LUDOVIC ORBAN: "Ne gândim la formarea unor programe care să înveţe tinerii să dezvolte o companie de la zero"

A.P.
Politică / 30 octombrie 2020

Facebook

Facebook

Premierul Ludovic Orban a ţinut astăzi o declaraţie de presă după întâlnirea cu reprezentanţii IMM-urilor de la Palatul Parlamentului. În cadrul întrevederii cu jurnaliştii, premierul a asigurat că revenirea mediului de afaceri este prioritatea planului de guvernare şi sunt discutate proiecte în acest sens. De altfel, el a asigurat că Uniunea Europeană are un plan pentru distribuirea vaccinurilor anti-covid la nivelul grupului, imediat ce vor fi disponibile.

El a dezbătut subiectul unui potenţial nou program de guvernare pe educaţiei care ar include noi cursuri antreprenoriale la clasele preuniversitare:

"Mediul de afaceri propune încurajarea comportamentului antreprenorial înca din şcoală. O parte importantă din propunerile care au fost formulate sunt serioase şi intenţionăm sa le introducem in programul de guvernare."

Despre întrevederea cu reprezentanţii IMM-urilor, el a spus ca o parte dintre propunerile lor cu privire la ieşirea din criză a companiilor vor fi dezbătute de guvernul PNL şi integrate în planul de guvernare:

"Vom face o analiza , un studiu de impact aferent pe fiecare măsură propusă la eveniment, pentru companiile care suferă de criza provocată de covid. Vom face o evaluare a bugetului fiecărui program. De asemenea, ne gândim la formarea unor programe care să înveţe tinerii să dezvolte o companie de la 0.

De asemenea, suntem în discuţii cu mediul financiar bancar pentru aşezarea mai raţională a costurilor de rambursar a creditelor astfel încât să nu afecteze planurile de dezvoltare ale companiilor."

Premierul a punctat faptul că guvernul studiază mai multe propuneri pentru ieşirea din criză şi că dispune de suficiente fonduri pentru acest lucru:

"Dispunem de măsuri pentru ajutarea economiei şi de resurse financiare , respectiv planul naţional de recuperare şi fonduri europene. Cât despre programe, vorbim de programe de susţinere a companiilor, de programe de susţinere a digitalizării şi de programe de susţinere a miniclor întreprinzători.

Nu vom majora taxele şi impozitele , deoarece pentru accelerarea dezvoltării economice nu poţi pune frâne prin taxe."

Ajutorul acordat de către stat sistemului de sănătate publică a alocat o parte din discurs:

"Care sunt nevoile sistemului sănătăţii... va fi o creştere în domeniul sănătăţii prin realocarea de 570 de milioane către bugetul său. Va exista o creştere în bugetul sănătăţii pentru programe şi cheltuieli provocate de pandemie şi vor creşte cheltuielile pe investiţii la ministerul transporturilor si ministerul justiţiei."

Cu privire la situaţia epidemiologică la nivel regional, el a asigurat că administraţiile locale sunt vigilente şi le urmăresc continuu.

În cadrul ultimei hotărâri de guvern s-au instituit măsuri privind depăşirea pragului de 3 la mie. După depăşirea acestui prag, premierul a spus că consiliile discută alte măsuri, care după ce intră în vigoare, au efecte vizibile după o perioadă de 10 zile.

El a adăugat: " Suntem într-o permanentă evaluare a altor măsuri pe care le putem adopta. Sper ca aceste măsuri să nu afecteze companiile.

Suntem departe de carantinarea totală. A crescut gradul de conformare. Cetaţenii respectă reglile."

Ludovic Orban, întrebat despre situaţia grupurilor de companii care elaborează un vaccin, a spus că deşi există 3 companii care sunt într-o fază avansată de testare a unui vaccin, e greu de spus când unul va fi disponibil. Chiar şi după testare va exista un timp până când vaccinul va fi disponibil. Problema vaccinării e discutată la nivel european. Vaccinurile vor fi puse la dispoziţie în funcţie de populaţia fiecărei ţări, în etape. El a conchis spunând că probabil până la sfârşitul anului se va termina faza de testare a câtorva vaccinuri.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. asta ar fi super

    Bai, tinerilor, aia care mai ganditi, nu va luati dupa minciunile "maestrului betiv", Sica si sa incercati sa deveniti antreprenori, daca n-aveti spatele acoperit politic, caci va scrie imediat pe voi, faliment! Nici n-apucati bine sa va deschideti o afacere, caci imediat apar hienele din administratiile locale si centrala ale PNLeprelor, care va vor lua si pielea de pe voi!

    1. Ești rău; s-a interpretat greșit.

      Trebuie doar sa se implementeze programe care să-i ajute pe politicieni să înțeleagă politica de la zero și totul va fi bine. 

      " De asemenea, ne gândim la formarea unor programe care să înveţe tinerii să dezvolte o companie de la 0." Iata unde-i bate gandul!

    Foarte bine. Insa pe tineri trebuie sa-i invatati intai ce este cinstea, corectitudinea, omenia... in afaceri. Asa ca la altii. Ca din exemplele lumii de afaceri din Romania de astazi nu se pot inspira. Putini afaceristi au si dovedesc asemenea calitati. Si apoi, asa fiind educati, trebuie sa-i invatati sa-i ajutati si sa gaseasca idei de afaceri care sa aiba succes in Romania. Ca daca se gandesc numai cum sa ocoleasca legea si sa devalizeze bugetul statului, asa ca multi politicieni de astazi, tot degeaba. Ei se pot imbogatii asa cum s-au imbogatit multi. Dar Tara nu merge inainte cu asemenea afaceri si romanii si Romania tot in saracie vor fi.

    Cei agatati deja nu mai conteaza, important e sa vina mereu altii care sa creada ca e simpla treaba asta cu firmele. Doar dai cu subsemnatul acolo si iese banul... pentru stat!

    Ce ar fi sa vorbim de reducerea birocratiei, cnntabilitate simplificata, rambursari rapide, etc. 

    Numai la noi orice butic trebuie sa aiba "contabil" ca sa duca un dosar de chitate si bonulete sa aiba ce verifica (sau ce ignora) statul. Pe cand in state mai bogate se tine intern contabilitate pana la cifre de afaceri destul de substantiale si chemi un contabil doar o data pe an la bilant. 

    Ca sa nu mai spun ca la noi bilantul si trimis electronic are valoare zero. Nu se face nici o verificare incrucisata cu fisa de cont de la ANAF. 

    Romania e o mare forma fara fond *forever*. 

    Orban a condus multe firme ,are experienta

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb