LUDOVIC ORBAN: "Toate pensiile nesimţite vor fi tăiate"

M.A.
Politică / 28 ianuarie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale este depus şi susţinut de parlamentari liberali şi nu asumat de Guvern, a anunţat, marţi, Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă.

Premierul a precizat că doreşte păstrarea pensiilor viagere pentru sportivii cu rezultate la competiţiile internaţionale sau indemnizaţiile de merit acordate unor oameni de cultură, informează News.ro.

"Vedem cum evoluează dezbaterile. Mai bine se adoptă proiectul ăsta de lege şi eventual corectăm în Guvern, fie cu angajare de răspundere fie cu Ordonanţă de urgenţă" a spus Orban.

În ceea ce priveşte pensiile magistraţilor, primul ministru a explicat: "Am ascultat argumentele prezentate atât de CSM cat şi de reprezentanţii Sindicatului Grefierilor. Cred că fiecare categorie are propriile argumente. Ei spun că dreptul la o pensie de tip ocupaţional care să aibă un grad diferit de înlocuire a salariului de către pensie de datorează în mare parte restricţiilor din timpul carierei, pentru nu au voie să desfăşoare nicio altă activitate. Noi suntem deschişi oricărei discuţii pe tema asta, să luăm în calcul situaţia fiecărei categorii socio-profesionale dar credem că este nevoie de o dezbatere amplă în societate, de formarea unor grupe de,lucru care să facă o analiză extrem de serioasă a sistemului de pensii din România tocmai cu scopul de a elimina nedreptăţi, inechităţi, tratamente inegale ale diferitelor categorii, să dă mo lege, corectă, care să fie o oglindă fidelă a modului în care se stabileşte un drept la pensie pentru fiecare categorie socială".

Premierul a menţionat că, dacă actualul proiect de lege va fi adoptat, va tăia pensiile speciale ale parlamentarilor.

"În ceea ce priveşte magistraţii, legea poate fi supusă controlului Constituţional şi CCR va decide dacă este sau nu este constituţională. Suntem gata să corectăm (...) anumite prevederi care nu au făcut parte din proiectul de lege iniţial depus de parlamentar PNL şi care au fost introduse prin amendamente de PSD. Aici, repet, cred că aproape toate pensiile speciale dacă nu cumva toate au fost introduse prin legi de majorităţile PSD. Au făcut o analiză colegii mei că printre iniţiatori sunt unii care se disting, sunt campioni în introducere de pensii speciale, cum e domnul deputat Florin Iordache care a semnat patru propuneri legislative privind pensii calculate altfel decât pe principiul contributivităţii Ce vă spun limpede, clar, e că toate pensiile nesimţite vor fi tăiate" a spus Orban.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Am auzit de politisti decedati in misiune , raniti , batuti , casele si masinile lor vandalizate , doctori , asistente , sferi pe ambulante , loviti , accinentati , etc

    Nu am auzit de nici un magistrat aflat in aceste situatii 

    Toti , absolut toti functionarii publici au aceleasi interdictii ca magistratii !  

    Numai magistratii nu au publice declaratiile de avere ! 

    Magistratii trebuie sa aibe venituri de exceptie ca sa fie impartiali !?

    Aceste lucruri se pot discuta s la oficialitati, directori bugetari etc 

    1. Trebuie sa plateasca cei care au inventat un astfel de sistem. Altfel, vor fi create alte sisteme preferentiale.

      Procurorul care a anchetat cazuri de mare coruptie, otravita cu aluminiu!

    PNL sa faca dreptate in sistemul de pensii cât mai repede! Cu toate riscurile si deranjurile! Tb să se implice și președintele, sa-i susțină, sa vorbeasca oamenilor la tv despre dreptate in sistemul de pensii! Este foarte important e nevoie de dreptate socială! Daca reusesc sa rezolve această problemă grea a românilor vor câștiga alegerile cu siguranta! Sângereaza inima românilor când aud de pensii nesimtite...

    1. Minte.nu s a taiat nici o pensie.s au eliminat pe viitor.pensiile nesimtite care exista au ramas in plata.legea nu este retroactiva.

    Operatiunea ~Saracia generalizata~!!! Ro=Tara Experimentala, Zona de Razboi Silentios! Cetatenii romani trebuie extrasi din Zona Razboiului Politicieni-Cetateni!!! Unde s-a aruncat bomba de capacitate extrem de mare, de mii de megatone, ~Saracia generalizata~!!! Milioane de romani vor pleca in alte tari din cauza acestor politicieni securitari care se asigura ca ei, 90 la suta din populatie, sa traiasca la limita supravietuirii, pentru a muri cat mai repede sa nu mai foloseasca banii de furat ai sistemului! Acum, mii de politicieni vor ajunge la inchisoare! Tariceanu e doar primul corupt caruia i s-a scos dosarul de la sertar!! Nu e normal sa plateasca zeci de mii de dolari pentru a ajunge in fata pe listele partidului si apoi sa hotarasca pentru milioane de cetateni ce viitor vor avea!!! Viitorul Apocaliptic!

    1. Socares ideea matale ____ nu inteles nimic normal eu ---->>>>> politicieni securitizati viitorul lor apocaliptic ?

      Mai bine sa mori de virus decat de saracie in Romania! Cate dosare s-au deschis sa vedem cati dintre politicienii de azi au fost informatori la Securitate? Politicienii care dau 30 000 de $ pentru un loc in Parlament sunt reprezentantii cetatenilor!? Romania nu are viitor!!! Tinerii pleaca din tara, nu stau cu niste tipi care nu au destul sange in instalatii sa le ceara politicienilor sa traiasca decent!!! V-au facut in draci toti politicienii de circa 40 de ani!!! Autostrazi, zgarie-nori, nu spitale prabusite si sisteme de transport vechi, nemodernizate de pe vremea lui Ceausescu! Bine, dracului, ca am plecat! Peste ocean!!! Viitorul suna apocaliptic in Romania! Politician roman=frate cu Mafia!!

      Romanii accepta totul: 1. Au pensii de $ 300 PE LUNA, NU FAC PROTEST, VOR IN SCHIMB SA SE SCADA SINGURELE SALARII SI PENSII LA NIVEL EUROPEAN! 2. ACCEPTA PE UNUL SA SPUNA CA, DACA SE MARESC PENSIILE CU $16 PE LUNA LA $162 PE LUNA, E BINE! 3. ACCEPTA PE UNUL CARE SPUNE CA INDUSTRIA E ~MORMAN DE FIARE VECHI~, IAR ACUM NEXAM INDUSTRIE, CONSECINTA: TINERII PLEACA DIN TARA. 4. ACCEPTA SLOGANUL ~NU SUNT BANI, TOVARASI-DOMNI (MAI MULT TOVARASI)!~, VECHI DE 40 DE ANI! 5. ACCEPTA PENSII MEDII DE $ 300 DE DOLARI SI VENITURI MEDII DE $730 PE LUNA! 5. ACCEPTA POLITICIENI CARE NU CONSTRUIESC AUTOSTRAZI, ZGARIE-NORI, SPITALELE URATE ALE MITEI, FOSTI SECURISTI (IN GERMANIA AU FOST DEZVALUITI INFORMATORII POLITIEI SECRETE COMUNISTE) IN POSTURI INALTE!!! 7. ACCEPTA SARACIA CA NORMA DE VIATA (PE STRADA, MAJORITATEA OAMENILOR=SARACI)!, TOALETE IN FUNDUL CURTII, SCOLI PRAPADITE, MEDICINA FARA VIITOR, DEMAGOGIE POLITICA, DOSARELE LA SERTAR ALE CELOR 1000 DE POLITICIENI CE TREBUIA ANCHETATI IN ULTIMII 40 DE ANI! ASTA E, ROMANIA E O TARA EXPERIMENTALA, FARA VIITOR, IN CARE CETATENII SUNT EXTERMINATI DE POLITICIENI PRIN LIPSA DE PROSPERITATE SI PRIN MEDICINA PRIMITIVA! MARTIRII ZONEI SUNT ELIMINATI CU FURIE DE REGIMUL CENZURII DE STAT> NU TREBUIE SA SE STIE DESPRE EI! PS> POLITICIENII TRAIESC DIN COMISIOANE GRASE PENTRU AFACERI NECURATE!!! RAZBOIUL POLITICIAN-CETATEAN- VECHI DE 40 DE ANI! COMUNISTII DE IERI, COMUNISTII DE AZI, SUNT AI PATRIEI DRAGI!!!

      EXTERMINAREA CETATENILOR DE CATRE REGIMURILE POST-1980! VOLUNTAR, INVOLUNTAR, ASTA A FOST REZULTATUL! MAI MULT VOIT, DEOARECE POLITICIENII POST 80 S-AU GANDIT DOAR LA EI, NU LA CETATENI!

      CATI CETATENI AU REFUZAT SPITALELE PENTRU CA NU AU INCREDERE IN ELE SI IN MEDICI DUPA 1980? CATI NU AU AVUT BANI PENTRU O OPERATIE IN STRAINATE SI AU MURIT? CATI AU MURIT DE FOAME? MULTI!

      Propaganda: 600 de romani repatriati de teama coronavirus! Nimeni nu vine in zona calamitata Romania! Unde nimeni nu are curajul sa dea de pamant cu toti politicienii corupti, pentru a avea si cetateanul mediu (80 la suta din populatie) case de lux, masini frumoase, excursii indepartate, salarii minime de $ 2000 si pensii minime de $800!!! Tremura toti de frica sa isi ceara drepturile la o viata frumoasa!!! Crescuti in spiritul comunismului, adica al Saraciei Generalizate!!! Pana si tinerele generatii vor sa fie sarace si sa aiba o medicina de doi bani, neregeneratoare!

      Exterminati in ultimii 40 de ani! O suta de mii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb