Lucrări de modernizare şi revizie de 30 de milioane dolari la Rafinăria Petromidia

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 10 octombrie 2005

24 de proiecte de modernizare sînt în curs de execuţie la rafinăria Petromidia în paralel cu revizia generală, valoarea totală a lucrărilor ridicîndu-se la 30 de milioane dolari. Proiectele de modernizare fac parte din planul general de investiţii de peste 200 milioane dolari, ce urmează să fie finalizat pînă în 2007.

Aceste îmbunătăţiri tehnologice de ultimă generaţie - a căror execuţie nu poate avea loc decît în timpul opririi complete a instalaţiilor - vor contribui la creşterea capacităţii de prelucrare a rafinăriei cu 10%, a calităţii produselor şi la maximizarea coeficientului de utilizare a instalaţiilor.

De la 1 octombrie 2005 Rompetrol Rafinare - Rafinăria Petromidia este oprită pentru lucrările de revizie generală şi modernizare timp de aproximativ 30 de zile, operaţiunea fiind planificată conform normelor legale în vigoare şi practicilor internaţionale. Ca şi în urmă cu patru ani, contractorul general al reviziei este "Rominserv" - firma de servicii şi mentenanţă industrială a Grupului Rompetrol.

În efectuarea lucrărilor vor fi angrenate 42 societăţi (construcţii-montaj, reparaţii mecanice, electrice şi construcţii), dintre care şase străine, cu peste 3.000 de angajaţi. Se vor executa lucrări mecanice, electrice, de automatizare, construcţii civile, de mentenanţă şi înlocuire a echipamentelor uzate în timpul funcţionării normale a instalaţiilor din rafinărie şi alte lucrări specifice reviziei generale. Vor fi verificate, controlate şi probate peste 800 de echipamente sub presiune şi circa 5.500 de conducte tehnologice şi de utilităţi.

Gradul de automatizare a proceselor tehnologice, precum şi fiabilitatea instalaţiilor şi utilajelor vor creşte, iar impactul activităţii rafinăriei asupra mediului înconjurător se va reduce semnificativ.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb