Lukoil şi Gazprom vor colabora în proiecte de petrol şi gaze

Ziarul BURSA #Companii #Industrie Extractivă / 28 mai 2014

Lukoil, cea mai mare companie privată din Rusia în sectorul petrolului, vrea să îşi dezvolte operaţiunile în domeniul gazelor naturale şi a încheiat un parteneriat cu Gazprom pentru dezvoltarea unor proiecte comune, inclusiv în estul ţării, relatează RIA Novosti.

"Au rămas puţine active disponibile în sectorul petrolier, în special în regiunile în care Lukoil desfăşoară operaţiuni în mod tradiţional. Eforturile de dezvoltare în sectorul gazelor este justificat", a relatat publicaţia Kommersant.

Gazprom şi Lukoil au semnat un acord de parteneriat strategic pentru 2014-2024, la forumul economic internaţional care a avut loc la St. Petersburg săptămâna trecută.

Potrivit acordului, cele două companii vor analiza posibilitatea de a se implica în proiecte comune pe platforma continentală a Rusiei şi în mai multe alte regiuni, precum Marea Caspică, estul Siberiei şi Orientul Îndepărtat.

Cele două grupuri vor să înfiinţeze o companie mixtă şi să se sprijine reciproc în sectoarele petrolului şi gazelor naturale, dar nu au stabilit încă proiectele, au declarat surse citate de Kommersant.

Cele mai plauzibile proiecte ar fi cele din estul Siberiei, în vederea exporturilor în China şi ale ţări din regiunea Asia-Pacific. Lukoil nu deţine active în domeniul gazelor în estul Siberiei dar ar putea începe activităţi în regiune, în parteneriat cu Gazprom.

O altă zonă de interes pentru proiecte în domeniul gazelor este Uzbekistan, unde Lukoil are în derulare trei proiecte petroliere.

Interesul Lukoil pentru gazele naturale nu reprezintă o surpriză, în condiţiile în care mai multe companii concurente, cum este Rosneft, au început deja să colaboreze cu producători de gaze, a explicat Valeri Nesterov, analist la Sberbank Investment Research, citat de Mediafax.

Grupul Gazprom este interesat în schimb de atragerea de finanţare pentru proiectele sale din estul Siberiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb