LUDOVIC ORBAN, RĂSPUNS PENTRU CONTESTATARI:  "Eu sunt preşedintele PNL până la Congresul din acest an"

George Marinescu
Ziarul BURSA #Politică / 20 ianuarie 2021

"Eu sunt preşedintele PNL până la Congresul din acest an"

Scandalul din interiorul PNL se va prelungi până la Congres. Cel puţin asta a lăsat să se înţeleagă, ieri, Ludovic Orban care a spus indirect că nu va demisiona din funcţia de preşedinte al formaţiunii politice liberale.

"Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un Congres în iunie 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an. Până la acest Congres, eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat, voi anunţa public. Orice problemă trebuie discutată în forurile statutare ale PNL şi eu acolo voi discuta cu colegii mei, nu în public", a declarat Ludovic Orban după ce a fost vaccinat anti-Covid la Spitalul Militar Carol Davilla, din Capitală.

Liderul liberal a precizat că datoria sa este să asigure unitatea şi eficienţa actualei guvernări.

"În calitate de preşedinte al PNL, obligaţia mea este să asigur coeziunea partidului, obligaţia mea este să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie şi cred că cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, organizare eficientă în bătălia cu pandemia, de asemenea, aşteaptă de la noi o reluare rapidă a creşterii economice, care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. În rest, orice am de discutat discut în interiorul PNL" a precizat Ludovic Orban.

Declaraţiile vin după ce, în urmă cu două zile, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, şi secretarul general, Robert Sighiartău au cerut demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al liberalilor. Ei l-au acuzat de pierderea alegerilor parlamentare, de modul discreţionar în care a condus anul trecut guvernul şi partidul, de rezultatul negocierilor pentru constituirea guvernului Cîţu şi au precizat că în interiorul PNL există o grupare reformistă condusă de liderii principalelor organizaţii liberale din Ardeal.

Ulterior, unul dintre cei menţionaţi ca făcând parte din gruparea reformistă, deputatul european Gheorghe Falcă, vicepreşedinte al PNL, a afirmat că Ludovic Orban trebuie tratat ca un om politic responsabil, în condiţiile în care "a reuşit să dea jos Guvernul Dăncilă" şi şi-a asumat o guvernare de care "toţi fugeau", adăugând că nu trebuie să demisioneze de la conducerea partidului.

"Eu cred că în PNL acest subiect se va închide în trei zile, pentru că suntem oameni responsabili şi ştim ce trebuie să facem în următorii ani. (...) Eu nu mi-aş dori, personal, (n.red. - ca Ludovic Orban să demisioneze) pentru că noi o să avem posibil în toamnă un congres şi eu cred că nu este nevoie să facă astăzi un astfel de gest. (...) Eu cred că, în acest moment, domnul Orban, împreună cu echipa PNL, are responsabilitatea să sprijine legislativ această guvernare, pentru că în interiorul programului de guvernare avem foarte multe proiecte care pot fi demarate cu sprijin legislativ", a spus, ieri, vicepreşedintele PNL.

Nu de aceeaşi părere este şi liberalul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, care solicită şi el demisia lui Ludovic Orban din fruntea partidului, precum şi a celor care au girat deciziile Biroului Permanent Naţional al PNL.

"Demisia lui Ludovic Orban nu e destul. Demisia tuturor acelora care au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL se impune. Dar, tocmai pentru că unii sunt politicieni autentici, nu mă aştept ca cineva să demisioneze sau să-şi recunoască vreo responsabilitate. Dar, stimaţi colegi reformatori, nu vreau să înlocuiesc pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp. Sau pentru că are costume mai frumoase şi este mai tânăr. Vreau oameni mai performanţi politic în fruntea partidului! (...) Oameni care s-au validat politic şi administrativ de-a lungul timpului, nu oportunişti, povestitori obosiţi, politicieni de paie, oameni fără caracter. Oameni care au ceva concret de arătat şi de spus. Nu oameni pe care nu îi votează nici propria lor familie. Nu oameni care stau la vânătoare de scaune şi oscioare. (...) Sunt deja de prea mulţi ani în politică, am muncit enorm şi nu mai accept incompetenţi şi incapabili să mă conducă. Cum să reformezi o ţară cu un partid nereformat condus de indivizi, unii dintre ei fără valoare politică, combinagii (dar bine orientaţi în gaşca care trebuie sau susţinuţi de cine trebuie!)?! Unii se urcă în aceste funcţii, considerând ca le-au adus de acasă, de la mama lor, iar apoi doar cu SMURD-ul mai poţi să îi dai jos", a scris Alin Tişe, pe pagina oficială de Facebook.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, fost prim-ministru al României, a vorbit şi el despre situaţia din interiorul PNL, după întâlnirea pe care liderii Asociaţiei Municipiilor din România au avut-o cu premierul Florin Cîţu şi cu Attila-Zoltan Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

"PNL e un partid viu, dinamic. Cele exprimate de colegii mei au reprezentat puncte de vedere din interior exprimate în exterior. Precizarea lor este firească, dar continuarea expunerii lor în spaţiul public este nefirească. Cred că dezbaterea trebuie să rămână în interiorul partidului şi va continua la Congres. Acolo discutăm instituţional pe baza platformelor politice oferite. PNL are nevoie şi de Rareş Bogdan, şi de Ludovic Orban, şi de Robert Sighiartău, pentru că suntem o echipă. Acum însă avem nevoie de performanţă în guvernare. A continua dezbaterea (n.red.- privind mandatul lui Ludovic Orban) în fiecare zi este ineficient şi neconstructiv pentru PNL", a spus Emil Boc.

El a precizat că nu îşi doreşte nicio funcţie de conducere în cadrul PNL.

După cum se poate observa, scandalul din PNL va continua, va mocni până la Congres, când cele două tabere liberale "vor scoate cuţitele pe masă" şi vor tranşa vinovăţia pentru pierderea alegerilor parlamentare şi pentru rezultatul slab al negocierilor privind constituirea guvernului Cîţu.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Liderul liberal a precizat că datoria sa este să asigure unitatea şi eficienţa actualei guvernări.

    pai tocmai asta nu este realizata 

    1. si inca ceva, socant de-a dreaptul

      cum ati gandit un guvern , decat poate la caterinca, in care ministrul economiei are in cap (nu stiu in care) neimpozitarea venitului minim 

      pai daca pe el il framanta acest subiect cel de la ministerul muncii la ce se gandeste, la repornirea economiei nationale? 

      chiar daca este userist, sunteti o varza de bruxel si nimic altceva 

      pur si simplu ORBECAITI SI dati economia si pandemia de toate gardurile

      daca mai aveti un pic de decenta ar trebui sa PLECATI , vorba reclamei "oriunde" 

    Dacă cineva îsi imaginează că " vant din pupă " înseamnă să fluturi o batistuta ,fara vele pe catarg ,va duce corabia liberală pe stânci!

    Așadar dati-l afară pe intrusul sinecurist Rareș Bogdan ,mai degrabă un agitator decât un om politic !  

    In curand, Sica, n-o sa mai fii nici seful de bodega al PNL!! Oricum, nu e nici o paguba!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb