LUDOVIC ORBAN: "Proiecte fără contracte de finanţare, din cauza primarilor PSD"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 23 iunie 2020

Premierul le-a cerut autorităţilor locale să utilizeze sumele alocate de Guvern din Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică şi din POIM pentru realizarea de studii de fezabilitate şi proiecte tehnice.

Premierul le-a cerut autorităţilor locale să utilizeze sumele alocate de Guvern din Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică şi din POIM pentru realizarea de studii de fezabilitate şi proiecte tehnice.

Premierul Ludovic Orban este nemulţumit de faptul că autorităţile publice locale nu au finalizat procedurile pentru proiectele de extindere a reţelelor de apă şi canalizare, finanţate din fonduri europene. La sfârşitul şedinţei pe care avut-o ieri cu liderii PNL, şeful Guvernului a precizat:

"Am discutat despre proiectele finanţate pe Programul Operaţional Infrastructură Mare pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, pentru care guvernul a asigurat cofinanţarea de 6% şi a aprobat finanţarea cheltuielilor neeligibile cauzate de creşterea cheltuielilor firmelor de construcţii în urma OUG 114/2018. În ciuda eforturilor făcute la nivel guvernamental, aceste proiecte nu au ajuns în faza semnării contractelor de finanţare, din cauza unor aleşi PSD. Fac apel către Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară şi către preşedinţii de consilii judeţene să finalizeze procedurile pentru ca românii să beneficieze de apă curentă şi de canalizare".

Ludovic Orban a arătat că există finanţare europeană de miliarde de euro pentru aceste proiecte de dezvoltare locală, la care se adaugă un miliard de euro pentru programul de extindere a distribuţiei de gaze naturale (200 milioane euro pe exerciţiul financiar multianual 2014-2020, iar 800 milioane euro pentru perioada 2021-2027).

Premierul le-a mai cerut autorităţilor locale să utilizeze sumele alocate de Guvern din Programul Operaţional de Asistenţă Tehnică şi din POIM pentru realizarea de studii de fezabilitate şi proiecte tehnice. Acestea ar urma să fie depuse la Comisia Europeană imediat după aprobarea bugetului Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi a Fondului de recuperare economică, pentru a primi rapid finanţarea necesară derulării acestor proiecte de investiţii necesare la nivel local.

Ludovic Orban a mai spus că în cel mai scur timp Guvernul va prezenta un amplu program de relansare economică cu finanţări pentru toate sectoarele de activitate. În acest context, premierul s-a referit şi la spinoasa problemă a dublării alocaţiilor pentru copii şi a majorării punctului de pensie.

Ludovic Orban a spus: "În baza raportului semestrial pe care Ministerul Finanţelor trebuie sa îl prezinte, vom stabili cu cât vom putea creşte alocaţiile, dar dublarea lor este greu de susţinut anul acesta şi anul viitor. Vom stabili un grafic de creştere progresivă a alocaţiilor într-o anumită perioadă de timp. (...) Ne dorim creşterea alocaţiilor şi pensiilor. Când vom avea toate datele necesare şi prognozele, vom lua o decizie şi o vom face publică privind majorarea pensiilor şi a alocaţiilor. Nu vreau să mă hazardez să dau acum o cifră, ca pe urmă să o schimb".

El a mai spus că Guvernul va ataca legea adoptată de coaliţia PSD- ALDE-Pro România privind dublarea imediată a alocaţiilor copiilor, deoarece nu include sursa de finanţare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb