNEA:  "Sunt ambasadori care merg la miniştri şi promovează interesele unor companii străine"

N.R.
Ziarul BURSA #Politică / 1 septembrie 2017

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, ieri, că este "îngrijorat" de faptul că există ambasadori în România care îşi permit să le interzică parlamentarilor şi dreptul de a începe dezbaterea proiectului de modificare a legilor justiţiei, în timp ce ei merg la miniştri şi încearcă să promoveze interesele unor companii străine, ceea ce poate înseamnă corupţie.

Politicianul a explicat: "Am înţeles, fiecare cu îngrijorările lui. Şi eu sunt îngrijorat când ambasadorii merg la miniştri în fiecare zi să promoveze interesele unor companii străine. Cine ştie, poate cineva se gândeşte că poate şi asta înseamnă acte de corupţie. Că sigur că dacă aţi merge dumneavoastră la un ministru să promovaţi interesele companiei (...) aţi avea o problemă".

Statele Unite au luat cunoştinţă de propunerile Ministerului Justiţiei din 23 august cu îngrijorare pentru independenţa sistemului judiciar, a precizat ambasada SUA la Bucureşti, care i-a îndemnat pe toţi actorii executivi, legislativi şi judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta ţării împotriva corupţiei şi pentru a asigura credibilitatea instituţiilor sale. Şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România s-a declarat îngrijorată de faptul că modificările anunţate de Tudorel Toader pe 23 august ar putea afecta independenţa Justiţiei în cazul în care ar intra în vigoare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Si firmele private din Romania (vezi firmele lui Ghita) pot sa se autopromoveze pe langa ministri, doar ca acest lucru este legal, si exista chiar o suma maxima cu care ele pot finanta partidele politice cu ocazia alegerilor. Nu aceasta este problema. Coruptie este atunci când ministrii iau decizii in baza sumelor incasate de catre partid. Ambasadele straine nu au insa dreptul sa contribuie financiar la campaniile electorale, ci doar sa discute cu ministri pur si simplu. Nu cred ca acele discutii sunt de condamnat. Ba chiar si ambasadorii Romaniei din alte tari ar trebui sa promoveze interesele firmelor romanesti in alte tari.

    Nu va place insa ca alte tari nu promoveaza coruptia pe care o face guvernul. Guvernul in general, nu doar cel al PSD, ca in ultimii 27 de ani am avut parte de coruptie din partea multor ministri din multe guverne. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb