Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis ca luni plenul comun să continue, după citirea moţiunii de cenzură iniţiate de Opoziţie, cu numirea unui vicepreşedinte ASF şi prezentarea unei scrisori a preşedintelui Iohannis pentru participarea forţelor Armatei şi ale MAI la misiuni şi operaţii în afara României în anul 2019.
Florin Iordache, deputatul PSD, a spus că: "Luni de la ora 16,00 va fi citită moţiunea, apoi va fi un plen comun în care se vor vota câteva funcţii - mă refer vicepreşedintele la ASF, un membru supleant în CA al TVR, o scrisoare a preşedintelui Iohannis pentru participarea României cu trupe în Qatar. Va fi o şedinţă mai lungă luni după amiază"
Potrivit scrisorii preşedintelui Iohannis, "continuarea participării forţelor armate ale României la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român constituie o componentă importantă a consolidării profilului strategic al României în cadrul comunităţii internaţionale".
Pe de altă parte, plenul reunit va dezbate raportul Comisiilor de specialitate din Parlament întocmit în urma audierii candidaţilor pentru un post de vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară.
Gabriel Grădinescu a primit pe 4 decembrie aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, cu 28 de voturi "pentru", 20 "împotrivă" şi o abţinere. Grădinescu urmează să fie validat prin vot de plenul reunit al Parlamentului pentru a ocupa această funcţie.
Postul a devenit vacant, după ce deputatul PSD Sorin Bota, care fusese validat de Parlament în 14 noiembrie pentru această funcţie, a renunţat o săptămână mai târziu, pe 21 noiembrie.
Pentru funcţia de vicepreşedinte ASF au mai candidat Vicenţiu Constantinoiu, Cătălin Mancaş, Adrian Mitroi, Cătălina Sava, Ioan Ţara, iar Mircea Oancea şi Andrei Stamatian şi-au depus dosarele, dar nu s-au prezentat la audierile din comisiile de specialitate.