Lucrări împotriva inundaţiilor

Ziarul BURSA #Companii / 22 octombrie 2018

Lucrări împotriva inundaţiilor

Peste 90 de localităţi, inclusiv oraşe ca Bacău, Braşov, Sfântu-Gheorghe, Târgu Ocna, Gura Humorului, Rădăuţi, Horezu, vor fi apărate împotriva inundaţiilor, în urma finalizării a 60 de lucrări hidrotehnice, realizate la nivel naţional, se arată într-un comunicat emis de Administraţia Naţională "Apele Române"(ANAR). Dintre cele 60 de lucrări, 29 a vor fi finalizate prin fondurile de la bugetul de stat şi 31 de lucrări vor fi realizate din surse proprii ale ANAR.

În vederea protejării populaţiei, a locuinţelor, precum şi a obiectivelor socio-economice, instituţia va finaliza până la sfârşitul acestui an 60 de lucrări hidrotehnice, de apărare împotriva inundaţiilor, în valoare totală de investiţii de 169.532.000 lei. Fondurile provin de la bugetul de stat şi din sursele proprii.

Având în vedere faptul că viiturile din această vară au afectat lucrările hidrotehnice în peste jumătate din judeţele ţării, ANAR a alocat din surse proprii 53.407.000 lei.

Lucrările constau în consolidări şi refaceri de apărări de mal (în judeţele: Argeş, Botoşani, Hunedoara, Vâlcea), regularizări de albie şi consolidări (în judeţele: Alba, Braşov, Neamţ, Suceava, Vâlcea, Gorj, Bistriţa-Năsăud, Timiş, Caraş-Severin), amenajări de albii (în judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Suceava, Harghita, Galaţi, Maramureş, Sălaj), reabilitări şi îndiguiri (în judeţele: Braşov, Covasna, Gorj, Mureş, Vâlcea), închiderea liniilor de apărare (în judeţul Timiş).

Sumele cele mai mari de la bugetul de stat şi/sau din sursele proprii ale ANAR au fost alocate în judeţele unde au fost afectate cele mai multe lucrări hidrotehnice, respectiv judeţele Neamţ, Vâlcea, Bacău, Alba, Covasna, Galaţi. Astfel, în judeţul Neamţ, a fost alocată suma de 61.498.000 lei pentru executarea şi finalizarea unor lucrări de regularizare şi amenajare a albiilor pe cursurile de apă Tarcău, Schit, Borca şi Sabasa, precum şi amenajarea râului Cracău. În judeţul Vâlcea, au primit finanţare, spre a fi refăcute, 12 lucrări hidrotehnice, cu o valoare totală de investiţie de 21.336.000 lei, restul de 8.065.000 lei (38% din valoarea totală) au fost alocaţi din surse proprii ANAR. De asemenea, în judeţul Alba, au fost alocaţi 19.078.000 lei, iar în judeţul Bacău vor fi efectuate lucrări în valoare de 11.326.000 lei.

Administraţia Naţională "Apele Române", prin administraţiile bazinale de apă, a început deja refacerea infrastructurii de apărare. Sunt realizate lucrări de decolmatare, de compactare şi înălţare a vechilor diguri, de refacere a pragurilor de fund din gabioane etc.. Lucrările sunt executate conform proiectului şi caietului de sarcini şi este respectat graficul fizic de execuţie. Conform planului de investiţii, toate aceste lucrări hidrotehnice vor fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb