Loulis vinde 60% din active pentru realizarea unui parteneriat strategic

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 aprilie 2007

Loulis International Foods Enterprises Ltd, acţionarul majoritar al Loulis SA Ilfov, vinde 60% din pachetele deţinute la companiile sale din România şi Bulgaria, către firma austriacă Leipnik Lundenburger Invest, pentru realizarea unui parteneriat strategic între holdinguri, a informat joi compania. "Parteneriatul strategic are ca scop întărirea poziţiilor ambelor grupuri pe piaţa europeană", se precizează în comunicatul transmis joi Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Pentru Loulis, principalul motiv care a stat la baza tranzacţiei constă în creşterea vânzărilor şi a puterii de achiziţie, se continuă în comunicat, citat de NewsIn.

Leipnik Lundenburger Invest este deţinut de grupul financiar Raiffeisen.

Loulis International Foods Enterprises Ltd a semnat luni, la Viena, un contract cu firma austriacă Leipnick Lundenburger Invest, prin care îi va vinde 60% din societatea Loulis SA România şi 60% din compania bulgară Sofia Mel, pentru 50 milioane euro, a anunţat acţionarul majoritar al Loulis.

Tranzacţia se va finaliza în luna mai 2007, precizează comunicatul transmis de Loulis către Bursa de Valori Bucureşti. În plus, conducerea companiei va rămâne neschimbată.

Loulis Mills SA deţine 92,6% din compania Sofia Mel SA prin subsidiara sa Life Bulgaria Ltd în urma unei tranzacţii care a avut loc la 27 februarie 2004. Compania Sofia Mel SA este lis­tată la bursa din Sofia.

Conducerea companiei de panificaţie Loulis Ilfov (MPN) propune acţionarilor nedistribuirea de dividende şi utilizarea profitului net din 2006 pentru acoperirea pierderilor din anii precedenţi. Profitul net obţinut de Loulis în 2006 a fost de 2,7 milioane lei (800.000 euro), în condiţiile în care în 2005 compania a înregistrat o pierdere de 7,7 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei în 2006 a fost de 160 milioane lei (47 milioane euro), în creştere cu 14% faţă de cea din anul anterior, când Loulis a obţinut o cifră de afaceri de 140 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb