Lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii de apă în Zlatna şi Copşa Mică au fost aprobate

Raluca Juncu
Companii / 4 mai 2016

Două obiective de investiţii pentru îmbunătăţirea infrastructurii de apă/apă uzată în judeţele Alba şi Sibiu, cuprinse într-un Program-pilot pentru reabilitarea zonelor Zlatna şi Copşa Mică, vor fi finalizate după ce Guvernul a aprobat astăzi, printr-o Hotărâre, actualizarea indicatorilor tehnico-economici, conform unui comunicat al Guvernului României.

Investiţiile privesc reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare în oraşul Zlatna şi Sistemul zonal de alimentare cu apă şi canalizare din oraşul Copşa Mică şi localităţile limitrofe - Axente Sever, Agârbiciu, Valea Viilor Motiş, Târnava.

Proiectele iniţiale au fost întocmite în anul 2006, investiţiile având valori totale de 62,49 milioane lei (reabilitare Zlatna), respectiv 68,53 milioane lei (alimentarea cu apă şi canalizare în oraşul Copşa Mică şi localităţile limitrofe).

"În urma analizei situaţiei privind stadiul implementării acestora, au fost constatate mai multe aspecte ce justifică necesitatea revizuirii studiilor de fezabilitate întocmite în anul 2006. Astfel, se impun modificări ale soluţiilor tehnice ca urmare a modernizărilor anumitor străzi (asfaltări, pavări, dublări de conducte, modificări trasee, etc.), a modificărilor rezultate datorită situaţiilor neprevăzute şi a extinderii reţelei în zone dezvoltate ulterior anului 2006, dar şi a apariţiei pe piaţă a unor tehnologii noi şi mai accesibile. Acesta este motivul pentru care Guvernul a adoptat astăzi actualizarea indicatorilor-tehnico-economici ai acestor obiective de investiţii, etapă care va conduce la finalizarea lucrărilor acestor proiecte", se mai arată în comunicat.

Pentru obiectivul de investiţii "Reabilitare şi extinderea reţelei de canalizare în oraşul Zlatna" au mai rămas de executat investiţii în valoare de 22,34 milioane lei, cu o durată de realizare de 10 luni, iar pentru obiectivul "Sistem zonal de alimentare cu apă şi canalizare ape uzate menajere în oraşul Copşa Mică şi localităţile limitrofe - Axente Sever, Agârbiciu, Valea Viilor Motiş, Târnava" - investiţii în valoare de 33,62 milioane lei, cu o durată de 18 luni.

Finanţarea obiectivelor de investiţii se va face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, bugetul local, precum şi din alte surse legal constituite, menţionează sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb