"LUKoil" şi "ConocoPhillips" au dat naştere unei societăţi mixte

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 iulie 2005

Compania petrolieră rusă "LUKoil" şi partenerul său american "ConocoPhillips" au finalizat, la data de 30 iunie, crearea societăţii mixte "Naryanmarneftegaz", pentru dezvoltarea resurselor în zona arctică de nord-vest a Rusiei, informează "LUKoil Downstream" SRL. "ConocoPhillips" deţine o participaţie de 30% în societatea mixtă. Suma tranzacţiei ce implică achiziţia acestei participaţii este de aproximativ 500 de milioane de dolari. Cele două companii îşi împart în mod egal administrarea societăţii mixte.

"Naryanmarneftegaz" ar putea produce şi comercializa aproximativ 200.000 de barili de echivalent ţiţei pe zi (BOEPD) în perioada de producţie maximă. Producţia din zăcămintele societăţii mixte va fi transportată prin conductă spre terminalul "LUKoil" din Golful Varandei, de la Marea Barenţ, iar apoi va fi transportată pe vase către pieţele internaţionale. În anul 2007, "LUKoil" va mări capacitatea terminalului la 240.000 BOEPD, urmînd ca societatea "ConocoPhillips" să participe la proiectarea şi finanţarea terminalului. "Această societate mixtă va furniza firmei < ConocoPhillips > avantajele implicării în întregul lanţ al valorii din acest domeniu, care are importante posibilităţi de dezvoltare", a declarat Bill Berry, vicepreşedinte executiv pentru explorare şi producţie al companiei americane.

La rîndul său, Ravil Maganov, prim-vicepreşedinte al "LUKoil", a precizat: "Sîntem bucuroşi de participarea firmei < ConocoPhillips > la această societate mixtă şi de sprijinul ei pentru dezvoltarea zăcămintelor din regiune, inclusiv începerea producţiei în zăcămîntul Iuzhno-Hilchuiskoie, în 2007".

"Naryanmarneftegaz" este o componentă a alianţei strategice mai largi dintre "ConocoPhillips" şi "LUKoil", care a fost formată în toamna anului trecut, prin achiziţia de către "ConocoPhillips" a peste 11% din acţiunile comune ale "LUKoil".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb