"LUKoil" şi-a majorat producţia

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 16 august 2010

"LUKoil" şi-a majorat producţia

Compania a obţinut un credit pentru răscumpărarea acţiunilor de la "ConocoPhillips"

Compania petrolieră "LUKoil", a doua ca mărime din Rusia, şi-a majorat producţia totală de hidrocarburi în primul semestru din acest an, în baza segmentului gazelor naturale.

În intervalul ianuarie - iunie 2010, compania a produs 2,26 milioane barili echivalent ţiţei zilnic, cu 1,8% mai mult decât în perioada similară din 2009. Producţia de ţiţei a scăzut cu 1%, la 1,96 milioane barili pe zi. În schimb, producţia de gaze a crescut cu 26%, la 9,24 miliarde metri cubi.

Producţia realizată de societate în ţară a scăzut cu 1,7%, la 45 milioane tone metrice (1,83 milioane barili pe zi), iar cea internaţională a sporit cu 9,2%, la 3,11 milioane tone.

Rafinăriile companiei şi-au majorat producţia cu 8,2%, la 32,4 milioane tone. Cantitatea de ţiţei procesată de companie pe plan internaţional a sporit cu 26,1%, la 10,2 milioane tone, iar pe plan intern - cu 1,5%, la 22,2 milioane tone.

Pe de altă parte, "LUKoil" a anunţat că a primit un împrumut de 1,5 miliarde dolari prin care va finanţa o parte din planul de răscumpărare a acţiunilor proprii de la "ConocoPhillips". Recent, "LUKoil" a acceptat să răscumpere 7,6% din acţiunile proprii de la compania petrolieră americană.

"ConocoPhillips" îşi vinde participaţia de 20% pe care o deţine la "LUKoil", iar producătorul rus de petrol va cumpăra 7,6% din acţiuni cu 3,44 miliarde dolari, finanţare asigurată din fonduri proprii şi împrumutul de 1,5 miliarde dolari primit de la şase bănci.

"LUKoil" are opţiunea ca, până în 26 septembrie, să cumpere res-tul de 11,61% din acţiunile rămase din participaţia deţinută de "Conoco", cu o valoare estimată la cinci miliarde de dolari.

Săptămâna trecută, agenţia de evaluare financiară "Standard & Poor"s" a plasat sub supraveghere ratingul "LUKoil", cu posibilitatea retrogradării acestuia, dacă grupul rus va da curs opţiunii de răscumpărare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb