Logiscool România contribuie la alfabetizarea digitală şi uniformizarea educaţiei prin Fundaţia pentru Educaţie Digitală

G.U.
Companii / 19 august 2021

Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România

Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România

Şcoala online din ultimul an a dus la discrepanţe în educaţia elevilor, întrucât lipsa interacţiunilor de la cursuri a creat lacune atât în nivelul de cunoştinţe, cât şi în cel social. În acest context, Logiscool România, şcoala de programare pentru copii şi adolescenţi, se implică în comunitate şi înfiinţează Fundaţia pentru Educaţie Digitală, prin care va contribui la alfabetizarea digitală şi la uniformizarea educaţiei în România, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

Fundaţia pentru Educaţie Digitală urmăreşte să ofere copiilor din comunităţi rurale sau defavorizate acces universal la resurse pentru a-şi dezvolta capacităţile cognitive şi psiho-emoţionale. Astfel, Fundaţia pentru Educaţie Digitală oferă un pachet educaţional care cuprinde atât abilităţi hard, sub formă de cursuri de programare sau ateliere digitale, cât şi abilităţi soft, precum lucrul în echipă, comunicare sau inteligenţă emoţională, prin iniţiative desfăşurate împreună cu partenerii fundaţiei.

"La Logiscool, ne-am asumat cu multă responsabilitate acest rol de a pregăti elevii din perspectiva educaţiei pentru viitor şi de a susţine noile generaţii în această călătorie spre alfabetizare digitală. Educaţia viitorului nu înseamnă doar să stăpâneşti teoretic sau tehnic un domeniu, ci înseamnă mai ales să fii abil, flexibil, să ştii să lucrezi în echipă, să ai capacitatea de a te adapta cu agilitate sau să fii inteligent social, cultural şi emoţional. Astfel, implicarea Logiscool în Fundaţia pentru Educaţie Digitală a venit firesc, ca o continuare a strategiei noastre de a dezvolta educaţia digitală în România", spune Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool România.

Potrivit sursei citate, abilităţile soft vor fi esenţiale în viitor şi vor deveni tot mai căutate pe piaţa muncii. În 2030, cele mai importante cinci abilităţi pe care angajatorii le vor căuta la candidaţi vor fi empatia, capacitatea de leadership, gândirea critică, creativitatea şi luarea de iniţiativă, confirmă un studiu realizat de McKinsey Global Institute.

Prin implicarea în Fundaţia pentru Educaţie Digitală, Logiscool îşi propune să faciliteze elevilor posibilitatea de a-şi completa setul de abilităţi tehnice cu cele soft, pentru a fi mai bine pregătiţi pentru joburile viitorului. În această direcţie, Fundaţia pentru Educaţie Digitală a încheiat un parteneriat cu Ashoka România, a căror misiune este de a construi reţele puternice de inovatori sociali.

Această iniţiativă vine şi în sprijinul comunităţilor de elevi, profesori şi părinţi Logiscool care vor avea astfel acces la ateliere şi prezentări tematice din spectrul changemaking skills - abilităţi care susţin schimbări în societate susţinute de Ashoka Fellows.

"La Ashoka, convingerea noastră este că orice om este un creator de schimbare. Astfel, vedem implicarea noastră în dezvoltarea Fundaţiei pentru Educaţie Digitală ca pe o şansă de a ajuta oamenii din comunităţile din jurul nostru să-şi acceseze şi să îşi dezvolte potenţialul personal de changemaker" spune Ana Murray, co-director Ashoka România.

Fundaţia pentru Educaţie Digitală susţine copiii şi tinerii în etapa de formare ca adulţi şi viitori candidaţi, pentru a completa parcursul lor profesional. Asocierea cu Ashoka România are ca scop oferirea unei perspective mai ample a ceea ce înseamnă abilităţile de viitor şi ghidarea tinerilor pentru a deveni creatori ai schimbării, pentru a înţelege schimbarea şi pentru a o produce ei înşişi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb