LIVIU DRAGNEA:  "Un acord preventiv cu FMI pentru următorii doi ani nu poate să ne aducă decât avantaje"

Ziarul BURSA #Politică / 14 octombrie 2015

"Un acord preventiv cu FMI pentru următorii doi ani nu poate să ne aducă decât avantaje"

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat, ieri, în Parlament, referitor la discuţiile tehnice între Guvern şi FMI, că un acord de tip preventiv este necesar pentru că va aduce avantaje în următorii doi ani.

"Ne-a informat primul-ministru despre discuţiile tehnice pe care le-au început cu Fondul Monetar Internaţional şi, săptămâna viitoare, după ce primul-ministru va avea o discuţie cu reprezentanţii FMI va face o informare în coaliţie", a declarat Liviu Dragnea.

Totodată, preşedintele PSD a subliniat faptul că este necesar un acord de tip preventiv cu instituţia financiară care va aduce "avantaje" pentru România în următorii ani.

"În opinia noastră, care începe să se contureze, este necesar un acord cu Fondul Monetar Internaţional, nu pentru împrumut, pentru că nu avem nevoie de bani, dar un acord preventiv pentru următorii doi ani de zile nu poate să ne aducă decât avantaje", a adăugat Dragnea.

Ministerul Finanţelor Publice a început ieri discuţiile cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) pe marginea bugetului de stat pe 2016. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că bugetul pe anul viitor va fi principalul subiect de discuţie în următoarele zile.

"Astăzi (marţi - n.r.) o să fie deschiderea misiunii FMI. O să discutăm subiecte pe care le ştim cu toţii, în principal bugetul pe 2016, ce a rămas de implementat din toate reformele structurale, legea redevenţelor etc", a spus Eugen Teodorovici, citat de Agerpres. El a mai spus că se discută inclusiv posibilitatea încheierii unui nou acord. "În actualele condiţii la nivel internaţional, un astfel de acord, mult mai flexibil, poate constitui pentru România un plus", a subliniat ministrul de resort.

"Bugetul pe 2016 este principalul nostru subiect în următoarele zile, au fost discuţii din partea FMI vizavi de cum fondurile europene se vor utiliza în următoarea perioadă, o mai bună absorbţie până la final de 2015, să putem viza cât mai mult din această anvelopă pentru 2007/2013", a spus Eugen Teodorovici la ieşirea de la discuţii.

"O mai bună prioritizare a modului în care se fac cheltuieli în buget, nu doar investiţii, ci la modul general, o să discutăm în următoarele zile. O să avem discuţii şi la BNR, la premier, altă idee a fost aceea legată de companiile de stat. Ştiţi foarte bine că mai sunt încă multe companii pentru care trebuie să luăm decizii vizavi de privatizare sau de la caz la caz", a mai spus ministrul.

Începând din 2009 şi până în prezent, România a încheiat trei acorduri consecutive de împrumut cu Fondul Monetar Internaţional şi Uniunea Europeană, care au servit ca o ancoră pentru politicile guvernamentale în domeniul bugetului, privatizării companiilor de stat şi economiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb