ZIARUL BURSA

20 ianuarie 2021
Ediţia din 19.10.2024
Gravură pe cupru (colorată ulterior) a doctorului Schnabel (n.r. Dr. Beak), un medic de ciumă din Roma secolului al XVII-lea.

OPINIE Vaccinarea ar trebui întreruptă, măcar la vârstnici, până la clarificarea cauzei deceselor la vaccinaţii din Norvegia

MAKEMiscellanea / 20 ianuarie 2021

MAKE

O declaraţie şocantă a fost pusă în circulaţie de agenţia Bloomberg, în seara de 18 ianuarie: "În mod clar, Covid-19 este mult mai periculos pentru majoritatea pacienţilor decât vaccinarea", declaraţie pe care i-a atribuit-o directorului medical al Agenţiei Norvegiene pentru Medicamente Steinar Madsen, într-o convorbire telefonică avută cu reporterul, în cazul deceselor celor 29 de norvegieni vaccinaţi anti-Covid-19 (link: https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-01-18/norway-finds-no-direct-link-between-elderly-deaths-and-vaccine).

Informarea şi dezinformarea asupra vaccinării anti-Covid. Strategii de apărare împotriva manipulărilor

Informarea şi dezinformarea asupra vaccinării anti-Covid. Strategii de apărare împotriva manipulărilor

Adelina ToaderMiscellanea / 20 ianuarie 2021

Începerea campaniei de vaccinare anti-Covid-19 la nivel mondial a venit ca un val de optimism pentru mulţi dintre noi. Vestea începutului vaccinării a redat speranţa că, într-o zi nu foarte îndepărtată, vom putea să ne reluăm obiceiurile, să călătorim, să socializăm, iar economia să se redreseze. Cu toate acestea, în jurul vaccinurilor anti-Covid-19 planează încă incertitudinea şi nesiguranţa care au dus la apariţia unor teorii ale conspiraţiei pe fondul dezinformărilor şi ştirilor false.

Certificatul de strănut

Cornel CodiţăEditorial / 20 ianuarie 2021

Cornel Codiţă

Armata de băgători de seamă, tăietori de frunze la cîini, de mutători de hîrtii din tava "intrări" în tava "ieşiri" şi încasatori de salarii plus venituri suplimentare fără nici o acoperire în activitate utilă "cetăţeanului european", care sfidează uriaşa majoritate a truditorilor din Europa, şi-a forţat micropotenţa organului de creativitate, congenital subcalibrat, şi a născocit dezbaterea ultimă din UE: certificatul de vaccinare covid-19. Pe înţelesul tuturor şi al oricui, "ţara arde şi baba se piaptănă" sau, în varianta frustă, "bou am fost, bou am rămas, nu mă duc de pe islaz"!

"Costul imediat - uman şi economic - al pandemiei este major"

FORUMUL ECONOMIC MONDIAL: "Costul imediat - uman şi economic - al pandemiei este major"

A.V.Internaţional / 20 ianuarie 2021

"Am avertizat în ultimii 15 ani cu privire la pericolul unei pandemii, iar în 2020 am văzut efectele ignorării pregătirilor în acest sens" 

Costul imediat - uman şi economic - al pandemiei de Covid-19 este unul major şi ameninţă să anuleze ani de progrese în ceea ce priveşte reducerea sărăciei şi a inegalităţilor, respectiv să slăbească în continuare coeziunea socială şi cooperarea globală, potrivit Raportului Riscurilor Globale 2021, lansat ieri de Forumul Economic Mondial (WEF).

Biden preia conducerea unei Americi în criză

Biden preia conducerea unei Americi în criză

M.G.Internaţional / 20 ianuarie 2021

Democratul Joseph R. Biden îşi va începe de astăzi mandatul la Casa Albă, în timp ce peste 3.000 de americani mor zilnic din cauza pandemiei de Covid-19, aproape un milion se înscriu săptămânal pentru ajutoare de şomaj, iar zeci de milioane se îndoiesc de legitimitatea sa, scrie AFP. Crizele din Statele Unite care necesită rezolvare parcă nu au fost niciodată atât de numeroase şi simultane, subliniază politologii americani.

DUPĂ CE OFERTA DE ANUL TRECUT S-A ÎNCHIS ANTICIPAT Acţionarii iHunt au aprobat emiterea de noi obligaţiuni, în valoare maximă de şapte milioane lei

(A.I.)Piaţa de Capital / 20 ianuarie 2021

Compania îşi va majora capitalul social cu cel mult 0,47 milioane lei, prin emiterea a maxim 4,7 milioane de acţiuni noi cu drepturi de preferinţă asociate, ce vor fi tranzacţionate la BVB  

Creştere de circa 40% pentru acţiunile HUNT, de la începutul anului

Acţionarii iHunt Technology (HUNT) au aprobat, în adunarea extraordinară de ieri, emiterea de obligaţiuni corporative, neconvertibile în acţiuni, în valoare de cel mult şapte milioane de lei, cu maturitatea de maxim patru ani şi opţiunea de răscumpărare înainte de scadenţă la iniţiativa societăţii, se arată în raportul retailerului online şi producătorului de telefoane mobile publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dobânda BNR scade, marjele băncilor tot mari sunt

OPINII Dobânda BNR scade, marjele băncilor tot mari sunt

Cristian DogaruBănci-Asigurări / 20 ianuarie 2021

Recent, Banca Naţională a decis să taie din dobânda de politică monetară încă 0,25%, de la 1,5% la 1,25%, şi sunt voci care afirmă că spre finalul anului vom vedea chiar 1%. O mişcare care a produs deja efecte având în vedere că pe piaţa interbancară dobânzile au scăzut prompt.

"Se lucrează la platforma STS pentru liste de aşteptare. Vor fi selectate în proporţie de 75% persoane peste 65 de ani şi cu boli cronice şi 25% din domenii esenţiale", a declarat Valeriu Gheorghiţă.

ETAPA A II-A DE VACCINARE, ÎNTRE PLUS ŞI MINUS Cerere mare, platformă online cu probleme

I.Ghe.Miscellanea / 20 ianuarie 2021

340.573 de persoane s-au programat, până ieri, la ora 10, pentru etapa a II-a a campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid 19, a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva Sars-Cov 2 (CNCAV). Dintre persoanele programate, 23% sunt persoane cu boli cronice cu vârsta sub 65 de ani, 51% sunt persoane cu vârsta peste 65 de ani, iar 26% sunt persoane din activităţi esenţiale.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Life is Hard vrea să preia Innobyte Solutions

A.I.Piaţa de Capital / 20 ianuarie 2021

Acţionarii Life is Hard (LIH) sunt convocaţi, la data de 24 februarie, pentru a aproba intenţia companiei de a achiziţiona integral Innobyte Solutions, unul din principalii jucători din piaţa de e-commerce din ţara noastră, se arată în raportul...

MACRO NEWSLETTER 20 Ianuarie 2021

MACRO NEWSLETTER 20 Ianuarie 2021

Macroeconomie / 20 ianuarie 2021

Producţia industrială din SUA şi-a temperat scăderea anuală în decembrie 2020, până la 3,6%, de la 5,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,6%, după un avans de 0,5% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo