LUDOVIC ORBAN:  "Dăncilă nu înţelege că politica europeană se face altfel decât jocurile murdare din PSD"

I.M.
Politică / 1 octombrie 2019

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a susţinut, marţi, că un refuz al prim-ministrului Viorica Dăncilă de a se prezenta la consultările de la Palatul Cotroceni ar reprezenta "un act stupid", adăugând că aceasta nu-şi poate permite să propună un comisar european care nu reprezintă rezultatul unor consultări "ample", informează Agerpres.

"Este un act stupid (refuzul de a se prezenta la consultările de la Cotroceni - n.r.), care arată foarte clar că nici măcar în ceasul al 13-lea Viorica Dăncilă nu înţelege că politica la nivel european se face altfel decât jocurile murdare din interiorul PSD. Acolo este vorba de un candidat al României şi nicidecum de un politruc PSD, care să fie susţinut din raţiuni de echilibru intern al PSD. O avertizez din nou pe Dăncilă că nu îşi mai poate permite să îşi bată joc de România în continuare şi să formuleze o propunere care să nu fie rezultatul unor consultări ample şi care să nu reprezinte un candidat care să nu aibă nicio problemă din punct de vedere al integrităţii şi, mai mult decât atât, să corespundă ca profil pentru portofoliul alocat României", a arătat Orban, într-o declaraţie de presă susţinută la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Întrebat cum apreciază o posibilă nominalizare a Claudiei Ţapardel pentru funcţia de comisar european, Orban a spus că o astfel de variantă ar reprezenta "o glumă", deoarece aceasta nu "are legătură cu portofoliul Transporturilor".

El a declarat că decizia Comisiei JURI a Parlamentului European a fost luată "fără nicio contribuţie din partea niciunui parlamentar român".

"Solicitarea noastră foarte limpede pentru - încă - premierul Dăncilă, după ce a făcut de râs România, este aceea de a nu formula o altă propunere fără consultarea preşedintelui României şi fără respectarea prevederilor Legii 373/2013, care obligă Guvernul, înainte de a trimite propunerea de comisar european, să ceară votul comisiilor de specialitate ale Parlamentului României. Nu mai putem să ne permitem să greşim încă o dată. Şi aşa, Dăncilă s-a încăpăţânat într-un mod stupid să menţină această candidatură, în ciuda avertismentelor repetate pe care le-am formulat privitoare la faptul că Rovana Plumb nu are nicio şansă să treacă de Parlamentul European", a completat Orban.

Potrivit acestuia, unele state membre sunt nemulţumite de portofoliile care le-au fost alocate şi în cazul "unui nou eşec" există un risc major ca România să piardă Transporturile.

Luni, Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi.

Prim-ministrul Dăncilă a declarat luni seara că va face o nouă propunere de comisar european, dar a susţinut că Rovana Plumb "nu se află în niciun conflict de interese".

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis Vioricăi Dăncilă o scrisoare prin care o invită miercuri la consultări pe tema nominalizării persoanei pentru funcţia de comisar european.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Se face la fel de murdar, ca tine de murdar, coruptule Orban.

    Cine va crede pe voi TRĂDĂTORILOR DE TARA, ANTIROMANILOR, DISPERAȚI LOR, INSETATILOR DE VRAJ BA ȘI URA, credeți ca noi am uitat ce ați făcut TICĂLOȘILOR la BRUXELLES. Vati predat gratis la STĂPÂNI VOȘTRI OCCIDENTALI și Vati pus de buna voie CAPRA și tot voi vati rugat de ei sa va lese sa le stați în genunchi și sa i satisfăceti, pentru putina lauda, CURVE LOR, MUIST LOR, SUGALAI LOR, POPONARI LOR, BULANGIU LOR. Nu a recunoscut public NEFERICITUL BUȘOI, la T. V. ca a-ți votat de 3 ORI voi împotriva ROMANILOR ȘI ROMÂNIEI și nu împotriva P. S. D. ului ca din păcate sunteți acolo pe banii noștri sa na reprezentați tara și interesele nu sa ne TRĂDAȚI PE NOI SI TARA. C e ați făcut după CRUNTUL ADEVĂR Vati executat SLUGA JALNICA ȘI NEFERICITA. Asa și acum cu DOAMNA PLUMB. Nu va mai TRĂDAȚI TARA SUGALAI LOR, POPONARI LOR, BULANGIU LOR, ca oricum va cunoaște o tara întreaga ca aveți o MARE PROBLEMA NU VA PLAC FEMEILE. și va faceți de rușine BLESTEMATILOR. ADEVĂR SODOMA ȘI GOMORA DE NELEGIUIȚI, DIAVOLILOR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb